miercuri, 29 mai 2019

Preşedintele Doru Dinu Glăvan s-a întâlnit cu jurnaliştii ieşeni

Doru Dinu Glăvan

Marţi, pe 28 mai 2019, într-un turneu moldav, conducerea Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), în frunte cu preşedintele Doru Dinu Glăvan, flancat de vicepreşedintele Daniela Gîfu, apoi de Miron Manega (Dumitru Manea) şi Firiţă Carp a avut o întâlnire colegială cu jurnaliştii ieşeni.
În prezidiul manifestării, care s-a derulat în cadrul Universităţii Apollonia din Iaşi, s-au aflat Doru Dinu Glăvan şi Daniela Gîfu, apoi Grigore Radoslavescu (şeful Filialei Iaşi a UZPR), conf. univ. dr. Mihai Luchian (Decanul Facultăţii de Științe ale Comunicării) şi prof. univ. dr. Vasile Burlui (Preşedintele Universităţii Apollonia Iaşi).
După cuvântul de deschidere şi de salut al lui Grigore Radoslavescu, la microfon a trecut preşedintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, care a prezentat câteva obiective din activitatea Uniunii din ultima perioadă, cu aniversarea a 100 ani de existenţă şi câteva proiecte de viitor. Principalele elemente prezentate de preşedintele UZPR au fost:
- Cu prilejul aniversării a 100 ani de existenţă a UZPR, pe 11 ianuarie 2019, la ora 11.00, a fost dezvelită, pe Sărindar, o placă comemorativă referitoare la acest eveniment. Placa omagială a fost montată pe clădirea care a găzduit, în urmă cu 100 de ani, înfiinţarea primei organizaţii a ziariştilor profesionişti din România.
Balul jurnaliştilor de la "Capşa" a strâns şi mai mult rândurile şi legăturile de prietenie în breasla ziariştilor români.
- Sunt 38 de filiale UZPR în România, una puternică fiind la Iaşi.
- Mulţi membrii ai USR vin spre UZPR. Avem, în prezent peste 3.000 membri în UZPR.
- Trebuie să realizăm cât mai multe activităţi de utilitate publică şi creaţie.
- Avem Serata Eminescu şi revista Cronica timpului. Avem şi ziarul Certitudinea, unde suntem "anti" la tot ce este "anti-românesc"!
- Pe 28 septembrie 2019 vom aniversa, la Sala Radio din Bucureşti, 100 de ani de la naşterea UZPR.
- Să deschidem şi la Iaşi seria "Convorbirilor jurnalistice", după ce am organizat astfel de manifestări la Piteşti şi Roman.
- Ni se pune întrebarea: Ce putem face ca presa să fie deontologică? Din păcate, în acest moment avem o presă în degringoladă, cu atâtea state paralele... Ne mai întreabă lumea: Mai există presă şi mai putem avea încredere în ea?
- Să se facă un nou Club de Presă sub umbrela UZPR!
- Mulţi tineri jurnalişti nu sunt pregătiţi pentru această meserie...Noi trebuie să instruim această generaţie de tineri jurnalişti!
- Dorim să fim împreună şi să facem ceva...
- Vom avea Gala Premiilor UZPR, pe cinci secţiuni.
- Pe 28 iunie vrem să aniversăm Ziua Ziaristului Român şi să acordăm Premiile Eminescu - Ziaristul. Pe 28 iunie 1883, Eminescu a fost pus în cămaşă de forţă şi de aici vine finalul.Nu multă lume ştie acest lucru, inclusiv parlamentarii noştri nu prea ştiu de aşa ceva.
La finalul întânirii de la Iaşi, preşedintele a răspuns punctual unor întrebări venite din public, din partea colegilor de breaslă.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu