joi, 4 aprilie 2013

Spune NU drogurilor, spune DA sportului !



* În cadrul proiectului „Gândesc, deci evit !”, Sala Grădinari de pe malurile Bahluiului a găzduit joi, 4 aprilie, un turneu de fotbal pentru elevii de liceu şi gimnaziu din Iaşi, Costuleni şi Aroneanu.

Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi, în parteneriat cu ISJ Iaşi, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Iaşi, DJST Iaşi, Şcoala Gimnazială nr. 41 din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii Iaşi, Şcoala Gimnazială Dorobanţi şi Şcoala Gimnazială Costuleni, a elaborat proiectul “Gândesc, deci evit”, coordonatorii lui fiind profesorii Dan Stamati şi Carmen Cumpăratu.
Scopul proiectului este “Prevenirea consumului de noi substanţe cu proprietăţi psihoactive (SNPP/etnobotanice), în rândul tinerilor prin informarea acestora cu privire la efectele nocive asupra organismului cât şi a vieţii sociale, asupra întregii familii. Implicarea activă a familiei în diminuarea factorilor care i-ar putea influența pe tineri să recurgă la consumul de astfel de substanţe”.
În cadrul secţiunii sport din cadrul proiectului “Gândesc, deci evit”, Sala Grădinari a găzduit astăzi concursul “Simplu, spune NU !” în cadrul căruia a avut loc un turneu de fotbal în sală cu participarea elevilor de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi, Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii  Iaşi, Şcoala Gimnazială Costuleni şi Şcoala Gimnazială Aron-Vodă Aroneanu.
Cu peste 100 de participanţi implicaţi în manifestarea sportivă de la Sala Grădinari (elevi şi cadre didactice), rezultatele finale ale turneului de fotbal în sală au fost următoarele:
-
Liceu:
1. Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi;
2. Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii Iaşi;
- Gimnaziu:
1. Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi;
2. Şcoala Gimnazială Costuleni şi Şcoala Gimnazială Aron-Vodă Aroneanu
Au arbitrat partidele de fotbal în sală:
- Prof. Saucă Maria şi prof. Asofiei Veronica - de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi;
- Prof. Poliacu Iuliana de la Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii Iaşi.
Asistent medical:
- Tudosă Daniela, de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi.
Profesori participanţi:
- Cumpăratu Carmen, de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi;
- Stamati Dan, de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi;
- Stoian Marie – Jeanne, de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi;
- Archip Gabriel, de la Şcoala Gimnazială Costuleni;
- Manta Ion, de la Şcoala Gimnazială Aron-Vodă Aroneanu
- Bitiuşcă Daniela, de la Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii Iaşi.

La finalul manifestării, prof. Carmen Cumpăratu, unul dintre coordonatorii proiectului “Gândesc, deci evit !”, ne-a declarat: "Manifestarea sportivă din Sala Grădinari a fost una de succes, deoarece elevii şi cadrele didactice s-au implicat şi au pus mult suflet în reuşita turneului de fotbal în sală. Elevii noştri ştiu acum că pot face şi altceva, iar noi trebuie să-i îndepărtăm de droguri şi de alte substanţe interzise şi care le fac rău. Elevii au mai învăţat că în jurul drogurilor sunt persoane numai de proastă calitate, iar mediul sportiv este unul sănătos şi prietenos. Vă mai pot spune că fiecare echipă participantă a avut un echipament sportiv adecvat şcolii de provenienţă şi o galerie care şi-a încurajat cu multă ardoare favoriţii ! A fost frumos, iar manifestarea sportivă de astăzi a fost şi de lungă durată, pe parcursul a 4 ore !".   
Ca nişte premii oferite participanţilor, conducerea echipei de fotbal în sală CSMS Iaşi oferă intrare gratuită tuturor elevilor şi profesorilor implicaţi în turneul din Sala Grădinari, la meciul de futsal de luni, 8 aprilie, ora 18.00, de la Sala Polivalentă, acolo unde CSMS Iaşi (locul 7) se va confrunta cu puternica echipă ACS Smart Ionescu Bucureşti (locul 2), în cadrul unui mare derby al etapei a 20-a din Liga I. De menţionat că jucătorul de fotbal în sală Radu Pisică, de la CSMS Iaşi şi component al lotului naţional de tineret al României, este fostul elev al Liceului Tehnologic Economic de Turism Iaşi, acolo unde se găsesc şi alţi sportivi de valoare !
DAN TEODORESCU

2 comentarii:

  1. Foarte tare evenimentul! Copiii trebuie sa inteleaga cat de nocive sunt drogurile si cum dintr-o prostie poti sa iti faci praf sanatatea. Daca esti pasionat de sport si iti place sa faci trasee la munte, poate ca te intereseaza concursul organizat pe MeritaCitit.ro, unde PensiuneaTohanita.ro ofera un weekend gratuit, cu servicii de 4 stele in regiunea Bran-Moeciu. Daca participi, te votez.
    Ar trebui sa se organizeze in mai multe orase astfel de evenimente pentru educarea copiilor si incurajarea practicarii unui sport, sau, ma rog, macar de distractie. Ai un fan club interesant, o sa revin sa te citesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc pentru aprecieri si pentru interesul aratat publicatiei online SPORT FAN CLUB. Daca aveti evenimente legate de SPORT ma puteti contacta oricind pe adresa de email teodanstef@gmail.com.
      Cu multa consideratie !
      Dan Teodorescu

      Ștergere