vineri, 21 februarie 2014

CSMS Iaşi-Autobergamo Fiat Deva, marele derby al Cupei României la fotbal în sală




În faza a II-a a Cupei României la futsal, duminică, 23 februarie 2014, de la ora 17.00, Sala Polivalentă va găzdui un  mare derby al acestei competiţii, cele două combatante fiind CSMS Iaşi (finalista ediţiei anterioare) şi Autobergamo Fiat Deva (lidera la zi în Liga I). Meciul de la Iaşi se va juca practic între CSMS-ul din Dealul Copoului, echipă antrenată de cuplul Nelu Stancea (care este şi selecţionerul loturilor României de seniori şi tineret)- Florin Nichifor şi naţionala României (locul 6 la recentul EURO 2014 din Belgia), deoarece formaţia din Deva are în primul “5” patru internaţionali de seniori, ei fiind fraţii Robert-Florin Matei şi Marius-Cristian Matei, Robert Lupu şi portarul Vlad Iancu. Mai mult chiar, Robert Lupu şi Robert-Florin Matei sunt şi antrenorii echipei, primul principal, iar al doilea secund.
Înaintea acestui eveniment sportiv de mare atracţie, conducerea echipei de futsal CSMS Iaşi a organizat vineri, la Sala Polivalentă, o conferinţă de presă cu participarea lotului de jucători, antrenorului secund Florin Nichifor, a team-managerului Ionel Popa, a delegatului formaţiei Ştefan Tudorache şi a ofiţerului de presă Dan Teodorescu. Au lipsit motivat antrenorul principal Nelu Stancea şi internaţionalul Liviu Ruxandari, care nu au putut participa la eveniment, deoarece miercuri şi joi seara, naţionala de tineret a României (U 21), în plină refacere de efective, a evoluat în două meciuri amicale la Veles, contra Macedoniei, acolo unde gazdele din fosta Iugoslavie s-au impus cu scorul de 3-1 şi respectiv 5-1, golul tricolorilor în prima manşă fiind reuşit de ieşeanul Liviu Ruxandari.
Revenind la conferinţa de presă de astăzi şi la meciul de duminică dintre ieşeni şi oaspeţii din Deva, să menţionăm în continuare declaraţii consemnate îa tabăra moldovenilor:
- Narcis Cataramă (jucător titular): “Aşteptăm la meciul de duminică ce aşteaptă de altfel toată lumea: să facem o mare surpriză şi să le stricăm sărbătoarea echipei din Deva, lidera campionatului. Vrem să mergem în sferturile de finală ale competiţiei, cu susţinerea fanilor din tribunele Sălii Polivalente !”;
- Andrei Despan (căpitanul echipei de futsal CSMS Iaşi): “Vrem să facem duminică un joc bun, poate mai bun decât cel făcut la Târgu Mureş, unde am pierdut la limită în faţa campionilor en-titre. Dorim să batem echipa din Deva cu un joc foarte atent în atac şi apărare. De fapt, eu îmi doresc să ajungem în finala Cupei României, iar finala să se joace la Iaşi. Îmi doresc finala competiţiei, iar finala să fie o certitudine pentru noi şi nu o întâmplare !”;
- Florin Nichifor (antrenor secund): “Suntem realişti de valoarea adversarului de duminică. Acest lucru îi va mobiliza însă pe băieţi ! Vrem să ne bucurăm cu suporterii de victoria noastră de duminică şi să aducem finala la Iaşi, cu noi finalişti !”;
- Ionel Popa (team-manager): “Cupa României este o competiţie a surprizelor, iar noi vrem să realizăm surpriza. Printr-o infuzie financiară de nivel înalt, echipa din Deva a ajuns acum în fruntea clasamentului şi ea este acolo pentru că este o formaţie valoroasă. Am însă mare încredere în copiii noştri, care s-au mai maturizat între timp şi au puterea să învingă. Nu va fi însă un capăt de ţară dacă vom ieşi din Cupa României. Cu răbdare vom merge mai departe, spre un loc cât mai bun în campionat. Totuşi, ceva îmi spună că duminică vom face un joc mare şi ne vom califica în sferturi, cu ajutorul lui Dumnezeu ! Vom avea la meci şi o echipă de arbitraj excelentă, de nivel internaţional, şi asta e bine !”.
Întrebat cum va putea fi anihilat Robert-Florin Matei la Iaşi, el fiind cel mai bun jucător de futsal din România la ora actuală, căpitanul echipei din Copou, Andrei Despan, a replicat: “Este foarte greu de anihilat, dar să jucăm noi bine ca o echipă că doar nu Robert-Florin Matei face totul de unul singur la Deva, el nu poate juca de unul singur contra noastră ! Şi, de ce nu, poate prinde şi el o zi mai proastă, ca la EURO 2014 din Belgia, în meciul cu ruşii...”.
Lotul echipei CSMS Iaşi pentru partida derby contra formaţiei Autobergamo Fiat Deva va fi alcătuit din portarii Marius Chiriac (nr. 1 pe tricou), Ioan Grigoraş (33) şi Sorin Cojocaru (12), plus jucătorii de teren Liviu Ruxandari (2), Radu Pisică (3), Andrei Despan (9), Sebastian Cărare (6), Narcis Cataramă (10), Valentin Pricop (11), Andrei Aparaschivei (8), Victor Manea (5). Va lipsi titularul Radu Guţu (7), care este accidentat. 
Să mai menţionăm că biletul de intrare la meciul de fotbal în sală dintre CSMS Iaşi şi Autobergamo Fiat Deva va costa doar 5 lei, dar elevii şi pensionarii vor avea intrarea gratuită la disputa din Sala Polivalentă ieşeană, acolo unde, în pauza jocului, va avea loc şi tradiţionalul concurs cu premii pentru spectatorii prezenţi la partidă. Meciul de duminică, care va debuta la ora 17.00, va fi arbitrată de cuplul Gabriel Gherman (Bucureşti) – Marius Nastasa (Piatra Neamţ), rezervă fiind Emil Ganea (Oneşti), iar observator federal Vasile Donţu, din Galaţi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu