sâmbătă, 18 mai 2019

"Cupa Iaşului" la popice a rămas la arena CFR

Sâmbătă, pe 18 mai 2019, arena CFR Iaşi a găzduit Cupa Iaşului la popice pentru veterani (seniori +50). În afară de întrecerea pe echipe, acolo unde au participat şase grupări sportive, au mai fost întrecerile individuale pe următoarele categorii de vârstă: 50-59 ani, 60-69 ani şi peste 70 ani. A fost alcătuit şi un clasament separat pentru sportivele care au concurat la Cupa Iasşului. Fiecare echipă a fost alcătuită din 5 sportivi şi s-au luat în calcul doar primele patru rezultate ca valoare, după 12o bile lansate de fiecare concurent.

Podiumurile de premiere s-au prezentat astfel:
- ECHIPE: .
1. CFR Olimpia ACB I Iaşi - 2008 p.d.
Au evoluat: Mihail Iftimie - 501 p.d., Aurel Roiu - 500 p.d., Mihai Chilaboc - 505 p.d., Dumitru Penciuc (revenit din Anglia special pentru acest concurs) - 502 p.d. A mai concurat Constantin Iftimie - 472 p.d.
2. Măgura Cismădie (judeţul Sibiu) - 1977 p.d.;
3. Phoenix Buziaş (judeţul Timiş) - 1887 p.d.
Pe locul 4 s-a clasat CFR Olimpia ACB II Iaşi, cu un total de 1789 p.d. Au concurat pentru echipa a doua a gazdelor lansatorii: Ioan Herman - 447 p.d., Sorin Cotlarciuc - 469 p.d., Mihai Ispor - 473 p.d., Florin Dăscălescu - 400 p.d. A mai concurat Vasile Croitoru - 395 p.d.
Pe locul 5 s-a clasat METROM Braşov, iar pe locul 6 echipa CFR Constanţa.
Căpitanul de echipă ale celor două formaţii ieşene de popice a fost Vasile Ţidularu.
- INDIVIDUAL 50-59 ani:

1. Mihail Iftimie (Iaşi I) - 501 p.d.;
2. Ioan Stoichiţă (Cisnădie) - 491 p.d.;
3. Constantin Iftimie (Iaşi I) - 472 p.d.
 - INDIVIDUAL 60-69 ani:

1. Ion Popirad (Cisnădie) - 512 p.d.;
2. Mihai Chilaboc (Iaşi I) - 505 p.d.;
3. Aurel Deheleanu (Buziaş) - 503 p.d.
- INDIVIDUAL PESTE 70 ani:
1. Mihai Ispir (Iaşi II) . 473 p.d.;
2. Francisc Ujhelyi (Buziaş) - 455 p.d.;
3. Ioan Herman (Iaşi II) - 447 p.d.
CLASAMENT FEMININ:
1. Emilia Ebel (Buziaş) - 478 p.d.;
2. Doina Westerman (Buziaş) - 423 p.d.
3. Mariana Zlăvog (Iaşi) - 380 p.d.
S-au mai acordat şi două distincţii speciale, astfel: Cristian Merişoianu (Constanţa - 8 ani) - cel mai fidel spectator şi susţinător al sportului popicelor, lansând şi el câteva bile pe pistele arenei şi Mihai Ispir (79 ani, de la CFR Olimpia ACB II Iaşi) - cel mai vârstnic participant în concurs.
Festivitatea de premiere a fost oficiată de Vasile Ţidularu şi Vasile Botezatu, co-preşedinţii secţiei ceferiste ieşene de popice.
Am consemnat următoarele declaraţii:
- Vasile Botezatu: "A fost o competiţie frumoasă, în spiritul celor care iubesc sportul popicelor, la orice vârstă. Dorim ca această Cupă a Iaşului la popice veterani să o organizăm şi în anii următori!";
- Ioan Herman (78 ani, locul 3 la categoria peste 70 ani, de la echipa CFR Olimpia ACB II Iaşi). "Particip cu multă plăcere la acest gen de competiţii, care au devenit tradiţionale la noi, la Iaşi, dar există acest gen de competiţii şi în mai multe oraşe din România, unde suntem prezenţi. Mă bucur de medalia de bronz cucerită astăzi, la categoria mea de vârstă".
- Vasile Ţidularu: "A fost o competiţie a prieteniei. deoarece, în afara concursului, toţi participanţii sunt prieteni între ei. Turneul a durat peste 8 ore. iar galeriile din tribunele arenei au fost în mare formă! După concurs. toată lumea a plecat acasă cu zâmbetul pe buze!".   
De remarcat prezenţa la arena CFR Iaşi şi a doamnei realizator de televiziune Carmen Olaru (TVR Iaşi), care a filmat aspecte din competiţie şi care, în anii din urmă, a practicat sportul popicelor la clubul CFR Iaşi.
Competiţia de la arena de popice CFR Iaşi a fost arbitrată de principalul Florin Ciolan, ca secunzi fiind Iulian Cucu şi Vlad Nacu, toţi din Iaşi.
Cupa Iaşului la popice pentru veterani a fost organizată de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, cu peste 30 de concurenţi pe durata întrecerilor.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu