duminică, 7 aprilie 2013

România pierde întâlnirea cu Olanda din Cupa Davis



România este condusă de Olanda, cu scorul de 3-0, după meciurile disputate vineri şi sâmbătă în cadrul întâlnirii de la Braşov, din turul doi al Grupei I, Zona euro-africană a Cupei Davis, românii ratând accederea în barajul pentru Grupa Mondială.
Perechea Victor Hănescu/Marius Copil a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 7-5, 6-4, de cuplul Robin Haase/Jean-Julien Rojer, după două ore şi 6 minute de joc.
Iniţial, ar fi trebuit să joace la dublu pentru România Horia Tecău şi Marius Copil, însă Tecău nu a mai putut să evolueze fiind accidentat, astfel că a fost înlocuit cu Hănescu.
Vineri, Victor Hănescu (locul 58 ATP) a fost învins de Igor Sijsling (locul 70 ATP), cu scorul de 6-4, 7-6 (5), 2-6, 6-7 (5), 6-2, iar Adrian Ungur (locul 124 ATP) a fost întrecut de Robin Haase (locul 52 ATP), scor 6-4, 6-4, 3-6, 6-3.
După primle două zile de concurs, Andrei Pavel, căpitanul nejucător al României a declarat: "La dublu am intrat un pic obosiţi după meciurile pierdute vineri. E mare păcat, dar sunt mândru de băieţi. Am avut şi neşansă, însă trebuie să recunoaştem, Olanda este foarte puternică. Mergem mai departe împreună, vom rămâne uniţi. Eu văd lucrurile foarte pozitiv. La anul o luăm de la capăt, ne dorim să facem lucruri mari. Nu ne temem de Olanda, asta e, cădem şi cu ei data viitoare, îi batem... E chiar enervant, mă enervează şi pe mine că ne bat unde ne prind şi la tenis şi la fotbal. Chiar mă enervează, trebuie să se rupă undeva şirul ăsta".
Duminică, de la ora 13.00, tot în Sala Sporturilor “Dumitru Popescu-Colibaşi” din Braşov sunt programate ultimele două confruntări la simplu, Hănescu – Haase şi Ungur – Sijsling, asta dacă nu vor interveni schimbări pe ultima sută de metri, deoarece Olanda a câştigat deja disputa şi în astfel de cazuri în ultimele meciuri evoluează rezervele ! Pentru România, este posibil ca în locul lui Hănescu să joace Copil ! De menţionat că, din lotul lărgit al României pentru Cupa Davis, prezent la Braşov, face parte şi tânărul sportiv ieşean de numai 17 ani, Bogdan Apostol, care a făcut primii paşi în tenis la CS CFR Iaşi.
În Grupa I din Zona euro-africană, s-au mai consemnat rezultatele: Rusia – Marea Britanie 2-1, Africa de Sud – Polonia 1-2, Ucraina – Suedia 1-2.
În sferturile de finală ale Grupei Mondiale, am consemnat până acum următoarele scoruri: Canada – Italia 2-1, Serbia – SUA 2-1, Franţa – Argentina 1-2 şi Kazahstan – Cehia 1-2.

* Năstase, Ţiriac, Segărceanu şi Pavel au primit Premiul Devotamentului din partea ITF

Foştii jucători Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Florin Segărceanu şi Andrei Pavel au primit, sâmbătă, la Braşov, în cadrul unei ceremonii înaintea meciului de dublu al întâlnirii de Cupa Davis România - Olanda, Premiul Devotamentului din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis.
"Mulţumesc pentru această onoare. Mai bine mai târziu decât niciodată. Ştiţi cum e, de la o vârstă încolo culegi numai laude, dar asta este. E bine şi aşa. Să sperăm că dacă nu azi, măcar în viitor ne vom întoarce la ce am fost cândva în tenis", a declarat Ţiriac după primirea premiului.
Segărceanu a afirmat că este o mare onoare să primească acest premiu "lângă nişte giganţi ai tenisului". "Lângă ei prea multe nu sunt de spus", a menţionat el.
"Sunt foarte onorat, mai ales că am ajuns să stau eu lângă Ţiriac, Năstase şi Segărceanu şi să fiu premiat alături de ei. Mă bucur că sunt aici la Braşov", a spus şi Andrei Pavel.
Distincţiile le-au fost oferite celor patru de preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, şi reprezentantul Federaţiei Internaţionale de Tenis, Hans-Jürgen Ochs.
Această iniţiativă a fost lansată cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), pentru a recompensa dăruirea jucătorilor în competiţia pe echipe.
Premiul Devotamentului este înmânat tuturor jucătorilor de tenis şi foştilor jucători de tenis din întreaga lume, care şi-au reprezentat ţara în Cupa Davis şi au strâns minimum 20 de întâlniri acasă şi în deplasare sau 50 de întâlniri la orice nivel al competiţiei (inclusiv în Zona Grupelor).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu