vineri, 24 aprilie 2015

Barcelona - Bayern și Juventus - Real Madrid, în semifinalele Ligii Campionilor


Sursa foto: UEFA

FC Barcelona o va întâlni pe Bayern Munchen, în timp ce Juventus Torino va înfrunta deținătoarea trofeului, Real Madrid, în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, potrivit tragerii la sorți efectuate vineri, la Nyon (Elveția).
În manșa întâi, Juventus o va întâlni acasă pe Real, pe 5 mai, returul urmând să se joace pe 13 mai, la Madrid.
Meciul tur Barcelona — Bayern va avea loc pe 6 mai, iar returul este programat pe 12 mai, la Munchen.
Finala competiției este programată în data de 6 iunie, la Berlin, pe Olympiastadion, care are o capacitate de 70.500 locuri.
Barca și Bayern s-au înfrunta în opt rânduri în cupele europene, toate după 1996. Cele mai recente confruntări au avut loc în semifinalele ediției 2012/13, când Bayern s-a impus cu 4-0 la Munchen și cu 3-0 pe Camp Nou, cea mai mare diferență totală de scor într-o semifinală Champions League. Bayern a câștigat în trei din cele patru vizite ale sale la Barcelona.
Va fi, totodată, un duel între fosta și actuala echipă a spaniolului Josep Guardiola, care a făcut istorie pe banca grupării catalane.
Pentru Juve va fi prima semifinală de Champions League după o pauză de 12 ani, dar în 2003 torinezii câștigau dubla cu Real Madrid cu 4-3 la general.
Real și Juve au fost adversare prima oară în sferturile Cupei Campionilor Europeni din 1962, madrilenii mergând mai departe după un al treilea meci, câștigat cu 3-1, după ce în primele două manșe fiecare echipă se impusese cu 1-0. Bilanțul general este echilibrat, cu opt victorii pentru Real și 7 pentru Juventus.
Real Madrid deține recordul de trofee în competiție, 10, și îl vizează pe al 11-lea.

* Napoli - Dnepr și Sevilla - Fiorentina, în semifinalele din Europa League

Napoli o va întâlni pe Dnepr Dnepropetrovsk, iar FC Sevilla, deținătoarea trofeului, o va înfrunta pe Fiorentina, în semifinalele Europa League la fotbal, potrivit tragerii la sorți efectuate vineri, la Nyon (Elveția).
Napoli și Sevilla vor fi gazde în partidele tur, programate pe 7 mai, în timp ce returul se va juca în data de 14 mai.
Sorții oferă șansa teoretică a unui duel românesc în finala din data de 27 mai, între portarul Ciprian Tătărușanu (Fiorentina) și fundașul Alexandru Vlad (Dnepr). Ultimul act va avea loc la Varșovia, pe Stadionul Național, care are o capacitate de 56.070 locuri.
Napoli, fostă câștigătoare a Cupei UEFA, a mai întâlnit o singură dată o echipă ucraineană, chiar pe Dnepr, în sezonul 2012-2013 al competiției, cele două echipe împărțindu-și victoriile. Dnepr a pierdut, însă, ultimele cinci partide jucate împotriva echipele italiene. Napoli este neînvinsă de 12 partide acasă în Europa League.
Sevilla a ieșit de trei ori învingătoare în competiție (2006, 2007, 2014) și nu are nicio victorie în fața echipelor italiene în patru partide (un egal, trei eșecuri). Și Fiorentina are un bilanț defavorabil cu echipele spaniole, doar două victorii în 12 partide (patru egaluri, șase eșecuri).
(Sursa: AGERPRES)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu