marți, 11 martie 2014

Record de participare la vernisajul expoziţiei de arte vizuale “Meridiane Culturale” !



Luni seara, pe 10 martie 2014, în prezenţa a peste 100 de persoane care iubesc arta şi frumosul etern, unele venite special din afara Iaşului pentru această manifestare, galeria TOP ART de la Casa Cărţii a găzduit vernisajului expoziţiei de arte vizuale “Meridiane Culturale”.
Într-o adevărat spectacol pe durata a 90 minute, invitatul de seamă al serii a fost binecunoscutul actor ieşean Petru Ciubotaru, care a aniversat zilele trecute 50 de ani de teatru şi care va primi nu peste mult timp un premiu pentru toată cariera din partea UNITER (preşedinte: Ion Caramitru).
În cea de-a doua expoziţie a anului găzduită de galeria TOP ART, expun acum Costache Fălticeanu (metaloplastie şi pictură), Laura Fălticeanu (pictură şi vitralii) şi Dan Teodorescu (fotografie reportaj), ultimul fiind şi principalul organizator al vernisajului, unde a avut loc şi un reuşit spectacol de muzică, poezie, epigrame şi dans sportiv.
Expoziţia “Meridiane Culturale”, care vine imediat după expoziţia internaţională “Secvenţe Europene”, este organizată sub egida Primăriei Municipiului Iaşi, a Uniunii Asociaţiilor Artistice şi Intelectuale a Feroviarilor din România, Asociaţiei Artiştilor Plastici din Iaşi, a publicaţiei SPORT FAN CLUB, patronată de jurnalistul Dan Teodorescu şi cu sprijinul firmei PIM Iaşi (manager: Marius Petrariu; director: Cleopatra Ilaşcă), Clubului Sportiv CFR Iaşi, a Asociaţiei literare “Păstorel” (preşedinte: Mihai Batog-Bujeniţă), a arhitectului şi artistului din Israel, Eduard Mattes, a actorului şi regizorului ieşean Emil Gnatenco, a Asociaţiei “Trăieşte cu Inima” (preşedinte: Lăcrămioara Ioniţă).
Vernisajul de luni seara, coordonat de acelaşi Dan Teodorescu, a fost deschis de doctorul în psihologie Gheorghe Bălăceanu, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici Iaşi, care a realizat, cu mult profesionalism, o amplă prezentare a expoziţiei Meridiane Culturale.
A urmat apoi spectacolul copiilor-artişti şi sportivi invitaţi la manifestare, în care şi-au adus contribuţia dansatorii sportivi
Cătălin Samson şi Corina Samson (frate şi soră, de la clubul Katiuşa din Iaşi, recent medaliaţi cu aur la clasa E, 12-13 ani, în cadrul concursului la nivel naţional “Cupa Beija Flor” de la Galaţi), Andreea Lungu (elevă la Liceul de Artă Octav Băncilă din Iaşi, care a recitat poezii), micile eleve Radiana Maria Ioniţă şi Ştefana Benchea (care au oferit publicului un reuşit recital de chitară, alături de prof. Marta Dămoc), Maia Ştefania Mălăncuş (elevă la clasa pregătitoare 0-A în cadrul Şcolii Generale Ştefan Bârsănescu din Iaşi, care a recitat poezii şi a cântat la vioară).
În continuare, au delectat asistenţa epigramiştii Nicolae Stancu, Mihai Haivas şi Vasile Larco, iar Dan Teodorescu a citit din propriile poezii de peste ani.
Au urmat recitalurile actoriceşti oferite de Emil Gnatenco (actor şi regizor de teatru la Clubul CFR de la Râpa Galbenă) şi binecunoscutul şi inegalabilul maestru Petru Ciubotaru.
În final, Dan Teodorescu, care patronează revista de sport şi cultură SPORT FAN CLUB a oferit diplome de excelenţă din partea publicaţiei ieşene tuturor celor care au pus umărul la organizarea şi realizarea expoziţiei “Meridiane Culturale”.
În CARTEA DE ONOARE a manifestării, cei prezenţi au inserat apoi gândurile şi impresiile domniilor lor legate de expoziţia de arte vizuale “Meridiane Culturale”, deschisă la galeria ieşeană TOP ART, de la etajul al doilea al Casei Cărţii de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 57, în perioada 10-24 martie 2014, unde intrarea vizitatorilor este liberă.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu