vineri, 14 martie 2014

Sportivii ceferişti au vizitat expoziţia de arte vizuale “Meridiane Culturale” !


Deschisă în perioada 10-24 martie 2014, expoziţia de arte vizuale “Meridiane Culturale” a ajuns în a doua săptămână de existenţă, ea fiind vizitată până în prezent de un public numeros.
Expoziţia deschisă la galeria TOP ART, de la etajul al doilea al Casei Cărţii din Iaşi a adunat pe simeze pictură, metaloplastie, vitralii şi fotografie reportaj, expozanţii fiind Costache Fălticeanu, Laura Fălticeanu şi Dan Teodorescu.
Cu un vernisaj de mare amploare şi cu un spectacol muzical-cultural şi sportiv în deschidere, invitatul de onoare fiind binecunoscutul actor ieşean Petru Ciubotaru, care a aniversat zilele trecute 50 de ani de teatru şi care va primi nu peste mult timp un premiu pentru toată cariera din partea UNITER (preşedinte: Ion Caramitru), expoziţia Meridiane culturale este a doua organizată în acest an de Dan Teodorescu la “TOP ART”, după cea internaţională denumită “Secvenţe Europene”.
Expoziţia de arte vizuale “Meridiane Culturale”, la fel ca şi expoziţia internaţională “Secvenţe Europene”, este organizată sub egida Primăriei Municipiului Iaşi, a Uniunii Asociaţiilor Artistice şi Intelectuale a Feroviarilor din România, Asociaţiei Artiştilor Plastici din Iaşi, a publicaţiei SPORT FAN CLUB, patronată de jurnalistul Dan Teodorescu şi cu sprijinul firmei PIM Iaşi (manager: Marius Petrariu; director: Cleopatra Ilaşcă), a Clubului Sportiv CFR Iaşi, a Asociaţiei literare “Păstorel” (preşedinte: Mihai Batog-Bujeniţă), a arhitectului şi artistului israelian Eduard Mattes, a actorului şi regizorului ieşean de la clubul CFR de la Râpa Galbenă, Emil Gnatenco, a Asociaţiei “Trăieşte cu Inima” (preşedinte: Lăcrămioara Ioniţă), a talentaţilor dansatori sportivi de la cluburile Nikons şi Katiuşa, ambele din Iaşi.
Până în prezent, expoziţia “Meridiane Culturale” a fost vizitată de multă lume, unele persoane fiind venite din afara Iaşului pentru acest eveniment. Printre vizitatori s-au aflat şi sportivii clubului CFR Iaşi, inclusiv popicarii veterani care participă frecvent la concursurile populare ale lansatorilor de la arena CFR Iaşi.
În CARTEA DE ONOARE a expoziţiei, în data de 13 martie 2014, am putut lectura următoarele impresii: “Domnule Dan Teodorescu ! Expoziţia dumneavoastră reprezintă pentru mine o zi frumoasă şi liniştită. Sinceră preţuire pentru această realizare. Doresc ca Dumnezeu să vă dea sănătate şi putere pentru a realiza şi alte asemenea expoziţii deosebite. Pe lângă alte calităţi aveţi şi pe aceea de adevărat artist al fotografiei. Cu deosebit respect, Teodor Anton, veteran în sportul popicelor şi fotograf amator”.
Cu mulţumirile de rigoare, aşteptăm şi alte opinii legate de expoziţia de arte vizuale “Meridiane Culturale”, o frumoasă pată de culoare în primăvara moldavă care ne înconjoară şi care se împleteşte excelent cu târgul de carte LIBREX 2014, tot din această perioadă şi tot de la Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu