luni, 27 mai 2019

Trei medalii pentru România la "Mondialele" de popice din Cehia


În perioada 8-26 mai 2019, la Rokycany (Cehia) s-au desfăşurat "Mondialele" de popice pentru copii (U 14), cadeţi (U 18) şi seniori, la masculin şi feminin.
Din păcate, din motive financiare, naţionala de seniori a României a lipsit de la această competiţie, fiind prezentă în concurs doar echipa de senioare, care a ajuns până în sferturile de finală, acolo unde a pierdut în faţa echipei gazdă. Am consemnat: Cehia - România 7-1 la puncte de echipă (14-10 la puncte de set / manşe câştigate; 3716 p.d. - 3567 p.d.). Pentru România au evoluat: Lăcătuşu Daniela - 609 p.d. (1,5; 0), Duka Tilda - 611 p.d. (2; 0), Băicoianu Andreea - 598 p.d. (2; 0), Naghi Florentina - 582 p.d. (0,5; 0), Ciobanu Maria - 543 p.d. (0; 0), Dogaru Luminiţa - 624 p.d. (4; 1).
Pe podiumul senioarelor s-au clasat echipele: 1. Croaţia; 2. Ungaria; 3. Germania.
De remarcat că un record mondial la senioare a fost realizat de croata  Ines MARICIC, cu 687 popice doborâte.
La Campionatul Mondial al seniorilor, pe podium au urcat echipele: 1. Serbia; 2. Germania; 3. Ungaria.
În Campionatul Mondial al cadeţilor (U 18), România a cucerit o mmedalie de aur, la tandem mixt, prin perechea BUDOI Noemi (Siderurgica Hunedoara) - SZASZ Tibor Levente (CSM Tg. Mureş).
La Cupa Mondială de popice pentru copii (U 14), acolo unde deplasarea sportivilor români în Cehia a fost făcută cu ajutorul financiar al cluburilor de care aparţin, delegaţia României a mai cucerit alte două medalii. Una de bronz, prin  perechea MIHAI Letiţia Ştefania (Conpet Petrolul Ploieşti) - ALDEA Lucas Caleb (CFR Cluj - la tandem mixt) şi alta de aur la individual clasic, prin sportiva MIHAI Letiţia Ştefania, cu un rezultat de 575 popice doborâte, care este fiica senioarei Daniela Lăcătuşu (Conpet Petrolul Ploieşti).
Cu trei medalii, dintre care două de aur şi una de bronz, România termină competiţia din Cehia cu o performanţă meritorie, la arena din Rokycany fiind prezent şi antrenorul federal Remus Antimirescu, alături de antrenorii Grigore Blaga, Seres Jozsef şi Orosz Istvan.
În perioada 27-30 mai, tot la Rokycany se desfăşoară turneul final al Campionatului European de popice pentru veterani - seniori +60. Nici un popicar veteran din România nu s-a calificat la turneul final din Cehia.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu