miercuri, 26 februarie 2014

Clubul Nikons Iaşi, printre participanţii competiţiei „Bucharest Dance Fest”


Bogdan Albu Talancă, de la CDS Nikons Iaşi

Nu cu mult timp în urmă, perechea de dansatori sportivi Bogdan Albu Talancă – Andreea Bunduc, de la Clubul de Dans Sportiv NIKONS Iaşi a luat drumul Capitalei pentru participarea la competiţia denumită „Bucharest Dance Fest”, concurs organizat la Bucureşti de clubul Total Dance. Într-o competiţie de dans sportiv extrem de selectă şi la care au participat 229 perechi din toată ţara, ieşenii Bogdan Albu Talancă – Andreea Bunduc au participat la trei probe, cele de Basic Latino (12-15 ani), Basic Standard (12-15 ani) şi Clasa D (14-15 ani).
Cel mai bun rezultat al ieşenilor a fost locul 9 obţinut la Clasa D, dar ei au evoluat promiţător şi la celelalte două probe, unde s-au clasat la mijlocul clasamentelor, în nişte concursuri cu participarea a peste 30 perechi.
Bogdan şi Andreea au dansat cu multă măiestrie
Samba, Cha Cha Cha, Rumba, Paso doble, Jive, apoi Waltz, Tango, Viennese Waltz, Slow Foxtrot, Quickstep, iar în final Waltz, Tango, Viennese Waltz, Quickstep, Samba, Cha Cha Cha, Rumba, Jive.
A fost o întrecere dificilă şi de lungă durată, fără pauze prea mari între probele de concurs, iar Bogdan Albu Talancă a avut şi nenorocul să se accidenteze în timpul competiţiei !
Copiii noştri, Bogdan şi Andreea au pornit din optimi la competiţia de la Bucureşti şi au ajuns spre fazele superioare ale probelor.  Rezultatele lor ar fi fost mult mai bune dacă competiţiile de Open basic Latino şi clasa D s-ar fi desfăşurat cu o mică pauză între ele sau dacă Bogdan Albu Talancă nu s-ar fi accidentat la genunchi în timpul dansului”, ne-a declarat preşedinta CDS Nikons Iaşi, prof. Mariana Constantina Niculiţă, care a mai adăugat: “Pe data de 8 martie vom participa la competiţia Beija Flor din Galaţi, iar pe 22 martie la Cupa Braşov. În continuare, pe 23 martie vom fi la Cupa Brăila, iar în perioada 28-30 martie la Dance Masters. La Iaşi, pe 7 martie, la sala noastră din Păcurari organizăm <Ora deschisă de Dans Sportiv>, în intervalul orar 18.00-19.30, iar pe 10 martie, tot în sala noastră de pregătire din Păcurari, de la ora 16.30 la 18.00 vom face acelaşi lucru pentru grupele mici”.
Referitor la competiţia de la Iaşi, Campionatul Naţional de dans sportiv şi Cupa Palas, din perioada 28 februarie-2 martie 2014, preşedinta Mariana Constantina Niculiţă a menţionat: “Clubul NIKONS Iaşi nu participă la Campionatele Naţionale de la Sala Polivalentă şi nici la Cupa Palas. Am anunţat încă de la sfârşitul anului trecut, principalul organizator, clubul Reflex Iaşi, de acest lucru. Nu vor părinţii elevilor noştri să participăm la aceste competiţii, de fapt, nu sunt de acord cu nici o participare la vreo competiţie din Iaşi. Rezultatele pe care le obţin copiii noştri sunt rodul orelor de grup. Părinţii nu acceptă să le creeze copiilor lor sentimentul de inferioritate, concurând <acasă>, cu perechi care fac cel puţin 3 antrenamente individuale pe săptămână. Trebuie să le dăm dreptate, chiar dacă acest lucru ne creează nouă prejudicii ! Poate anul viitor, în alt oraş, cu arbitri afişati şi, poate, mai bogaţi...”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu