duminică, 4 noiembrie 2018

Popicarul ieşean Ion Cercel, dublu campion naţional pe arena din Târgu Mureş

Ion Cercel
Campionatele Naţionale de popice seniori, în probele individual clasic, tandem mixt, tandem şi sprint, la masculin şi feminin, s-au disputat pe arena cu 6 piste de la Târgu Mureş, în perioada 2-4 noiembrie 2018.

Printre sportivii prezenţi în concurs s-au aflat şi lansatorii de la CFR Olimpia ACB Iaşi, şase la număr, ei fiind Remus Antimirescu (antrenor-jucător), Mihai Gabriel Benghiac, Ion Cercel, Costică Ciurdea, Iulian Gabriel Cucu, Florin Opincă.
Dacă vineri, în proba individual clasic, Florin Opincă a cucerit o binemeritată medalie de bronz, cu un rezultat de 599 p.d., sâmbătă, popicarii ieşeni au mai cucerit alte două medalii, una de argint la tandem mixt, prin Iulian Gabriel Cucu (care a făcut pereche cu Gyeresi Anna, de la Electro Romgaz Tg. Mureş) şi alta de aur, la tandem masculin, prin cuplul ieşean Ion Cercel - Mihai Gabriel Benghiac.
Duminică, în ultima probă de concurs, cea de sprint, ieşenii au abordat competiţia cu toţi cei şase lansatori din echipă, pe un tabloul principal de "32". În primul tur, ieşenii s-au "bătut" între ei, Opincă câştigând în faţa lui Cucu, iar Benghiac în faţa antrenorului-jucător Antimirescu.
În optimile de finală, au ajuns patru lansatori ieşeni, Ciurdea - care nu a avut adversar, Opincă a jucat cu Kötö (Tg. Mureş), Cercel l-a avut adversar pe Benke jr (Tg. Mureş), iar Benghiac s-a confruntat cu campionul clujean Mihălcioiu.
În sferturile de finală au ajuns apoi Ciurdea şi Cercel, după ce Benghiac a pierdut întâlnirea cu Mihălcioiu, iar Opincă a fost învins de Kötö doar la sudden victory, după 19-20 şi după 1-1 la manşe câştigate.
În continuare, în semifinale a ajuns doar Cercel, care l-a învins pe internaţionalul Mihălcioiu (Cluj) şi după ce Ciurdea a pierdut în sferturi, în faţa aceluiaşi lui Kötö (Tg. Mureş).
În semifinale, Ion Cercel s-a impus în faţa lui Fekete Humor (Tg. Mureş) la "sudden victory", după 1-1 la manşe, iar Bogdan Dudaş (Cluj) l-a învins pe Kötö Kalma David (Tg. Mureş) cu 2-0 la manşe.
În marea finală, după un meci aprig. disputat, Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi) s-a impus în faţa lui Bogdan Dudaş (CFR Cluj) cu 22 p.d. - 20 p.d. la sudden victory (la baraj, după 3 bile lansate), după 1-1 la manşe.  
Clasamentul final al probei masculine de sprint a fost următorul:
1. Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi);
2. Bogdan Dudaş (CFR Cluj);
3. Fekete Hunor şi Kötö Kalma David (ambii de la CSM Tg. Mureş).
Aşadar, după cele două medalii de aur cucerite în probele de tandem masculin şi sprint, dublul campion al României la popice, ieşeanul Ionuţ Cercel ne-a declarat: "Sunt extrem de bucuros după cele două medalii de aur obţinute aici, la Târgu Mureş, în faţa unor adversari puternici. Sunt aşa de bucuros, că nu pot să mai zic decât atât: Să vină <<caşcavalul>>!".
Ieşenii au reuşi astfel să cucerească 4 medalii la Naţionalele individuale de popice de la Târgu Mureş, dintre care două de aur (Cercel - 2), una de argint (Cucu) şi una de bronz (Opincă).
Referitor la această performanţă notabilă pentru popicarii ceferişti ieşeni, antrenorul-jucător Remus Antimirescu ne-a declarat: "Sunt bucuros pentru medaliile cucerite la Tg. Mureş, băieţii au jucat bine şi au avut o comportare sportive foarte bună, în urma pregătirilor noastre pentru Champions League, acolo unde trebuia să evoluăm! Dacă regulamentul inventat de Federaţia Internaţională de Popice nu ne-a permis totuşi să evoluăm în Champions League, am evoluat aici la Naţionalele individuale foarte bine, unde am demonstrat că avem valoare pe plan naţional şi internaţional. Ne-am îndeplinit obiectivul şi vrem să facem în continuare şi o figură frumoasă în Campionatul Naţional pe echipe, unde avem deja două victorii din tot atâtea posibile".

Tot la Târgu Mureş, în proba de sprint feminin, într-o competiţie la care arbitrul principal a fost Liviu Mailat (Sibiu), fiind prezent la secretariatul de concurs Victor Stacojiu (Bucureşti) - secretarul general al FR Popice, podiumul a fost următorul:
1. Doina Baciu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş);
2. Alexandrina Bornert (Electromureş Romgaz Tg. Mureş);
3. Daniela Lăcătuşu (Conpet Petrolul Ploieşti) şi Fekete Reka (Electromureş Romgaz Tg. Mureş).
De menţionat că, în marea finală, Doina Baciu a învins-o cu 2-0 la manşe pe sora sa mai mică, Alexandrina Bornert, cea care a evoluat mulţi ani în Franţa.

* Reîncep partidele pe echipe

Vă mai informăm că, pentru popicarii seniori ieşeni urmează două meciuri de campionat, cu KSE Tg. Secuiesc (pe 17 noiembrie, în deplasare, dar s-ar putea ca meciul să fie inversat şi să se dispute la Iaşi) şi cu CFR Cluj (pe teren propriu, în ziua de vineri, 23 noiembrie 2018, cu o zi în devans faţă de programarea iniţială).
Clasamentul la zi arată astfel:
1. CFR Olimpia ACB Iaşi     2          2          0          0          16-0                4

2. CFR Cluj                            1          1          0          0          8-0                  2
3. Inter Petrila                        3          1          0          2          5-19                2
4. KSE Târgu Secuiesc          2          0          0          2          3-13                0
Din păcare, la începutul sezonului, echipa Electromureş Târgu Mureş s-a retras din campionatul seniorilor, rămânând în competiţie doar echipa de juniori-tineret. Echipa de juniori-tineret Electro Tg. Mureş evoluează în Seria B, alături de CFR Olimpia ACB Iaşi. În primul joc din tur, pe teren propriu, ieşenii i-.au învins pe târg-mureşeni la peste 100 popice doborâte, într-un joc arbitrat de Florin Ciolan. Urmează meciul retur de la Târgu Mureş, din 8 decembrie 2018.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu