sâmbătă, 3 noiembrie 2018

La Tg. Mureş: Aur, argint şi bronz pentru popicarii ceferişti ieşeni

Ion Cercel

În intervalul de timp 2-4 noiembrie 2018, arena cu 6 piste la nivel internaţional din Târgu Mureş găzduieşte Campionatele Naţionale individuale de popice pentru seniori, la masculin şi feminin. Printre competitori se află şi şase popicari de la CFR Olimpia ACB Iaşi, ei fiind Remus Antimirescu (antrenor-jucător), Mihai Gabriel Benghiac, Ion Cercel, Costică Ciurdea, Iulian Gabriel Cucu, Florin Opincă.
Dacă vineri, în proba individual clasic, Florin Opincă a cucerit o binemeritată medalie de bronz, cu un rezultat de 599 p.d., sâmbătă, popicarii ieşeni au mai cucerit alte două medalii, una de argint la tandem mixt, prin Iulian Gabriel Cucu (făcând pereche cu Gyeresi Anna, de la Electro Romgaz Tg. Mureş) şi alta de aur, la tandem masculin, prin cuplul ieşean Ion Cercel - Mihai Gabriel Benghiac. De fapt, Cucu şi Gyeresi au pierdut medalia de aur doar la un "popic" diferenţă, la sudden victory, după 1-1 la manşe câştigate şi 10-11 la popice doborâte în faţa cuplului Ana Maria Poetaşu (Tg. Mureş) - Vlad Sabău (Cluj).
Pe podiumurile de premiere s-au clasat următorii sportivi:
- TANDEM MIXT:
1. Ana Maria Poetaşu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - Vlad Sabău (CFR Cluj);
2. Gyeresi Anna (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - Iulian Gabriel Cucu (CFR Olimpia ACB Iaşi);
3. Seres Bernadett (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - Benke Zoltan jr (CSM Tg. Mureş) şi Monika Dan (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - Bogdan Dudaş (CFR Cluj).
- TANDEM MASCULIN:
1. Ion Cercel - Mihai Gabriel Benghiac (CFR Olimpia ACB Iaşi);
2. Bogdan Dudaş - Vlad Sabău (CFR Cluj);
3. Radu Balaban - Mihai Balaban (Inter Petrila) şi Petruţ Mihălcioiu - Mănel Manea (CFR Cluj).
În marea finală, ieşenii i-au învins pe clujeni după 1-1 la manşe câştigate şi 13 p.d. -10 p.d. la sudden victory (baraj).
- TANDEM FEMININ:
1. Luminiţa Dogaru - Daniela Lăcătuşu (Conpet Petrolul Ploieşti);
2. Duka Tilda - Alina Hanc (Electromureş Romgaz Tg. Mureş);
3. Gyeresi Anna - Maria Ciobanu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) şi Doina Baciu - Alexandrina Bornert (Electromureş Romgaz Tg. Mureş).
În finala pentru medalia de aur, prahovencele s-au impus în faţa târg-mureşencelor după 1-1 la manşe câştigate şi 11 p.d. - 10 p.d. la sudden victory.
De remarcat că, în semifinalele probei, în careul de aşi, echipa Electromureş Romgaz Tg. Mureş a promovat cu trei perechi, dar aurul a ajuns până la urmă la cea de-a patra pereche, cea din Ploieşti!
După finalele de sâmbătă, am consemnat următoarele declaraţii din tabăra ceferistă ieşeană:
- Iulian Gabriel Cucu (medaliat cu argint la tandem mixt, alături de Gyeresi Anna): "A fost un rezultat bun, obţinut după multă muncă şi mă bucur de cucerirea medaliei de argint, împreună cu Anni. Putea să fie chiar una de aur, dar am avut ghinion pot spune, pierzând barajul la doar un băţ! A fost 10-11 la popice doborâte, după ce fetele au dat 3-4, iar băieţii 7-7. Până la urmă e bun şi locul 2, deoarece eşti pe podium!".
- Ion Cercel (medaliat cu aur la tandem masculin, alături de colegul de echipă Mihai Gabriel Benghiac): "Sunt bucuros de această medalie de aur, împreună cu Gabi m-am luptat pentru locul 1 şi am reuşit! Am mai adus o medalie acasă, la Iaşi, şi asta e foarte bine".
De remarcat că, la sudden victory, Benghiac a doborât 5 popice, iar Cercel 8, iar adversarii au fost la unison, 5+5. În total a fost, după cum am mai menţionat 13 p.d. -10 p.d. pentru ieşeni, care speră într-un loc fruntaş şi în proba de sprint, de duminică dimineaţă, în ultima zi de concurs.    
Arbitrul principal al "Naţionalelor" de la Târgu Mureş este sibianul Liviu Mailat, secretariatul de concurs fiind asigurat de bucureşteanul Victor Stacojiu, secretar general al FR Popice.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu