luni, 17 martie 2014

Pisică din Dealul Copoului, cu „ghearele” scoase în faţa „Cocoşului Galic” !


Radu Pisică
În zilele de 18 şi 19 martie 2014, de la ora 18.00, prima confruntare fiind în direct pe Digi Sport 2, naţionalele de futsal ale României şi Franţei se vor întâlni într-o „dublă” amicală în Sala Polivalentă din Călăraşi.
Pentru cele două partide de la Călăraşi, selecţionerul Nelu Stancea, care este şi antrenor principal la CSMS Iaşi l-a convocat şi pe talentatul jucător Radu Pisică, component al echipei de club pe care o pregăteşte în Dealul Copoului.
Născut pe 28 noiembrie 1992, Radu Pisică a jucat fotbal la Noua Generaţie Iaşi şi CFR Paşcani, iar acum este component de bază al formaţiei de futsal CSMS Iaşi, cu multe selecţii şi în naţionala de tineret a României (U 21) în sezoanele anterioare.
Pentru dubla partidă cu Franţa, de la Călăraşi, selecţionerul Nelu Stancea (CSMS Iaşi), ajutat pe banca tehnică de secundul Marius Pârciu (Dunărea Călăraşi), a convocat următorul lot de jucători:
- Portari: Vlad Iancu (Autobergamo Fiat Deva), Petrişor Toni Toniţa (CS United Galaţi);
- Jucători de teren: Robert-Florin Matei şi Robert Lupu (ambii de la Autobergamo Fiat Deva), Marian Şotârcă şi Ionuţ Movileanu (ambii de la Dunărea Călăraşi), Florin Ignat, Dumitru Mimi Stoica, Ion Al-Ioani şi Cosmin Gherman (toţi patru de la CS City’us Tg. Mureş), Szabolcs Manya şi Laszlo Szocs (ambii de la Futsal Klub Odorheiu Secuiesc) şi Radu Pisică (CSMS Iaşi).
Team-managerul naţional de fotbal în sală a României este bucureşteanul Valeriu Ioniţă.
La prima partidă dintre România şi Franţa, cea de marţi, şi-a anunţat prezenţa în arena din Călăraşi însuşi Răzvan Burleanu, noul preşedinte al FR Fotbal, care doreşte să cunoască pe viu stafful tehnic şi lotul echipei naţionale de futsal a României, echipa ţării noastre având deja trei prezenţe la turneele finale ale Campionatului European de fotbal în sală, ultima participare fiind în acest an, cu un merituos loc 6 ocupat la EURO 2014, din Belgia.
Tot în această săptămână, la Mogoşoaia vor avea loc discuţii între stafful FR Fotbal şi factorii de conducere de la echipele de fotbal din liga a II-a şi a III-a, dar şi din fotbalul în sală din România, pentru a mai bună organizare şi dezvoltare a acestor sporturi în ţara noastră.
De menţionat că, din echipa preşedintelui Răzvan Burleanu face parte şi actualul director al DJST Iaşi, lector univ. dr. Ciprian Paraschiv, fostul căpitan al echipei de fotbal Politehnica Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu