miercuri, 22 aprilie 2015

Selecţionata de futsal a regiunii Moldova (România) va juca finala mică la Cupa FMF





În perioada 22-23 aprilie, Republica Moldova găzduieşte turneul internațional de futsal “Cupa FMF”, consacrat aniversării a 25 de ani de la fondarea Federației Moldovenești de Fotbal. La competiție participă naționalele de fotbal în sală ale Republicii Moldova, Azerbaidjanului, Greciei și Selecționata regională a Moldovei din România, ultima fiind alcătuită pe scheletul echipei CSMS Iaşi.
Meciurile sunt găzduite de Complexul Sportiv “Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu, acolo unde s-au desfăşurat anul acesta şi meciurile din grupa preliminară de la EURO 2016.
Miercuri, în prima semifinală a turneului, naţionala Azerbaidjanului a învins destul de greu Selecționata regională a Moldovei (România) cu scorul de 6-3 (3-2). Azerii cu condus cu 2-0, iar apoi au fost egalaţi la 2-2, prin golurile reuşite de gălăţeanul Cătălin Ivan şi ieşeanul Andrei Despan. Până la finalul primei părţi a partidei azerii au mai înscris un gol şi au intrat la pauză cu un avantaj minim (3-2). Repriza a doua a început cu bara ieşeanului Radu Guţu şi a continuat cu trei goluri înscrise de azeri (6-2), ultimul din lovitură de pedeapsă de la 10 metri. Ultimul gol al partidei a fost înscris de ieşeanul Bogdan Baboi, care a stabilit scorul final (6-3), într-un joc în care arbitrii meciului au avantaj în unele faze de joc naţionala Azerbaidjanului, calificată deja la barajul pentru promovarea la turneul final de la EURO 2016, din Serbia.
Pentru Selecționata regională a Moldovei (România) au evoluat jucătorii: Marius Chiriac (CSMS Iaşi) – Radu Pisică, Narcis Cataramă (căpitan, ambii de la CSMS Iaşi), Cătălin Ivan (CS United Galaţi), Adrian Pânzaru (Spicom Sf. Gheorghe), apoi Ioan Grigoraş – Andrei Despan, Radu Guţu, Bogdan Baboi (toţi de la CSMS Iaşi). Antrenor: Nelu Stancea. Delegat: Ştefan Tudorache. Team-manager: Ionel Popa (toţi de la CSMS Iaşi). Clubul CSMS Iaşi a fost reprezentat de Sergiu Melinte (manager marketing), iar FR Fotbal de Valeriu Ioniţă (team-managerul naţionalei României de futsal).
În prezent se dispută a doua semifinală, scorul fiind 1-0 (la pauză) în meciul Rep. Moldova-Grecia, gazdele deschizând scorul printr-un penalty de la 6 metri, în ultimele secunde ale primei reprize.
Pe 23 aprilie, de la ora 16.00, este programat meciul pentru locurile 3-4 (CSMS Iaşi-învinsa din partida Rep. Moldova-Grecia), iar de la 18.00 va avea loc finala mare a competiţiei (locurile 1-2), dintre Azerbaidjan şi învingătoarea meciului Rep. Moldova-Grecia.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu