joi, 15 noiembrie 2018

Răzvan Aghion, sfert-finalist la turneul de tenis de la Haifa


Al doilea turneu de tenis din Israel pentru ceferistul ieşean Răzvan Aghion, care va împlini în decembrie vârsta de 15 ani, a continuat tot la Haifa, de data aceasta doar în proba de simplu. Din calendarul mondial "Tennis Europe", turneul internaţional de la Haifa a fost de categoria a 3-a, pentru jucătorii de 16 ani.
Pornit din start ca favoritul nr. 7, tânărul şi talentatul Răzvan Aghion (însoţit la Haifa de antrenorul şi bunicul său Vergil Aghion) a ajuns până în sferturile de finală ale tabloului principal de "32", după următoarele rezultate:
- Turul I (13 noiembrie 2018): Răzvan AGHION [7] (România) - Eyal TOLEDANO (Israel) 6-3, 6-1.
- Optimile de finală (14 noiembrie 2018): Răzvan AGHION [7] (România) - Ofer HACOHEN (Israel) 6-0, 6-2.                       
- Sferturile de finală (15 noiembrie 2018): Alexander BLOCKX [favoritul nr. 2] (Belgia) - Răzvan AGHION [nr. 7] (România) 6-3, 3-0 (retragere Aghion pe motive medicale; Răzvan a călcat strâmb la un moment dat pe terenul de joc, a continuat să evolueze, dar nu a putut duce meciul până la capăt).
Vineri, 16 noiembrie 2018, în cadrul turneului de la Haifa, sunt programate semifinalele probei de simplu, după următorul program: Alessio BASILE (Belgia) - Patryk STANKIEWICZ [5] (Polonia) şi Lior ROSENSHTUK (Israel) - Alexander BLOCKX [2] (Belgia).
Tot vineri, în finala probei de dublu masculineminamente belgiană,  se va juca meciul Alexander BLOCKX / Idriss HADDOUCH  [nr. 1] (Belgia) - Alessio BASILE / Mats HERREMANS [nr. 2] (Belgia).
Directorul turneului de la Haifa este Lilo Zarfati, iar arbitrul principal Konstantin Zasjadko. Clubul organizator este Haifa Tennis Center.
Pe durata celor două turnee din Haifa la care au participat în luna noiembrie 2018, nepotul Răzvan şi bunicul Vergil au fost găzduiţi de arhitectul şi graficianul de talie internaţională Eduard Mattes, nimeni altul decât fiul regretatului antrenor ieşean de box Iosif Mattes, cu mulţumirile de rigoare din partea familiei Aghion şi ale autorului acestui articol de presă.


* Italianca Zmău, născută la Iaşi, pe terenurile de tenis din Spania

Tot în această săptămână, dar la senioare, la turneul ITF de 15.000 dolari de la Castellon (Spania), italianca de origine română Michele Alexandra Zmău (22 ani, locul 599 WTA, care a evoluat mulţi ani pentru CS CFR Iaşi) va juca vineri în sferturile de finală ale probei de simplu şi în semifinalele probei de dublu, alături de iberica Claudia Hoste Ferrer.  
Să mai menţionăm că, începând cu 15 decembrie 2018, "balonul" de la arenele de tenis CFR Iaşi, care cuprinde trei terenuri pe zgură, va găzdui competiţia denumită "Cupa Iaşului de Iarnă", pentru categoriile de vârstă 10 ani, 12 ani, 14 ani, 16 ani, 18 ani şi seniori, la masculin şi feminin.
DAN TEODORESCU




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu