miercuri, 26 februarie 2014

Victorie categorică pentru tricolorii lui Nelu Stancea


În prezenţa unui numeros public, Sala Sporturilor „Dunărea” din Galaţi a găzdui miercuri seară prima manşă din „dubla” de futsal dintre România şi Republica Moldova, la nivelul echipelor de seniori.
Într-o partidă care a putut fi vizionată în direct şi pe Digi Sport 2, România a învins Republica Moldova cu scorul de 6-1 (4-0), după a evoluţie de vis a tricolorilor conduşi de pe banca tehnică de Nelu Stancea (care este şi antrenor principal la CSMS Iaşi). De remarcat şi jocul extrem de convingător al ieşeanului Liviu Ruxandari (de la CSMS-ul din Dealul Copoului), care a evoluat cu multă ambiţie şi cu frumoase realizări personale în arena de la Dunăre. Evoluţia scorului a fost următoarea: 1-0 (Dumitru „Mimi” Stoica – min. 9), 2-0 (Szabolcs Manya – min. 10), 3-0 (Marius-Cristian Matei – min. 15), 4-0 (Liviu Ruxandari – min. 16, cu contribuţia unui apărător advers, care a deviat balonul în propria poartă), 5-0 (Ion Al-Ioani – min. 21, mai precis în secunda 27 a reprizei secunde, după o pasă decisivă primită de la ieşeanul Liviu Ruxandari), 6-0 (Dumitru „Mimi” Stoica – min. 27), 6-1 (Cristian Obadă – min. 38, care a interceptat balonul şi a înscris în poarta goală, România evoluând atunci cu portarul în atac, pe acest post jucând Ion Al-Ioani).
Sub conducerea unei brigăzi de arbitri din România (Gabriel Gherman) şi Republica Moldova, naţionala ţării noastre a utilizat următorul lot de jucători:
Andrei Grigoraş - Dumitru “Mimi” Stoica, Csoma Alpar, Ion Al-Ioani, Ionuţ Movileanu, apoi Petrişor Toni Toniţa - Florin Ignat, Szőcs Laszlo, Manya Szabolcs, Andrei Claudiu Dan (singurul stranier din lot, de la Balzan - Malta), Marius-Cristian Matei şi Liviu Ruxandari. Selecţioner: Nelu Stancea. Antrenor secund: Marius Pârciu. Team-manager: Valeriu Ioniţă.
Republica Moldova, sub conducerea selecţionerului Vladimir Vusatîi, care şi-a încurajat elevii în limba rusă, a evoluat în următoarea garnitură: Nicolae Neagu - Mihai Robu, Leonid Podlesnov, Andrei Negară, Cristian Obadă, apoi Adrian Laşcu, Serghei Bajura, Oleg Hiloti, Vasile Arlet, Viorel Gaibu.
Partida revanşă dintre România şi Republica Moldova se va juca tot la Galaţi, joi, 27 februarie, de la ora 12.00, intrarea spectatorilor în Sala Sporturilor “Dunărea” fiind liberă.
După aceste două jocuri internaţionale de la Galaţi, pe 18 şi 19 martie, naţionala de seniori a României se va muta la Călăraşi, pentru “dubla” de futsal cu echipa Franţei.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu