marți, 7 mai 2019

Poli Iaşi rămâne în Liga I de futsal


Pe 5 şi 6 mai 2019, în etapa a VI-a din turneul play-out al Ligii I de futsal am consemnat rezultatele: CFF Clujana Cluj - SCM Gloria Buzău 2-7 (1-3), respectiv Bukovina Vicov - ACS Futsal Poli Iaşi 3-6 (3-1). În meciul disputat luni seară în Sala Sporturilor din Vicovu de Jos, evoluţia scorului a fost următoarea 1-0, 1-1, 3-1 (la pauză), 3-6 (scor final). Ieşenii, cu o revenire fantastică în repriza secundă, au mai ratat multe alte ocazii la poarta gazdelor, inclusiv două lovituri de pedeapsă de la 10 metri, prin Andrei Despan (min. 39) şi Ionel Plop (min. 40). Pentru ieşeni au marcat: Valentin Pricop (2 goluri), Radu Guţu (1), Alexandru Pricop (3).
Sub conducerea antrenorului Marius Cozma, Poli Iaşi a aliniat formaţia: Ruslan Slobodyanyuk - Andrei Despan (căpitan), Valentin Pricop, Alexandru Pricop, Radu Guţu, apoi Ioan Grigoraş - Ştefan Tudorache, Rafael Gonzales Carrion, Danis Pasnicu, Ionel Plop. Rezervă: Gerard Dengra Vera.
Este foarte posibil ca pentru Ioan Grigoraş (FOTO), care va împlini 50 ani pe 29 septembrie 2019, acest meci să fi fost ultimul din cariera lui, ca jucător, dar el va continua ca antrenor de portari, la Poli Iaşi.
De asemenea, este foarte posibil ca un portar de futsal din Republica Moldova să evolueze la Poli Iaşi, din sezonul viitor!
Partida de la Vicovu de Jos a fost arbitrată de brigada Bărluţiu Ovidiu Ciprian - Braşovean Cristian Cosmin -(ambii din Cluj-Napoca), rezervă fiind Oancea Marian (Piatra Neamţ), iar observator federal Mocean Gabriel (Câmpia Turzii).
Clasamentul turneului play-out, la finalul lui, se prezintă astfel:
7. SCM Gloria Buzău            6          6          0          0          41-13   20
8. ACS Futsal Poli Iaşi          6          3          0          3          20-20   12
9. CFF Clujana Cluj               6          2          0          4          32-26   7
10. Bukovina Vicov               6          1          0          5          18-52   3
Echipa sătească din Vicovu de Jos a retrogradat în Liga a II-a, dar ea s-ar putea chiar şi desfiinţa, după cum a anunţat patronul Cornel Carcea, nesusţinut financiar de oficialităţile locale, iar formaţia din Cluj va susţine un meci de baraj cu formaţia de pe locul 2 din Liga a II-a, probabil KSE Tg. Secuiesc. A promovat în Liga I echipa CSM Tg. Mureş.
Pentru titlul de campioană naţională, în turneul play-off se vor confrunta CS United Galaţi şi Imperial Wet Miercurea Ciuc, după sistemul "3 din 5", cu primele două jocuri la Miercurea Ciuc, pe 13 şi 14 mai 2019. Finala mică (locurile 3-4) este Futsal Club Dunărea Călăraşi - Autobergamo Deva, programată într-o singură dispută, pe 9 mai 2019, de la ora 17:30.             .
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu