luni, 6 aprilie 2015

Fotbal feminin internaţional în Copou: CS Navobi Iaşi – Zaria Bălţi 10-1 (3-0) !



Echipa ieseana de fotbal feminin Navobi, a întâlnit duminica in Dealul Copoului o tânara, ambitioasa si bine organizata echipa din Balti, ce are in componenta nu mai putin de 10 jucatoare in Nationala Republicii Moldova - U17.
Meciul a fost dominat in totalitate de echipa ieseana, mult mai matura si mult mai experimentata, insa lipsa de concentrare la finalizare, precum si tratarea superficiala a unor faze de aparare a facut ca scorul sa fie limitat la... 10-1 si mai ales a oferit jucătoarelor din Moldova sa inscrie un gol frumos din lovitura libera de la 18 metri si sa lase o impresie foarte placuta publicului iesean care le-a aplaudat la finalul partidei.
Remarcam lipsa din teren a unor jucatoare experimentate de la Navobi (Lidia Boiciuc, Mihaela Ghebanoaei, Georgiana Ilas, Monica Bentoiu, Magda Caia, Lidia Havristiuc, Corina Musteata), dar apariția Rahelei Gangal care s-a întors la echipă de la Olimpia Cluj, dar si prezenta unor jucatoare noi, născute in 2002 ce au debutat astazi in echipa ieseana: portarul Andreea Sighiartau si Ana Palaghia, precum si prezenta numeroasa a unor junioare de la grupa 2000-2001: Ana Tatarusanu, Iulia Istrate, Ana Proca, Iulia Zamfir, ceea ce demonstrează ca fotbalul feminin iesean dispune de resurse inepuizabile pentru performanța!
Tot la remarcari o putem trece pe Elena Raduc care a inscris primele goluri in tricoul Navobi si careia ii uram multe meciuri si mai ales victoriii si goluri la Iasi. Teodora Placinta ca de obicei a avut pofta de joc si a marcat de patru ori, insa putem remarca si golurile frumos construite de echipa si marcate de Aura Gheorghita, Rahela Gangal, Artimeza Ciobotariu, dar si golul frumos inscris de internationala Ana Foia. Capitanul Larisa Ambrosie si-ar fi putut si ea trece numele pe lista marcatoarelor, insa a ratat doua ocazii bune din lovituri de la colt.
Meciul a fost condus foarte bine si fara probleme la centru de arbitrul Denis Cretu.
Au marcat: Ana Foia (‘5),Teodora Placinta (’41, ’46, ’68, ’72), Elena Raduc (’45 penalty, ’67), Aura Gheorghita (’48), Rahela Gangal (’65) şi Artimeza Ciubotariu (’88), iar echipa din Rep. Moldova a marcat in min. 60.
CS Navobi Iasi a utilizat echipa: Cojocaru (’46 Tatarusanu; ’78 Sighiartau) – Ciobanu (’70 Istrate), Scortanu, L. Ambrosie (căpitan), Gheorgita (’75 Proca) – Raduc, Gangal (’75 Havristiuc), Ciubotariu – Foia (’80 Palaghia), Placinta (’72 Barau), Grigoras (’46 Zamfir).
A fost un meci important pentru noi in primul rand pentru pregătirea meciurilor din play offul Ligii I, apoi, am dat ocazia jucătoarelor mai tinere sa debuteze si sa capete experienta in echipa. Apreciez tanara echipa din Moldova, care a jucat foarte bine si mai ales organizat. Scorul este mai putin important, cred ca jucatoarele ambelor echipe au avut de câștigat din acest meci, si mai ales fotbalul feminin!” – a declarat dupa meci prof. Adrian Ambrosie, manager la CS Navobi Iasi.
În Liga I de fotbal feminin, in următoarele meciuri, Navobi Iasi va juca, in etapa a XIII-a, la Falticeni, cu Armonia Dolhesti (joi, 9 Aprilie, ora 14,00) si în ultima etapă a sezonului regulat in Copou, cu Selena Constanta (duminica, 19 aprilie, ora 11,00). (Sursa: CS Navobi Iaşi)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu