duminică, 5 mai 2019

Patru medalii pentru ieşeanca Andreea Verdeş la Minsk


 În anul 2018, în cadrul Campionatului European de la Guadalajara, sportiva legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Unirea Iaşi, componentă a lotului naţional de senioare, Andreea Verdeş, a reuşit să califice România la cea de-a doua ediţie a Jocurilor Europene.
            Urmare a performanţei obţinute în anul anterior, Andreea Verdeş este sportiva care va reprezenta România la Jocurile Europene de anul acesta, ce se vor desfăşura la Minsk (Belarus), în perioada 21-30 iunie 2019, de aceea, în această săptămână, sportiva a fost prezentă la Test Event-ul ce s-a desfăşurat în aceeaşi locaţie şi sub acelaşi format în care se vor desfăşura şi Jocurile Europene.
            După un început de an extrem de încărcat, cu numeroase Turnee Internaţionale şi etape de Cupă Mondială, Andreea Verdeş, aflată sub îndrumarea antrenorilor săi de la CSŞ Unirea Iaşi, Cătălina Radu (fiica) şi Constantin Radu (tatăl), a reuşit să urce pe podium alături de nume mari ale gimnasticii ritmice mondiale şi să aducă o medalie de bronz pentru România în cadrul Test Event-ului de la Minsk, Belarus. Pe obiecte, au mai fost trei medalii de bronz pentru Andreea Verdeş, la minge, maciuci şi panglică.  
            În cadrul aceleiaşi competiţii, Andreea Verdeş a reuşit să obţină cel mai bun punctaj din acest an, 19,400 pentru exerciţiul cu măciuci şi cel mai bun punctaj la individual compus, 71,200 puncte.
            Cu doar două săptămâni înainte de Campionatul European ce se va desfăşura la Baku, Azerbaijan, acest rezultat o va ajuta cu siguranţă pe Andreea Verdeş să prindă mai multă încredere şi să spere la un rezultat cât mai bun şi la o calificare pentru Campionatele Europene din 2020. (Sursa: FRGR - 4 mai 2019)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu