marți, 16 aprilie 2013

O importantă şedinţă de Prezidiu Federal la FR Popice-Bowling



Echipele de popice CFR Olimpia ACB Iaşi şi CS Vlădeni Plus, ambele finanţate de CS CFR Iaşi, au doi membri aleşi în cadrul Prezidiului Federal al FRPB, pe Remus Antimirescu şi Costică Ciurdea. Recent, Clubul Sportiv CFR Iaşi a trimis adresa cu nr. 139 / 12.04.2013 către FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE POPICE-BOWLING - în atenţia noului Prezidiu Federal care s-a întrunit în şedinţă de lucru în data de luni, 15.04.2013, în care se fac unele propuneri pentru dezvoltarea sportului lansatorilor şi care evidenţiază totodată şi unele carenţe în activitatea FRPB. Această adresă, care devine acum o scrisoare deschisă către toată lumea popicelor din ţară şi străinătate se prezintă astfel: 
”Turneul final al echipelor de popice seniori a fost programat iniţial în perioada 26-28 aprilie, la Ploieşti, acolo unde sunt calificate echipele CFR Olimpia ACB Iaşi, CFR Cluj, Siderurgica Hunedoara şi Electromureş Tg. Mureş (care i-a luat locul echipei Inter Petrila, care a anunţat că se retrage de la turneul final din motive financiare). Cum în fiecare an FRPB a schimbat sistemul de desfăşurare al turneului final masculin, anul acesta cele 4 echipe participante nu vor mai intra cu puncte bonus din cadrul sezonului regulat, dar vor juca în continuare după sistemul “fiecare cu fiecare”, lucru care nu respectă, de fapt, regulamentul Federaţiei Internaţionale de Popice – secţiunea clasică NBC, acolo unde toate turneele finale de la cupele europene, inclusiv din Liga Campionilor, au loc în două zile, cu semifinale şi finalele de clasament, cele pentru locurile 1-2 şi 3-4.
În acest context, propunem ca turneul final de la Ploieşti să aibă loc în două zile, pe 27 şi 28 aprilie 2013, astfel:
- 27.04.2013, Semifinalele: locul 1 (CFR Olimpia ACB Iaşi) – locul 4 (Electromureş Tg. Mureş) şi locul 2 (CFR Cluj) – locul 3 (Siderurgica Hunedoara);
- 28.04.2013, Finalele: cele pentru locurile 3-4 şi pentru locurile 1-2.
Locul 1 va reprezenta România la Cupa Mondială de la Apatin (Serbia), locul 2 la Cupa Europei de la Augsburg (Germania) şi locurile 3 şi 4 la Cupa NBC, tot de la Augsburg (Germania), din perioada 1-5.10.2013.
În acest fel, cu doar două zile de turneu final la Ploieşti şi nu trei cum fusese programat iniţial, fiecare club participant va realiza economii la buget, şi aşa afectat de actuala criză financiară. Şi cum în alte campionate naţionale de popice din Europa, în ţări afiliate la NBC, nici nu există aceste turnee finale, clasamentul sezonului fiind stabilit după etapele din tur şi retur, propunem ca pentru sezonul 2013-2014 să se studieze şi acest aspect !

* Despre Cupa României la popice, întrecerea masculină


De asemenea, etapa finală a Cupei României la popice masculin urma să aibă loc pe 4 mai, la Hunedoara, exact în preziua Sf. Paşte Ortodox (noaptea de înviere este pe 4 / 5 mai 2013). În acest context, solicităm schimbarea datei de desfăşurare a turneului final şi mutarea competiţiei la arena CFR Iaşi, deoarece 6 sportivi din cei 12 calificaţi la turneul final aparţin de echipa CFR Olimpia ACB Iaşi. Pentru acest lucru, CS CFR Iaşi oferă cazare gratuită celorlalţi şase sportivi şi doi antrenori din afara Iaşului (în total 8 persoane), pe durata a 2 zile, care ar urma să concureze la arena CFR Iaşi, o arenă pe plăci germane tip FUNK, omologată la nivel internaţional de către preşedintele Comisiei de Arbitraj din NBC, croatul Milan Baricevic. Chiar Federaţia Internaţională de Popice – secţiunea clasică NBC, a menţionat în mai multe rânduri către FRPB că turneele finale ale tuturor competiţiilor organizate în România nu trebuie să aibă loc decât pe cele trei arene omologate la nivel internaţional, cele de la Ploieşti, Tg. Mureş şi Iaşi. Şi cum primele două etape au fost disputate pe arenele din Tg. Mureş şi Ploieşti, urmează ca turneul final să aibă loc acum la Iaşi. În sens contrar, deplasarea sportivilor ieşeni tocmai la Hunedoara, în cealaltă parte a ţării ar putea fi periclitată de situaţia financiară precară a CS CFR Iaşi în acest moment, deoarece finanţarea Fundaţiei Sportului Ieşean către CS CFR Iaşi a fost redusă în mod drastic în acest an !

* Alte propunerile ale Clubului Sportiv CFR Iaşi pentru Prezidiul Federal din cadrul FRPB


Tot pentru Şedinţa Prezidiului Federal al Federaţiei Române de Popice-Bowling (FRPB) de luni, 15 aprilie 2013, de la Bucureşti, clubul sportiv CFR Iaşi mai vine cu următoarele propuneri:
- Înfiinţarea unei Comisii pentru relaţii internaţionale în cadrul FRPB, care să strângă legătura cu NBC şi celelalte federaţii europene;
- Câştigătorul Cupei României în întrecerea individuală de popice să reprezinte România la unul dintre turneele oficiale organizate de celelalte cluburi performante din Europa, pe costuri suportate de FRPB (ex: turneul anual de la Szeged, din Ungaria, fiind cel mai aproape de România);
-  Organizarea unui turneu internaţional de popice în România, în fiecare an, gen “Trofeul Carpaţi”, înscris pe calendarul NBC şi WNBA, acolo unde se vor da premii în EURO din taxele de participare;
- Organizarea unor turnee de popice pentru amatori, poate chiar şi în parteneriat cu Federaţia “Sportul pentru Toţi” şi DJST-urile din ţară, la Iaşi, Ploieşti, Tg. Mureş, Hunedoara, Petrila, Fieni, Galaţi şi Cinciş, cu atragerea sportivilor din Rep. Moldova, Ucraina şi chiar Bulgaria, care joacă acum doar bowling, dar şi a popicarilor amatori români din diferite zone ale ţării, precum Sibiu, Mediaş, Timişoara, Iaşi, Cluj, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi, Hunedoara, Constanţa, Bucureşti etc !
- FRPB să aibă urgent un site performant şi să găsească tot urgent un ofiţer de presă, care să lucreze cu jumătate de normă pentru FRPB.
- Numirea a 8 antrenori departamentali de popice, în fiecare euro-regiune a României, coordonaţi de antrenorul federal al FRPB;
- Înfiinţarea unor centre de excelenţă pentru popicarii cadeţi şi juniori, la Iaşi sau Hunedoara (la masculin), respectiv Tg. Mureş sau Ploieşti (la feminin);
- Atragerea de investitori pentru a avea şi în Bucureşti o sală performantă pentru jocul de popice, România fiind singura capitală europeană care nu posedă o astfel de arenă sportivă în acest moment !!!”.

* Unele probleme rezolvate, altele uitate !


În urma acestei adrese şi în urma discuţiilor purtate luni în cadrul şedintei de Prezidiu Federal, s-au dispus următoarele:
- Turneul final al seniorilor să se desfăşoare la Ploieşti, în zilele de 27 şi 28 aprilie, cu semifinale şi finalele de clasament;
- Turneul final al Cupei României să se desfăşoare în ziua de 31 mai, la Ploieşti.
Din păcate, elementele din capitolul “Alte propunerile ale Clubului Sportiv CFR Iaşi pentru Prezidiul Federal din cadrul FRPB” nu au fost puse toate în discuţie, dovedind încă o dată faptul că cel care se crede “GENERALUL” din FRPB uită mereu că România face parte din Uniunea Europeană şi că este afiliată la Federaţia Internaţională de Popice – secţiunea clasică NBC, iar echipele româneşti participă cu rezultate foarte bune în cupele europene şi nu în Cupa Ferentari de pe malurile Dâmboviţei, acolo unde este cald şi bine şi nu ne doare capul, iar salariu merge chiar şi dacă ardem gazul toată ziua, dar la “excursii” în ţară şi străinătate pe banii federaţiei suntem primii !
* Patru ieşeni în loturile naţionale pentru “Mondialele” din Ungaria


Nu peste mult timp, România va participa la Campionatele Mondiale de popice pentru cadeţi (9-14 mai) şi seniori (15-25 mai), la masculin şi feminin, de la Zalaegerszeg (Ungaria).
Din loturile României aprobate luni, de către Prezidiul Federal, pentru aceste competiţii fac parte şi patru sportivi de la CFR Olimpia ACB Iaşi, ei fiind Ion Cercel, Paul Rohotin şi Bogdan Tudorie (la seniori) şi Alexandru Şulic (la cadeţi). Din lotul seniorilor mai fac parte Nicolae Lupu (Victoria Bamberg-Germania), Petruţ Mihălcioiu, Dorin Virgil şi Robert Merza (toţi de la CFR Cluj), Mănel Manea (Siderurgica Hunedoara). Din lotul cadeţilor “Under 18” mai fac parte Fekete Hunor şi Constantin Surd (ambii de la CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii), Radu Balaban (Inter Petrila), iar jucătorul de rezervă va fi ales dintre Bogdan Balogh (CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii)şi Vasile Maxim (UNIO Satu Mare), după cum ne-a informat Remus Antimirescu (antrenor de popice şi bowling), care va deveni de la 1 mai 2013 antrenor federal interimar la FRPB, până la concursul organizat pentru acest post, deoarece contractul actualului antrenor federal Vasilica Pometcu (care are specializare doar popice) va înceta cu data de 30 aprilie 2013.   

* Componenţa Colegiilor şi Comisiilor Federale din cadrul FR Popice-Bowling


Tot în şedinţa de Prezidiu Federal din 15 mai 2013 s-a stabilit şi componenţa colegiilor şi comisiilor federale din cadrul FRPB, după cum urmează:
I. COLEGIUL CENTRAL AL ANTRENORILOR:  

- Preşedinte: Antrenorul Federal POMETCU Vasilica (Bucureşti) până pe 30 aprilie 2013, iar de la 1 mai 2013 interimar va fi ANTIMIRESCU Remus (CFR Olimpia ACB Iaşi)
- Membri: SERES Sandor (Tg. Mureş), DOBRICĂ Marcel (Petrila), PLETOSU Jani (Galaţi), BLAGA Grigore (Cluj), DOGARU Luminiţa (Ploieşti), ANTIMIRESCU Remus (până pe 30 aprilie, după care va deveni preşedinte interimar).
II. COLEGIUL CENTRAL AL ARBITRILOR:

- Preşedinte: MAILAT Liviu (Sibiu).
- Membri: ZĂGREANU Gheorghe (Iaşi), BLASICZ Gheorghe (Mediaş), RAITA Radu (Hunedoara), CONSTANTIN Florian (Ploieşti).
COMISII UNICE:
I. COMISIA DE COMPETIŢII, LEGITIMĂRI, TRANSFERURI ŞI CLASIFICĂRI SPORTIVE:

- Preşedinte: POPP Leontin (Bucureşti).
- Membri: GONCIAR Ioana (Rapid Bucureşti), BLAGA Grigore (CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii), DOGARU Luminiţa (Conpet Petrolul Ploieşti), ANTIMIRESCU Remus (CFR Olimpia ACB Iaşi).
II. COMISIA DE DISCIPLINĂ:

- Preşedinte: IOANCEA Ion (bowling)
- Membri: SAMOILĂ Adrian (Conpet Petrolul Ploieşti), ANTIMIRESCU Cornel (bowling).
III.COMISIA ECONOMICĂ ŞI DE BAZĂ MATERIALĂ:

- Preşedinte: POPA Maria (contabil la FRPB).
- Membri: MIHALACHE Lucian (CFR Olimpia ACB Iaşi), GONCIAR Ioana (Rapid Bucureşti, care este şi instructor sportiv angajat la FRPB).
IV. COMISIA DE MEDIA, MARKETING ŞI IMAGINE:

- Preşedinte: BACIU ŞTEFAN (Bucureşti, cunoscut mai mult în lumea şahului, de acolo de unde vine şi noul preşedinte al FRPB,  Maria Popescu).
- Membri: GHEORGHE Cătălin (bowling), TOMESCU Răzvan (Bucureşti), LEVÂRDĂ Radu (Bucureşti), GÎNDAC Raluca (bowling).
V. COMISIA CENTRALĂ ANTI-DOPING:

- Preşedinte: STAMATESCU Constantin Ioan.
- Membri: ISPAS Puşa (medic sportiv, din Iaşi), GONCIAR Ioana.
VI. COMISIA CENTRALĂ DE COMBATERE A VIOLENŢEI:

- Preşedinte: NECŞULESCU Radu (Conpet Petrolul Ploieşti);
- Membri: POMETCU Vasilica (Rapid Bucureşti), CIURDEA Costică (CS Vlădeni Plus).
VII. COMISIA DE APEL (votată în AGA din 20.03.2013):

- Preşedinte: POMETCU Vasilica (Bucureşti).
- Membri: ANTAL Matilda (Tg. Mureş), VIŞAN Cristian (Ploieşti), URSU Maria (bowling), GÎNDAC Raluca (bowling).
VIII. COMISIA CENTRALĂ DE BOWLING:    
- Preşedinte: FĂTU Valentin (propunere).
- Membri: vor fi aleşi în perioada următoare.
Conducerea FR Popice-Bowling este asigurată de:
- PREZIDIUL FEDERAL (11 persoane conform cu statutul FRP-B), este alcătuit din:
- Preşedinte: POPESCU Maria (Bucureşti)
- Vicepreşedinţi: NECŞULESCU Radu (Ploieşti, pentru popice) şi FĂTU Valentin (dacă va fi ales în perioada următoare, pentru bowling)
- Membri: PAVEL Viorel, CADINOIU Mihai şi VASS Arpad (toţi pentru bowling), apoi ANTIMIRESCU Remus (CFR Olimpia ACB Iaşi), SAMOILĂ Adrian (Ploieşti), CIURDEA Costică (CS Vlădeni Plus), STAMATESCU Constantin Ioan (Bucureşti, secretar GENERAL), POMETCU Vasilica (Bucureşti, antrenor federal până la 30 aprilie 2013).
- COMITETUL EXECUTIV (5 persoane conform cu statutul FRP-B) este alcătuit din:

- Preşedinte: POPESCU Maria (Bucureşti)
- Vicepreşedinţi: NECŞULESCU Radu (Ploieşti) şi FĂTU Valentin  (dacă va fi ales în perioada următoare, pentru bowling), STAMATESCU Constantin Ioan (Bucureşti), POMETCU Vasilica (Bucureşti, până pe 30 aprilie, apoi va fi interimar ANTIMIRESCU Remus – CFR Olimpia ACB Iaşi).

* Juniorii ieşeni au ajuns deja la Petrila


În perioada 17-18 aprilie 2013, arena de popice din Petrila va găzdui turneul final pentru echipele de juniori, cu participarea formaţiilor CFR Olimpia ACB Iaşi (campioana ultimelor patru ediţii), ICMRS Galaţi (care va ajunge şi ea la Petrila, în ciuda tuturor “cârcotaşilor” şi a obstacolelor financiare de care se loveşte trupa lui Jani Pletosu), CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii, UNIO Satu Mare, Siderurgica Hunedoara, Inter Petrila. Pentru turneul din Valea Jiului, echipa ieşeană antrenată de Remus Antimirescu, care va fi secondat la Petrila de Ioan Hordilă, are în componenţă 8 lansatori, ei fiind Bogdan Tudorie, Alexandru Petrariu, Andrei Vieru, Ionuţ Condrea, Andrei Popa, Alexandru Şulic, Gheorghe Buhuş, Vlad Nacu. Echipajul formaţiei ceferiste ieşene a ajuns deja la Petrila la ora 3.00, în noaptea de luni spre marţi, cu dorinţa unui nou succes la nivel naţional !
După cum am fost informaţi, arbitrajul de la turneul de la Petrila va fi asigurat de „federalii” Leontin Popp şi Constantin Stamatescu, veniţi din Bucureşti pe banii FRPB şi care spun acum că vor arbitra (în timpul programului de lucru de altfel, ei fiind angajaţi la FRPB) fără nici un barem de arbitraj ! Şi atunci dacă arbitrajul este gratuit, de ce echipele plătesc taxă de participare de 250 lei RON de fiecare formaţie ? Doar pentru nişte premii sportive extrem de modeste, gen tricouri, diplome de carton de 1 leu bucata, medalii şi cupe extrem de minuscule ? 

DAN TEODORESCU

2 comentarii:

  1. si arena din Hunedoara este omologata international d-le Teodorescu asa ca lasati-o mai usor cu omologarea asta ca este o mare diferenta de calitate intre cele salile din Iasi si Hunedoara

    RăspundețiȘtergere
  2. Croatul Milan Baricevic a omologat in Romania doar arenele de popice din Iasi, Tg. Mures si Ploiesti pe plan international. Din pacate, cei din Hunedoara nu au dorit atunci ca dl. Baricevic sa omologheze si arena de acolo, din motive financiare, probabil ! Mie imi pare sincer rau domnule Gigel sau Manel sau "Pantera Neagra" etc ca arena din Hunedoara nu mai este omologata acum pe plan international... Din pacate, nici marele GENERAL din FRPB nu intervine pentru binele sportului in acest caz, sa dea o mina de ajutor echipei de mare perspectiva de la Siderurgica Hunedoara ! Dar cu putina abnegatie si profesionalism se poate reomologa si arena din Hunedoara, o mindrie a popicelor din Romania !

    RăspundețiȘtergere