luni, 12 noiembrie 2018

În aşteptarea oaspeţilor din cadrul Festivalului Teodorenii


Duminică, pe 11 noiembrie 2018, sala de lectură a sediului central al Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Asachi" Iaşi a găzduit ultima ediţie din acest an a manifestărilor culturale cu public ale Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI). În debutul manifestării, scriitorul Mihai Batog-Bujeniţă a făcut a trecere în revistă a activităţilor culturale la care au participat membrii ALPI în ultima perioadă, precum lansarea de carte a dr. Sorin Cotlarciuc (de la Casa de Cultură Mihai Ursachi, din Parcul Copou) şi alte lansări de carte de la Cercul Militar Iaşi, în cadrul Ligii Scriitorilor din România - Filiala Iaşi-Moldova, Cenaclul Octav Băncilă al CMI, Uniunea Creatorilor de Artă, în parteneriat cu ALPI.
Au mai fost şi alte două manifestări culturale în parteneriat cu ALPI, ambele găzduite de sala mare a Clubului CFR Iaşi de la Râpa Galbenă: spectacolul "E scris de tricolor unire", organizat de un grup de iniţiativă ceferist (printre ei fiind Dan Teodorescu şi Emil Gnatenco), care doreşte să se înfiinţeze la Iaşi şi un Muzeu Feroviar şi vernisajul expoziţiei de pictură "Florile Prieteniei", de Gabriela Cucinschi. ALPI a fost partener şi la manifestarea organizată la Cafeneaua Recreativ din Copou, cu ocazia aniversării a 10 ani de la înfiinţarea Asociaţiei Universul Prieteniei Iaşi, dar şi la Toamna Româno-Italiană, de la Muzeul Memorial Mihail Kogălniceanu Iaşi, ambele moderate de Rodica Rodean.  
Membrii ALPI au participat recent şi la Gala Scriitorii Anului, de la Sala Chopin din cadrul Palas Mall Iaşi, acolo unde Horia-Roman Patapievici a fost ales scriitorul anului 2018 de un juriu al USR, iar maestrul Ion Caramitru, acompaniat de clarinetistul Aurelian-Octav Popa a susţinut un extraordinar recital actoricesc sub denumirea "Dor de Eminescu".
Membrii ALPI sunt invitaţi şi la alte două lansări de carte care vor urma, cele "păstorite" de Dan Teodorescu (luni, 12 noiembrie, ora 17.00, la Hotelul Moldova Iaşi) şi Rodica Ioniţă-Grosu (duminică, 18 noiembrie, ora 12.00, la Cercul Militar Iaşi).
Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, de la ora 17.00, sala de spectacole de la Clubul CFR Iaşi va găzdui premiera piesei "Protecţia animalelor", de Mihai Batog-Bujeniţă, în regia artistică a lui Emil Gnatenco şi în regia tehnică a lui Laurenţiu Cocuz. Din distribuţie fac parte: George Marici, Emil Gnatenco, Mihai Caba, Tudor Andrei Ostafie şi Ina Cocuz.
În perioada 6-8 decembrie 2018, Asociaţia Literară Păstorel Iaşi a fost invitată să participe în cadrul Festivalului Teodorenii, manifestare organizată de Biblioteca Judeţeană Gheorghe Asachi Iaşi şi ajunsă la ediţia a V-a. Preşedintele ALPI, scriitorul Mihai Batog-Bujeniţă a făcut a trecere în revistă a viitoarelor evenimente culturale cu implicarea umoriştilor ieşeni şi care vor primi vizita colegilor de breaslă din Bucureşti, Brăila, Constanţa, Vâlcea, Ţînţăreni şi Tg. Jiu.
În continuare, au citit din propriile creaţii Doina Toma, Angela Pistol, Carmen Antoaneta Marcean, Viorica Şerban, Cornelia Livia Bejan, Corina Matei Gherman, Mihai Caba, Dumitru Ivas, Elena Mândru, Mihai Batog-Bujeniţă, Vasile Larco, Victor Iosif, Vasile Unguraşu, Constantrin Munteanu, Sorin Cotlarciuc şi Constantin Profir. Au făcut scurte comunicări de ordin organizatoric Mihai Haivas şi Gheorghe Bălăceanu, iar Ion Oprică a susţinut un moment umoristic.
Următoarea întâlnire cu public în cadrul ALPI va avea loc anul viitor, mai precis duminică, 13 ianuarie 2019, de la ora 10.00, tot la Biblioteca Judeţeană Gheorghe Asachi din Iaşi.
DAN TEODORESCU
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu