marți, 18 martie 2014

Tenis de câmp şi minifotbal universitar în “dulcele târg al Ieşilor” !



Anul 2014 vine cu noi competiţii sportive organizate pentru studenţii din Romania. Asociaţia Student Sport va organiza prima ediţie a Campionatului Universitar de Tenis, întrecere care îşi propune să aducă faţă în faţă la fileul disputei studenţii pasionaţi de acest sport.
Cel dintâi turneu zonal va avea loc la Iaşi, mai precis la arenele de tenis CFR Iaşi, în perioada 21 – 23 martie 2014, unde se vor întâlni universităţile din zona Moldovei. Vineri, competiţia va debuta la ora 14.00, iar arbitrii turneului vor fi ieşenii Dan Bosoiu şi Vergil Aghion.
Celelalte etape urmează să aibă loc în alte trei centre universitare importante din România, precum Timişoara, Cluj şi Bucureşti.
Fiecare universitate participantă va fi reprezentată de o echipă formată din 2 jucători (o fată şi un băiat), care se vor întrece la probele de simplu masculin, simplu feminin şi dublu mixt. Echipa clasată pe primul loc în cadrul fiecărei etape se va califica în finala de la Bucureşti, disputată  în luna mai.
Ambasadoarea Campionatului Universitar de Tenis este nimeni alta decât Simona Halep, care a declarat: ”Părerea mea este ca un student trebuie să facă mişcare deoarece sportul este sănătos, îl ajută să se relaxeze şi să se dezvolte ca individ. Vă încurajez să participaţi la acţiunile Student Sport, în special la tenis. Este un sport frumos. Acest proiect este o iniţiativă deosebită de care este nevoie pentru promovarea sportului. România are nevoie de un sistem sportiv universitar, susţin acest demers”.
Pe lângă campionatul de tenis, asociaţia Student Sport a mai organizat întreceri la minifotbal, futsal, baschet 3x3 şi cros. 
Campionatele Universitare sunt organizate cu sprijinul sponsorilor şi partenerilor: Coca-Cola, Adidas Body Care, Cris-Tim, Agenţia Naţională Anti-Doping, Radio România, Domo, Domeniile Ostrov, eCopier, Fan Courier, Trespass, Intersport, Metrorex, Phillips, DAC Construcţii, Xerox, Lac de Verde Breaza, Federaţia de Minifotbal, Federaţia Română de Tenis, ANOSR, UNSR, LSRS, stiriong.ro, şi al partenerilor media: Dolce Sport, Prosport, Agerpres, studentie.ro, Sport în România, sportrevolution.ro, Online Student.
Mai multe detalii despre campionat şi Student Sport se află pe site-ul organizaţiei, www.studentsport.ro sau pe pagina oficială de Facebook:  www.facebook.com/StudentSport.

* Campionatul Universitar de minifotbal a ajuns la runda cu nr. 3

Vineri, 21 Martie, la baza sportivă a Universităţii “Gheorghe Asachi” din Iaşi, începând cu orele 15.00, se va desfăşura etapa a treia a Campionatului Universitar de minifotbal – grupa B.
Programul de jocuri va fi urmatorul:
- Orele 15:00-15:50: Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Iaşi (USAMV) - Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi (UMF)
- Orele 16:00-16:50: Universitatea Ştefan cel Mare Suceava – Univ Tehnica “Gheorghe Asachi” Iaşi.
Pentru că echipa Universităţii Petre Andrei s-a retras din competitive, formaţia Universităţii Alexandru Ioan Cuza Iaşi va sta.
Clasamentul dupa primele două etape este următorul:
1. Univ. Alexandru Ioan Cuza               2       1       0       1       9-7    4
2. UMF Iaşi                                         1       1       0       0       2-0    3
3. Univ. Tehnică Gheorghe Asachi        2       1       0       1       6-6    3
4. Univ. Ştefan cel Mare Suceava         2       1       0       1       6-7    2
5. UASMV Iaşi                                   1       0       0       1       2-5    0
Dupa cele cinci etape ale sezonului regulat, primele două clasate se vor califica la Turneul final care va avea loc în luna mai 2014. (Sursa: Student Sport)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu