joi, 22 noiembrie 2018

De trei ori "bronz" pentru halterofila ceferistă Ionela Atincăi


În perioada 20-23 noiembrie 2018, în ultima competiţie oficială internă din acest an, Federaţia Română de Haltere organizează  finala Campionatelor Naţionale de Juniori I (U 20). La concursul care se desfăşoară în Sala Polivalenta a CSN Bascov - judeţul Argeş sunt prezenţi 133 sportivi de la 24 cluburi din ţară, printre ele fiind şi CS CFR Iaşi (antrenor: Dănuţ Fron).
Printre oficialităţile prezente la această competiţie s-a aflat şi Nicu Vlad, preşedintele FR Haltere.
La feminin, în cadrul categoriei 69 kg, sportiva Ionela Atincăi (CS CFR Iaşi) a cucerit joi, 22 noiembrie, 3 medalii de bronz, cu următoarele rezultate: 64 kg la smuls, 80 kg la aruncat şi 144 kg la totalul olimpic.
"Ionela Atincăi, la doar 16 ani, a cucerit în acest an 9 medalii în cadrul Campionatelor Naţionale de junioare şi senioare, o performanţă remarcabilă pentru ea. Plus un loc 2 la Cupa României de tineret. Acum, la Bascov, înaintea ei, pe podium s-au aflat două campioane europene de junioare, Alexandra Alexa, de la Dunărea Galaţi - locul 1 şi Mihaela Ilie, de la CSŞ Galaţi - locul 2. Sunt sigur că anul viitor, la categoria sa de vârstă şi greutate, Ionela Atincăi va ajunge pe locul 1 la nivel naţional!", ne-a declarat, în direct de la Bascov, antrenorul Dănuţ Fron, care este şi unul dintre arbitrii competiţiei.
Tot la Bascov, în aceste zile, printre concurenţii categoriei 56 kg s-a aflat şi ceferistul ieşean Marius Pagu (13 ani, care este, de două luni, şi component al Centrului Naţional Olimpic de la Bistriţa). El a reuşit un total olimpic de 88 kg, după ce a ridicat 38 kg la stilul smuls şi 50 kg la stilul aruncat.
Cu aceste rezultate, Marius Pagu (CS CFR Iaşi) s-a clasat în primii 10 juniori ai României, de la categoria 56 kg, deşi el cântăreşte doar 34 kg!
În afară de concurs, la Bascov a concurat şi Adnana Lungu (CS CFR Iaşi, doar 12 ani), care a reuşit un total olimpic de 64 kg (27 kg la smuls + 37 kg la aruncat).
În cadrul categoriei 58 kg, la feminin, ieşeanca Bianca Grigoraş, care a început halterele la CS CFR Iaşi, cu antrenorul Dănuţ Fron, dar care concurează de mai mulţi ani pentru CSŞ Galaţi, a cucerit 3 medalii de argint, cu rezultatele: 68 kg la smuls, 85 kg la aruncat şi 153 kg la totalul olimpic.
Pentru CS CFR Iaşi, a concurat în 2018, în cadrul Campionatelor Naţionale de tineret şi Ilie Ciotoiu, multiplu campion la categoria 56 kg. Pentru "Naţionalele" de seniori şi competiţiile internaţionale, Ilie Ciotoiu, component al lotului naţional olimpic de haltere, concurează pentru CSM Cluj, în primul rând din motive financiare!
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu