duminică, 9 martie 2014

Victorie cu punct bonus pentru “Stejari”: România – Belgia 29-10 (14-0) !


Sursa foto: FRR

La Constanta, pe stadionul Mihai Naca, Romania a castigat cea de-a patra partida din aceasta editie a Cupei Europene a Natiunilor la rugby, victoria echipei nostre fiind una care ne-a adus si bonusul ofensiv dupa cele patru eseuri marcate echipei Belgiei.
Desi diferenta de valoare dintre Stejari si diavolii negri parea ca va duce la o diferenta consistenta de puncte, oaspetii au evoluat curajos, cu o aparare care a reusit sa stavileasca atacurile baietilor nostri, obligati din cauza vantului puternic sa joace mai mult la mana, alternand jocul pe inaintare cu cel pe treisferturi.
Scorul a fost deschis repede de Stejari, dupa un mol de margine care i-a impins pe adversarii nostri la limita propriului teren de tinta, Lucaci a reusit finalizarea actiunii cu eseu, transformarea lui Vlaicu facand ca in minutul 4 tabela sa indice rezultatul de 7-0.
In ciuda acestui inceput bun al echipei noastre, rezultatul s-a mentinut pana in minutul 27, atunci cand Stejarii si-au trecut in cont o noua incercare, desi jocul s-a desfasurat in jumatatea de teren a adversarilor nostri.
Dupa mai multe incercari de a strapunge apararea diavolilor negri, acestia au cedat, iar greselile repetate au dus la un eseu de penalizare transformat fara probleme de Vlaicu, pentru ca scorul sa devina 14-0.
Pana in finalul primei reprize s-au consemnat trei cartonase galbene, unul primit de Lemnaru pentru un placaj inalt, alte doua fiind vazute de Verschelden si Miriallakis de la oaspeti, scorul pauzei fiind: Romania-Belgia 14-0.
In repriza secunda prima sansa de a marca puncte a apartinut tot echipei noastre, Vlaicu insa a ratat o lovitura de pedeapsa in minutul 50, pentru ca cinci minute mai tarziu, centrul nostru sa nu mai greseasca tinta de pe linia de 22, ducand scorul la 17-0.
Minutul 57 avea sa aduca si primele puncte in contul belgeinilor, Nistor a primit cartonas galben dupa un placaj periculos, iar Williams a transformat in puncte lovitura de pedeapsa acordata diavolilor negri.
Replica Stejarilor a venit imediat si dupa o gramada la limita 22-ului oaspetilor, Calafeteanu a facut un slalom prin apararea adversa reusind sa inscrie cea de-a treia incercare a echipei noastre, Vlaicu din pozitie ideala aducand si cele doua puncte ale transformarii.
Cu un ecart de 21 de puncte belgienii s-au trezit la viata si au preluat initiativa, reusind sa ne impinga in propriul 22, actiunile cu inaintarea ale acestora ducand la un eseu de penalizare transformat de Guns, atunci cand mai erau de disputat cinci minute de joc.
Pe final Stejarii au revenit in terenul belgienilor si, dupa un mol de margine in care i-am impins pe vizitatori pana in propriul teren de tinta, Burcea a marcat cel de-al patrulea eseu care ne-a adus si punctul bonus ofensiv.
Vlaicu a ratat transformarea dintr-o pozitie dificila, iar Stejarii s-au impus cu rezultatul de 29-10 pentru echipa noastra saptamana viitoare urmand partida decisiva de la Tbilisi cu Georgia, pentru stabilirea campioanei editiei 2014 a Cupei Europene a Natiunilor.

* Caseta tehnică a meciului de pe Litoral

- Romania-Belgia 29-10 (14-0)
- Constanta, Stadion Nihai Naca
- Arbitri: Claudio Blessano-Carlo Damasco, Emanuele Tomo (toti din Italia)
Au marcat:
- Romania: Lucaci (eseu), Calafeteanu (eseu), Burcea(eseu), eseu de penalizare, Vlaicu (3tr, 1 lp).
- Belgia: Eseu de penalizare, Williams (1 lp), Guns (1 tr).
Au evoluat echipele:
- Romania: 15. Dorin Manole (Orthez), 14. Madalin Lemnaru (RCM Timisoara), 13. Csaba Gal (CSM Baia Mare), 12. Florin Vlaicu (RCJ Farul Constanta), 11. Ionut Dumitru (CSA Steaua), 10. Valentin Calafeteanu (RCM Timisoara), 9. Florin Surugiu (CSM Bucuresti), 8. Stelian Burcea (C) (RCM Timisoara), 7. Vlad Nistor (Castres), 6. Viorel Lucaci (CSA Steaua), 5. Valentin Popirlan (RCM Timisoara), 4. Marius Sirbe (Tarbes16), 3. Paulica Ion (Perpignan), 2. Eugen Capatana (RCM Timisoara), 1. Mihaita Lazar (Castres). Rezerve: 16. Alexandru Oancea (CSM Baia Mare), 17. Constantin Pristavita (CSM Baia Mare), 18. Horatiu Pungea (Scarlets), 19. Cristian Munteanu (USRP), 20. Alexandru Mitu (CSM Bucuresti), 21. Catalin Fercu (RCM Timisoara), 22. Florin Ionita (CSA Steaua), 23. Cristian Dinis (CSM Baia Mare).
- Belgia: 15. Alan Williams (Cognac), 14. Eliott Van Trappen (Boitsfort), 13. Guillaume Piron (Colomiers), 12. Dirk Haghedooren (Agde), 11. Savenaca Vocea (Dendermonde), 10. Sylvain Roos (Agen), 9. Hendrik Brouwers (Racing Métro), 8. Mathieu Verschelden (La Voulte Valence), 7. Thomas De Molder (Pau), 6. Julien Morelli (Bastia), 5. Cyrille Nana (Anderlecht), 4. Pierre Hendrickx (Boitsfort), 3. Alain Miriallakis (Waratahs), 2. Thomas Dienst (Lille), 1. Alexis Cuffolo (Carcassonne). Rezerve: 16. Julien Massimi (Auxerre), 17. André Kouemou (La Hulpe), 18. Anthony Scozzari (Charleroi), 19. Brieuc Frateur (La Hulpe), 20. Benoît Goffin (La Hulpe), 21. William Hubert (Perpignan), 22. Guillaume Brebant (Boitsfort), 23. Sébastien Guns (Boitsfort).
Alte rezultate de sâmbătă: Spania-Georgia 17-24 şi Rusia-Portugalia 34-18.
În ultima rundă, pe 15 martie, la Tbilisi, într-un meci decisiv pentru castigarea trofeului in CEN, se va juca meciul
Georgia – Romania, ambele echipe fiind deja calificate la Cupa Mondială.
In actuala editie a CEN, Romania a invins Portugalia, cu 24-0, Rusia, cu 34-3, Spania, cu 32-6 si acum Belgia, cu 29-10. (Sursa: FRR)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu