joi, 20 martie 2014

Arenele CFR Iaşi, gazda primul turneu zonal din cadrul Campionatului Universitar de Tenis


Sursa foto: Prosport

Primul Campionat Universitar de Tenis din România se apropie de start, arenele CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, fiind gazda turneului zonal desfăşurat în perioada 21-23 martie 2014. Fiecare universitate participantă va fi reprezentată de o echipă formată dintr-o fată şi un băiat, care se vor întrece în probele de dublu mixt, simplu masculin şi simplu feminin, după sistemul “Cupei Hopman”.
Arbitrul principal al turneului organizat cu sprijinul CS CFR Iaşi va fi Dan Bosoiu, ajutat de Vergil Aghion (ambii din Iaşi) şi Alex Berbec (din Bucureşti).
Celelalte trei turnee zonale vor avea loc la Timişoara (28-30 martie), Bucuresti (4-6 aprilie) şi Cluj (11-13 aprilie 2014). Câştigătoarele turneelor zonale vor promova la turneul final.
În demararea acestei noi competiţii, Student Sport s-a bucurat de tot sprijinul Federaţiei Române de Tenis. George Cosac, preşedintele forului românesc, a declarat:  ”Federaţia Română de Tenis salută şi încurajează iniţiativa Asociaţiei Student Sport de organizare a primei ediţii a Campionatului Universitar de Tenis. Este îmbucurător faptul că pe fondul unor performanţe de excepţie ale tenisului românesc înregistrate în ultimul an, atât la nivel de juniori, dar mai ales la nivel de seniori, tot mai mulţi oameni aleg să practice tenisul, atât la nivel de performanţă, cât şi la nivel amator.”

* Simona Halep – ambasadoarea competiţiei de la arenele CFR Iaşi şi din România

Ambasadoarea competiţiei este nimeni alta decât Simona Halep, cea care ocupă locul 5 mondial în acest moment, această performanță fiind cea mai bună clasare a unei românce în clasamentul WTA. Jucătoarea i-a îndemnat pe studenţi să facă sport, pentru că sportul este o activitate sănătoasă, ajutând individul să se dezvolte, dar şi să se relaxeze. „Vă încurajez să participaţi la acţiunile Student Sport, în special la tenis. Este un sport frumos. Acest proiect este o iniţiativă deosebită de care este nevoie pentru promovarea sportului. România are nevoie de un sistem sportiv universitar, susţin acest demers”, a declarat sportiva. 
Preşedintele George Cosac a subliniat şi el importanţa Simonei Halep pentru acest proiect: „Acceptul Simonei Halep de a deveni ambasadorul acestei întreceri sportive va avea cu siguranţă ca rezultat o competiţie de calitate şi va garanta promovarea tenisului ca un mod plăcut, distractiv şi sănătos de petrecere a timpului liber”.

* Tribuna Studentului  aduce din nou tinerii la meciurile echipelor naţionale

Printre următoarele proiecte pe care Asociaţia Student Sport doreşte să le demareze se numără şi reînvierea Tribunei Studentului pentru meciurile echipelor naţionale. ”Proiectul <Tribuna Studentului> îşi propune să ofere şansa cât mai multor tineri - elevi şi studenţi - să participe gratuit sau cu preţ redus la evenimente sportive de top (tenis, baschet, handbal, volei etc), din cât mai multe oraşe din ţară. Astfel, tinerii devin susţinători ai echipelor locale, creează o atmosferă deosebită în cadrul evenimentul şi devin ambasadori ai sportului în rândul prietenilor”, a declarat Adrian Socaciu, co-fondator Student Sport.
Dintre instituţiile care au îmbrăţişat această initiativă face parte şi Federaţia Română de Tenis. Reprezentanţii Student Sport şi ai FR Tenis au bătut deja palma pentru un prim eveniment la care studenţii să fie prezenţi prin intermediul Tribunei Studentului. Este vorba de barajul dintre România şi Serbia, din cadrul “Fed Cup”, care va avea loc la Arenele Romane BNR, în perioada 19-20 aprilie 2014.
”Federaţia Română de Tenis doreşte să îşi afirme susţinerea pentru această acţiune şi să asigure Asociaţia Student Sport de sprijinul său în organizarea Campionatului Universitar, precum şi a altor acţiuni viitoare legate de tenis”, a conchis George Cosac.
În prezent, pe lângă tenis, Asociaţia Student Sport desfăşoară Campionatul Universitar de Minifotbal, care a ajuns la a treia etapă. Oraşele  gazdă sunt Sibiu, Bucureşti, Iaşi şi Timşoara, unde echipele din centrele universitare zonale îşi vor disputa locul pentru finala ce va avea loc în luna mai. De asemenea, în luna aprilie va lua startul şi “Fuga la ştafetă”, o competiţie inter-universitară de cros, care se desfăşoară în 6 oraşe din ţară, reprezentând cele 6 regiuni istorice: Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banatul şi Transilvania.
Campionatele Universitare sunt organizate cu sprijinul sponsorilor şi partenerilor: Coca-Cola, Adidas Body Care, Cris-Tim, Agenţia Naţională Anti-Doping, Radio România, Domo, Domeniile Ostrov, eCopier, Fan Courier, Trespass, Intersport, Metrorex, Phillips, DAC Construcţii, Xerox, Lac de Verde Breaza, Federaţia Română de Minifotbal, Federaţia Română de Tenis, ANOSR, UNSR, LSRS, stiriong.ro, şi al partenerilor media: Dolce Sport, Prosport, Agerpres, studentie.ro, Sport în România, sportrevolution.ro, onlinestudent.ro şi Vision Media Plus. (Sursa: Student Sport)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu