marți, 13 noiembrie 2018

Premieră teatrală la clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă


În cadrul Cenaclului Artistic "George Topîrceanu", sala mare de spectacole a clubului CFR Iaşi de la Râpa Galbenă va găzdui sâmbătă, 17 noiembrie 2018, de la ora 17:00, premiera piesei "Protecţia animalelor", de scriitorul Mihai Batog-Bujeniţă, nimeni altul decât directorul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI) şi membru USR - Filiala Iaşi.
Regia artistică este semnată de Emil Gnatenco, care ne-a declarat: "Piesa este o satiră de actualitate, în sensul că se referă la maşinăria desincronizată de multe ori a vieţii publice din ţara noastră. Cu siguranţă, va fi un spectacol artistic extrem de atractiv pentru publicul larg!".
Distribuţia cuprinde cinci personaje, după cum urmează:
- Prim-ministrul – EMIL GNATENCO;
- Ministrul moralei publice "Fane"  – GEORGE MARICI;
- Anghelache – MIHAI CABA;
- Norocel – TUDOR ANDREI OSTAFIE;
- Secretara – INA COCUZ.
După cum am mai menţionat, regia artistică este semnată de  EMIL GNATENCO, iar regia tehnică de LAURENŢIU COCUZ.
"Stimaţi prieteni, sâmbătă, pe 17 noiembrie, de la ora 17.00, avem teatru. Iubitorii genului sunt invitaţi la premiera piesei "Protecţia animalelor", la clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă, acolo unde gazda noastră, domnul director Paul Zamfir ne primeşte de fiecare dată cu braţele deschise, spre binele culturii ieşene şi naţionale! Aş dori să zâmbim în fiecare zi, pentru ca să trăim mai mult! Vă aşteptăm cu mare drag!", a mai menţionat scriitorul şi dramaturgul ieşean Mihai Batog-Bujeniţă.
Clubul CFR Iaşi este situat pe strada Râpa Galbenă nr. 12, într-o zonă plină de istorie. Piesa "Supersonicului MBB" - comandor de aviaţie în viaţa militară, se va juca în sala mare de spectacole de la etajul I, deci, la înălţime! Prin piesele sale, păstrând proporţiile de rigoare, bineînţeles, putem spune că scriitorul ieşean Mihai Batog-Bujeniţă este un demn urmaş al marelui dramaturg român Ion Luca Caragiale!
Doamnelor, Domnişoarelor şi Domnilor, poftiţi la teatru!
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu