sâmbătă, 22 martie 2014

Ieşeanul Gheorghe „Chivu” Jugan, finalist la Cupa României de box


Sursa foto: Agerpres
În perioada 18-21 martie, Sala Polivalentă din Iaşi a găzduit Cupa României la box pentru seniori, cu participarea a 67 de pugilişti de la mai multe cluburi din ţară. De la Cupa României de la Iaşi au lipsit vedetele Răzvan Andreiana, Ovidiu Berceanu,  Bogdan Juratoni şi Mihai Nistor (care sunt angrenaţi în World Series Boxing, în campionatul profesionist organizat de AIBA), iar meciurile disputate nu s-au ridicat la o mare cotă valorică, ceea ce demonstrează faptul că, în boxul la nivelul seniorilor, România nu prea mai are în prezent mulţi pugilişti de top !
În finalele de vineri, s-au înregistrat următoarele rezultate:
- Cat. 49 kg: Enver Amiş (Farul Constanţa) bate prin KO în repriza I pe Marius Hondaru (Metrorex Bucureşti);
- Cat. 52 kg: Florin Bujor (BC Simion Bucureşti) bate la puncte pe Alexandru Ţurlea (CSO Cugir);
- Cat. 56 kg: Nicolae Ştefan (Steaua Bucureşti) bate la puncte pe Cristian Creţu (Farul Constanţa);
- Cat. 60 kg: David Rizoiu (CS Muscel Cîmpulung) bate la puncte pe Gheorghe Jugan (ex-CFR Iaşi, acum la CSM Petrolul Ploieşti);
- Cat. 64 kg: Marcel Arădoaie (Dinamo Bucureşti) bate la puncte pe Florentin Niculescu (Farul Constanţa);
- Cat. 69 kg: Irinel Olaru (SCM Bacău) bate la puncte pe Orlando Chirvase (SCM Bacău);
- Cat. 75 kg: Alexandru Bibiricea (CSM Reşiţa) bate la puncte pe Ionuţ Mihai (Chimia Rm. Vâlcea);
- Cat. 81 kg: Alexandru Machedon (SCM Bacău) bate la puncte pe Cătălin Cristea (CSM Târgovişte);
- Cat. 91 kg: Mirel Jitaru (SCM Bacău) bate la puncte pe Dragoş Ghionea (CSM Brăila);
- Cat. +91 kg: Adrian Popuţea (CSM Zalău) bate la puncte pe Adrian Marc (SCM Bacău).
De remarcat că, în finala categoriei 60 kg, ieşeanul Gheorghe Jugan (în prezent la CSM Petrolul Ploieşti), a fost asistat la colţul ringului de antrenorul emerit Nicu Brânzei (CFR Iaşi), cel care l-a format pe “Chivu” (porecla lui Jugan) ca boxer de top naţional ! De fapt, de mai mult timp, Gheorghe Jugan se pregăteşte din nou în sala de box a clubului CFR Iaşi, chiar dacă el concurează în continuare pentru CSM Petrolul Ploieşti. “Jugan a ajuns în finala categoriei 60 kg, iar eu l-am îndrumat în colţul ringului, aşa cum am făcut şi anul trecut, când a devenit campion naţional. Dacă mă asculta în tot ce i-am spus, <Chivu> putea cuceri şi acum locul 1 şi medalia de aur în Cupa României. În altă ordine de idei, pot spune că, în prezent, cu părere de rău, boxul românesc la nivel de seniori este cam slăbuţ ! Am asistat la Iaşi şi la o discuţie inedită, când un mare antrenor din boxul românesc încerca să-l convingă pe un fost pugilist ieşean să revină în ring, cu promisiunea că o să fie bine... Unde s-a mai văzut aşa ceva, când respectivul nu mai boxează de mult timp ?”, ne-a declarat antrenorul ceferist Nicu Brânzei.  
De menţionat că, la Cupa României de box pentru seniori de la Iaşi a fost prezent tot stafful FR Box, în frunte cu Leonard Doroftei, Vasile Cîtea, Francisc Vaştag, Dorel Simion, Valentin Vrânceanu etc.
Tot pe perioada competiţiei ieşene a fost inaugurată superba sală de box a clubului “GymBox”, patronată de fostul boxer şi actualul arbitru ieşean de box, Iulian Botez.
Sâmbătă, 22 martie, de la ora 17.00, Sala Polivalentă ieşeană va găzdui o gală internaţională de box - "SuperCupa Campionilor", între loturile României şi Republicii Moldova, oaspeţii din stânga Prutului fiind conduşi de antrenorul Petru Caduc.
Sâmbătă avem un meci-test cu lotul naţional al Republicii Moldova. De-abia atunci vom afla unde se află în prezent România în boxul pentru seniori, la nivel internaţional...”, ne-a mai declarat acelaşi Nicu Brânzei.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu