duminică, 30 martie 2014

Costel Moscalu a plecat în lumea umbrelor !



În Seria a III-a din Liga I de baschet masculin, duminică, de la ora 17.00 şi luni, de la ora 12.00, Sala Polivalentă trebuia să găzduiască “dubla” dintre Politehnica CSŞ Unirea Iaşi şi Rapid Bucureşti, un derby al grupei.
Aceste două meciuri nu se mai joacă însă, deoarece duminică, 30 martie 2014, antrenorul principal al echipei ieşene, Costel Moscalu (FOTO), la doar 48 ani, a decedat, după ce a căzut din picioare în propria locuinţă ! Este o veste groaznică pentru sportul ieşean, deoarece Costel Moscalu, ca jucător şi antrenor, a fost o legendă a baschetului moldav şi nu numai !
De menţionat că, de la vârsta de 27 ani, deci din 1993, Costel Moscalu suferea de diabet de tip I, fiind dependent de insulină.
Vă mai putem spune că preşedintele CSU Politehnica Iaşi, Leonida Antohi, împreună cu comisarul partidelor dintre ieşeni şi giuleşteni, Takacs Karoly (fost în anii din urmă jucător de baschet la Poli Iaşi), de comun de acord cu conducerea Federaţiei Române de Baschet şi cu acceptul clubului rapidist au luat hotărârea ca jocurile de la Iaşi să fie reprogramate. “Mulţumim clubului Rapid Bucureşti şi Federaţiei Române de Baschet pentru înţelegerea arătată în aceste momente de grea suferinţă pentru noi toţi!”, ne-a spus în această seară preşedintele Leonida Antohi.
Luni, 31 martie, de la ora 17.00, Sala Polivalentă ieşeană găzduieşte meciul de futsal din etapa a 20-a din Liga I, dintre CSMS Iaşi şi CS United Galaţi. În debutul meciului, se vor păstra două momente de reculegere, pentru cei care au fost Augustin “Coco” Deleanu şi Costel Moscalu. Dumnezeu să-i ierte şi să-i odihnească şi linişte şi pace ! Condoleanţe familiilor îndurerate !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu