duminică, 16 februarie 2014

Românca Simona Halep a triumfat în turneul de la Doha


Sursa foto: WTA Doha

Jucătoarea Simona Halep, cap de serie 7, a câştigat duminică turneul de tenis de la Doha (Qatar), dotat cu premii de 2.440.070 dolari, după ce a învins-o în finală pe germanca Angelique Kerber (cap de serie 6) cu 6-2, 6-3.
Halep a început foarte bine meciul şi a rupt serviciul adversarei la 0-0 şi 3-1, astfel că a ajuns foarte repede la 5-2. Pe serviciul ei, Simona a avut ceva emoţii, şi-a pierdut puţin concentrarea, şi a trebuit să salveze 2 mingi de break înainte de a tranşa în favoarea ei soarta primului set cu 6-2.
Setul 2 a început mult mai echilibrat şi s-a mers cap la cap până la 2-2, când Simona a câştigat din nou pe serviciul germancei. S-a ajuns la 5-3, cu Kerber la serviciu, moment în care Simona a pus presiune pe adversară şi şi-a procurat o minge de set şi meci la 40-30 în favoarea ei. Kerber cedează psihic şi face dublă greşeală, iar Simona Halep înregistrează al 7-lea succes în circuitul WTA.
Pentru primul ei turneu cucerit în 2014, Simona Halep va primi un cec de 441.000 dolari şi 900 puncte WTA.
Simona Halep (22 ani) a jucat a zecea finală WTA din carieră, după ce anul trecut a câştigat şase turnee, la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, anterior pierzând finalele de la Bruxelles (2012) şi Fes (2010 şi 2011).
"A fost o săptămână uau pentru mine. O felicit pe Angelique, este o jucătoare foarte bună. Acum am mai multă încredere în mine, e cel mai mare turneu pe care l-am câştigat. Eu mă bucur de fiecare moment pe teren, îmi place tenisul şi să mă aflu aici", a spus după finală Simona Halep.

* Perechea Tecău-Rojer a pierdut finala de la Rotterdam

Perechea Horia Tecău-Jean-Julien Roger (România / Olanda) a pierdut, duminică, finala probei de dublu din cadrul turneului de la Rotterdam, dotat cu premii în valoare totală de 1.500.755 de euro. Tecău şi Rojer au fost învinşi, în finală, cu scorul de 6-2, 7-6 (7/4), după o oră şi 19 minute, de cuplul francez Michael Llodra-Nicolas Mahut.
Pentru performanţa reuşită la Rotterdam, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer vor primi 300 de puncte ATP în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 44.090 de euro. (Surse: Agerpres şi Mediafax)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu