luni, 17 februarie 2014

Ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol triumfă la Chişinău



* Împreună cu Nicu Frunză, tenismenul nostru a câştigat proba de dublu a turneului de tenis denumit “Trofeul Dimitrie Sturdza” din capitala Republicii Moldova.

Bogdan Ionuţ Apostol, fostul component al cluburilor CS CFR Iaşi, TC Coreco Iaşi, CS Dafora Mediaş şi actualul sportiv al clubului CSM Paşcani a avut o prestaţie remarcabilă în turneul de tenis de la Chişinău, din Republica Moldova, desfăşurat în perioada 11-16 februarie 2014 şi care face din “ITF Junior Circuit”. La doar 18 ani, aflat pe locul 79 în clasamentul mondial ITF, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol a ajuns până în semifinalele probei de simplu, iar împreună cu partenerul Nicolae Frunză s-a impus în proba de dublu.
Pentru Bogdan Ionuţ Apostol, rezultatele reuşite în turneul de sală de la Chişinău au fost următoarele:
SIMPLU:
- Turul I: APOSTOL Bogdan Ionuţ - KRAMAROV Vladyslav (Ucraina) 6-4, 6-7 (7), 6-2;
- Optimi de finală: APOSTOL Bogdan Ionuţ - ANDRUKHOU Andrei (Belarus) 6-0, 6-7 (2), 6-4;
- Sferturi de finală: APOSTOL Bogdan Ionuţ - URSU Vadym (Ucraina) 4-6, 7-6 (5), 6-3;
- Semifinale: APOSTOL Bogdan Ionuţ - LEBEDYN Alexander (Ucraina) 6-1, 4-6, 4-6.
DUBLU MASCULIN:
- Optimi de finală: Bogdan Ionuţ APOSTOL / Nicolae FRUNZĂ (România) – Vladyslav KRAMAROV / Artem VASHESHNIKOV (Ucraina) 6-0, 6-3;
- Sferturi de finală: Bogdan Ionuţ APOSTOL / Nicolae FRUNZĂ (România) – Alexander CHEPIK (Rusia) / Marc Andrea HUESLER (Elveţia) 6-3, 6-4;
- Semifinale: Bogdan Ionuţ APOSTOL / Nicolae FRUNZĂ (România) – Andrei ANDRUKHOU / Ivan LIUTAREVICH (Belarus) 3-6, 7-6 (5), [10-5];
- Finala: Bogdan Ionuţ APOSTOL / Nicolae FRUNZĂ (România) – David POLJAK (Cehia) / Vadym URSU (Ucraina) 7-5, 7-5.
Proba feminină de dublu a revenit cuplului Ioana Diana PIETROIU - Andrada Ioana SURDEANU (România). Proba masculină de simplu a fost câştigată de Ivan LIUTAREVICH (Belarus), iar cea feminină de Daria KRUZHKOVA (Rusia).
În proba masculină de simplu a mai participat şi ieşeanul Sorin Roşca (17 ani, venit din calificări), eliminat în turul al doilea de pe tabloul principal.
Supervisorul ITF şi arbitrul principal al turneului de la Centrul Naţional de Tenis din Chişinău a fost Ştefan Nicorici (România), iar directorul de turneu Sergiu Climov (Rep. Moldova).
Prinţul Dimitrie Sturdza (Elveţia), cel care a dat numele turneului de la Chişinău, s-a născut la Iaşi, în 10 noiembrie 1938 şi a fost, pe plan sportiv, jucător de tenis de câmp.
La finalul competiţiei, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol ne-a declarat: “Am participat la Chişinău la primul turneu al anului 2014 pentru mine, un turneu puternic care avantajează pe sportivii cehi mai ales, care se antrenează pe suprafeţe de lemn. Am reuşit totuşi să mă acomodez şi eu pe această suprafaţă şi să câştig proba de dublu, împreună cu colegul Nicolae Frunză, iar în semifinalele probei de simplu am pierdut, după ce am condus cu 6-1, 4-1 ! Lupt în continuare să fac cât mai multe puncte în clasamentul mondial al juniorilor şi să mă calific la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, direct pe tabloul principal. Pentru acest lucru, voi concura în perioada următoare la turneele din Croaţia, Franţa, Spania etc. Mulţumesc tuturor celor care mă ajută în sportul pe care îl practic, mulţumesc părinţilor, antrenorului Toni Gaşpar, Federaţiei Române de Tenis şi clubului CSM Paşcani”.   
Să mai menţionăm că, pentru performanţele obţinute în turneul internaţional de la Chişinău, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol a primit 50 puncte la simplu şi 75 puncte de puncte la dublu, valabile în cele două clasamente mondiale ITF.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu