duminică, 14 aprilie 2013

Iaşul domină şahul românesc !


Timp de doua saptamani, in localitatea Calimanesti Caciulata, s-au desfasurat Finalele Campionatelor Nationale de copii, juniori si tineret la sah, cel mai important concurs al anului cu o miza
foarte mare: campionii si vicecampionii vor reprezenta Romania la Campionatele Mondiale din Dubai si Campionatele Europene din Muntenegru.
Ca in fiecare an, competitia a fost foarte echilibrata, cu un nivel tot mai crescut si in special la grupele mici facandu-se o triere dura prin etapele semifinale. Iasul pastreaza “traditia” si se instaleaza
din nou in fotoliul de lider, de unde nu a mai fost detronat de multi ani.
Multumim pe aceasta cale tuturor celor implicati in miscarea sahistica ieseana, cluburilor din Iasi – CS Politehnica Iasi, CS Micul Sahist Iasi, AS Philidor Iasi, CS Sfinxul Iasi, unitatilor scolare unde se desfasoara cursuri de sah – Palatul Copiilor Iasi, Scoala “B. P. Hasdeu” Iasi, Scoala “St. Barsanescu” Iasi, Scoala “Titu Maiorescu” Iasi etc”, ne-a declarat prof. Vlad Ungureanu, secretar general al AJ Sah Iasi.
Tinerii sahisti ieseni au concurat la competitia amintita in patru probe, sah clasic, dezlegari probleme, sah rapid si sah blitz, iar la final clubul CS Politehnica Iasi a cucerit locul 1 in ierarhia nationala, cu 22 de medalii. Podiumul a fost completat de Clubul Central de Sah Bucuresti si Tinerii Maestri din Craiova.
Printre sahistii remarcati la “Nationale” amintim pe Irina Bulmaga – CS Politehnica Iasi, cu 3 medalii de aur si cu maximum de puncte. Ea nu a putut concura si in proba de blitz deoarece a trebuit sa faca deplasarea in Thailanda, unde va reprezenta Romania la un puternic turneu international in Bangkok si speram sa treaca
de bariera celor 2400 puncte internationale – ELO, ea avand 2399! De la Micul Sahist s-a evidentiat, in primul rand Andrei Bulgariu, care s-a impus la grupa de 8 ani – intr-o finala foarte grea - in stil de mare campion, iar de la AS Philidor Iasi o putem remarca pe Obada Ema.
Rezultatele complete se gasesc pe site-ul Federatiei Romane de Sah - www.frsah.ro.

* Urmeaza Campionatele Mondiale de Sah Amatori de la Iasi

Pentru antrenorii ieseni de sah si sportivi lor urmeaza startul Campionatului Mondial de Sah Amatori, competiţie programată la Iasi in perioada 21-30 aprilie 2013. Urmeaza o saptamana de foc cand se vor face ultimele retusuri, doua conferinte de presa, una in Sala Mare a Primariei Municipiului Iasi si una in Sala de joc – Congress Hall din Complexul Palas.
Avem sperante, in acelasi timp, ca unul dintre sportivii ieseni va reusi sa cucereasca titlul mondial si sa-l readuca in Romania, dupa ce in 2009, sprijinit de SC Cotnari SA, Stefan Parlog a ocupat locul 1”, ne-a mai declarat acelaşi Vlad Ungureanu.
Mai multe informatii despre Campionatele Mondiale de Sah Amatori de la Iasi se pot gasi pe www.wacc2013.ro şi www.ajsiasi.ro.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu