sâmbătă, 18 aprilie 2015

Victorie mare pentru ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol la turneul de tenis „BRD Năstase Ţiriac Trophy”




Bogdan Ionuţ Apostol (sursa foto: BRD Năstase Ţiriac Trophy)
BRD Năstase Ţiriac Trophy a organizat cea de-a treia ediţie a turneului de juniori DIGI Juniors Open, un turneu de precalificări desfăşurat în perioada 14-17 aprilie 2015, la Arenele BNR din Bucureşti.
DIGI Juniors Open a oferit o şansă tinerilor jucători din România de a concura pe terenurile oficiale ale celui mai mare turneu de tenis pe zgură din Sud-Estul  Europei şi de a-şi disputa şansa accederii pe tabloul de calificări la turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy.
Turneul s-a adresat jucătorilor cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani, componenţii loturilor naţionale de juniori şi tineret având prioritate.
Jucătorii au concurat în această săptămână pe un tablou de 32 de participanţi, finaliştii fiind recompensaţi cu 2 wild-card-uri pe tabloul de calificari la BRD Năstase Ţiriac Trophy.
După o luptă aprigă, pe durata a mai multor zile, cei doi finalişti au fost Luca George Tatomir şi ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol, ultimul fiind elev în clasa a XII-a la LPS Iaşi şi legitimat la CSM Paşcani, după ce a început tenisul de la vârsta de 6 ani, la CS CFR Iaşi, cu antrenorul Vergil Aghion.
În primul tur al tabloului de calificări, sâmbătă, 18 aprilie, pe terenul semi-central al competiţiei de la „BNR”, în faţa a peste 400 spectatori, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol (doar 19 ani, locul 1305 ATP la seniori) a făcut cel mai bun meci al carierei şi l-a învins cu 6-4, 6-3 pe Aldin Setkic (Bosnia-Herţegovina, 27 ani, locul 226 ATP).
Alte rezultate:
- Tobias KAMKE (Germania) - Lorenzo GIUSTINO (Italia) 6-7, 3-6;
-Radu ALBOT (Rep. Moldova) - Philipp DAVYDENKO (Rusia) 6-2, 6-1;
- Costin PAVĂL (România) - Evgeny DONSKOY (Rusia) 2-6, 0-6;
- Toni ANDROIC (Croaţia) - Vlad Victor CORNEA (România) 4-6, 4-6;
- Laslo DJERE (Serbia) - Daniel COX (Marea Britanie) 6-7, 2-6.
În turul secund, duminică, pe 19 aprilie, Bogdan Ionuţ Apostol se va confrunta cu italianul Lorenzo Giustino (23 ani, locul 386 ATP), cel care l-a învins în două seturi pe primul favorit al tabloului de calificări, germanul Tobias Kamke (28 ani, locul 118 ATP).
Primii favoriţi ai competiţiei din Capitală, la turneul cu premii totale de 494.310 euro sunt Gilles Simon (Franţa, locul 14 ATP), Karlovic Ivo (Croaţia, 24 ATP), Garcia-Lopez, Guillermo (Spania, 26 ATP) şi Rosol Lukas (Cehia, 30 ATP).
DAN TEODORESCU (Sursa: BRD Năstase Ţiriac Trophy)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu