joi, 23 aprilie 2015

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la Stuttgart


Sursa foto: WTA Tennis

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 3 mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Stuttgart (Germania), dotat cu premii totale de 731.000 de dolari, după ce a învins-o în trei seturi pe Garbine Muguruza (Spania), cu 3-6, 6-1, 6-3.
Halep, a doua favorită a turneului, s-a impus la mare luptă, după o oră și 49 de minute. Simona pierduse ambele meciuri de până acum cu Muguruza (21 ani, 20 WTA): anul trecut iberica s-a impus cu 2-6, 6-2, 6-3 în turul al doilea la Wuhan, iar anul acesta a învins-o pe Halep la Galați, în Fed Cup, cu 6-4, 6-3.
Românca a început cu stângul meciul, pierzându-și serviciul la debut, iar apoi a fost condusă cu 2-0 și 3-1. A avut mingi de break în următoarele două ghemuri cu Muguruza la serviciu, dar nu a reușit să profite de ele, iar adversara și-a adjudecat setul cu 6-3, în 33 de minute.
Muguruza a câștigat primul ghem din setul secund, dar Halep a restabilit egalitatea după un ghem dificil, în care a salvat o minge de break. Românca de 23 de ani a jucat din ce în ce mai bine și a încheiat setul cu un sec 6-1.
În decisiv, Halep a început rău, a fost condusă cu 2-0, dar a avut o revenire remarcabilă, câștigând trei ghemuri la rând (3-2). Muguruza a restabilit egalitatea (3-3), a avut o minge de break într-un moment foarte important, dar Halep a reușit să revină la conducere (4-3), apoi a realizat break-ul și a luat setul cu 6-3.
Muguruza a reușit 27 de mingi câștigătoare, față de 19 ale Simonei, dar jucătoarea spaniolă a comis 42 de erori neforțate, în timp ce Halep a adunat doar 19.
Simona Halep și-a asigurat un cec de 15.375 euro și 100 puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe învingătoarea dintre italianca Sara Errani și kazaha Zarina Dias. Constănțeanca are 2-0 în meciurile directe cu Dias și 1-1 cu Errani, pe care a învins-o anul trecut la Doha cu 6-2, 6-0, în 52 de minute.
Anul trecut, la Stuttgart, Halep (tot a doua favorită) a fost învinsă în optimi de rusoaica Svetlana Kuznețova, cu 7-5, 7-6 (4). Maria Șarapova este principala favorită și a câștigat ultimele trei ediții ale turneului de la Stuttgart.
(Sursa: AGERPRES)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu