sâmbătă, 3 noiembrie 2018

Din ciclul "Puţini, dar buni": Succese ieşene pe malurile Dunării

Nu cu mult timp în urmă, în perioada 26-28 octombrie 2018 s-au desfăşurat, la Galaţi, Campionatele Naţionale de Tineret la Badminton, concurs la care au participat cei mai valoroşi sportivi ai ţării de la cluburile CS Politehnica Iaşi, CS Sportul Studenţesc Bucureşti, UVT Timişoara, CSM Timişoara, CSŞ 6 Bucureşti, CSŞ 4 Bucureşti, CSU Galaţi, CS Ştiinţa Bacău.
Deşi a fost prezentă în competiţie cu o echipă mică, formată din doar 4 sportivi (comparativ cu delegaţiile celorlalte cluburi), CS Politehnica Iaşi, vicecampioană naţională anul acesta în concursul pe echipe de tineret, din mai 2018, a confirmat valoarea şi a reuşit cucerirea medaliei de aur la proba de dublu masculin prin Vitalie Izbas (student la Universtitatea Tehnică "Gheorghe Asachi"din Iaşi) şi Vladimir Leadavschi.
Palmaresul a fost completat cu încă 3 medalii de bronz, câştigate de Irina Călin (studentă la Universitatea Al.I.Cuza Iaşi) şi Anna Cerneţchi, la probele de dublu feminin şi Vladimir Leadavschi, la proba de simplu masculin.
La proba de dublu mixt cublurile ieşene Leadavschi / Călin şi Izbas / Cerneţchi au ajuns până în sferturile de finală, ocupând locul 5. Echipa ieşeană este antrenată de Alina Mihaela Popa.
După cucerirea titlului de campioni naţionali la dublu masculin, următoarea provocare pentru sportivii ieşeni este obţinerea unui loc pe podium la Campionatul Naţional pe Echipe Seniori Elite - Superliga, ce se desfăşoară la Bacău, în perioada 2-4 noiembrie, unde lupta pentru medalii este foarte puternică, CS Politehnica Iaşi având de jucat 4 meciuri, cu CS Ştiinţa Bacău (campioana en-titre), CS Sportul Studenţesc Bucureşti, UVT Timişoara şi CSU Galati. Echipa aliniată pentru această competiţie este formată din 3 jucători: Vitalie Izbas, Vladimir Leadavschi, Maxim Carpenco şi 3 jucătoare: Irina Călin, Anna Cerneţchi şi Alina Mihaela Popa.
Tot în intervalul de timp 2-4 noiembrie, juniorii de la CS Politehnica Iaşi vor participa la Memorialul Rotaru – etapa de campionat U15.
Urăm succes cu această ocazie sportivilor Robert Andrei Popa (elev la Colegiul Naţional Iaşi), Matei Alexandru Mardare (elev la Colegiul Naţional Iaşi) şi Voichiţa Cojocaru (elevă la Colegiul C. Negruzzi Iaşi), care vor fi însoţiţi la competiţie de către antrenorul Vlad Popa.
Pentru echipa de badminton a CS Politehnica Iaşi, finalul de an va fi marcat de participarea la Campionatele Naţionale Individuale de Seniori, ce vor avea loc la Timişoara, în perioada 16-18 noiembrie 2018 şi de unde sperăm ca sportivii ieşeni să cucerească cel puţin o medalie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu