vineri, 12 aprilie 2013

„UNSERE FREUNDE !”, cuvintele de ordine la întâlnirea de popice dintre echipele din Passau şi Sibiu



Arena de popice din Passau

În direct din Passau, primim cu multă plăcere şi interes următoarea corespondenţă sportivă din partea domnului GEORG BARTH, membru în comisia juridică a Federaţiei Internaţionale de Popice - WNBA şi corespondent sportiv pentru România:
”Prima întrebare va fi : de ce folosim un titlu în limba germană ?
Pentru faptul că echipele gazdă din Bavaria / Passauer Land îi tratează, pe componenţii echipei Electrica din Sibiu (România), ca pe nişte prieteni !
Am fost foarte impresionat cum au fost trataţi sportivii ardeleni la Hundsdorf şi ieri seară la Passau. Dar ei au să vă spună mai multe nu peste multe zile, la întoarcerea acasă.
Aseară, în renumita KEGELHALLE din cartierul Maierhof din Passau, oaspeţii din Sibiu au fost primiţi, cu deosebită ospitalitate, de însuşi doamna Iris Art - preşedinta clubului Dreiflüsse Bosna, dar şi antrenoare–jucătoare la aceeaşi echipă de popice din Passau.
 Desigur, o parte din echipa sibiană a fost şi anul trecut într-un turneu la Passau, motiv pentru care plăcerea revederii a fost foarte mare. Dacă mai adăugăm şi reîntâlnirea cu sportiva Monika Rausch, din Mediaş (fostă componentă a echipei Gaz Metan), care activează de anul trecut  la echipa Dreiflüsse Bosna Passau, tabloul încă tot nu este complet.
Antrenorul şi unii sportivi de la echipa DJK West Passau, care urmează să joace azi împotriva grupării din Sibiu, au "spionat" deja echipa ardeleană, semn că, echipele bavareze tratează în mod foarte serios aceste întâlniri la nivel internaţional, chiar şi amicale şi foarte... prieteneşti !
Dar să trecem la rezultatele individuale înregistrate aseară, într-un meci în care gazdele germane s-au impus în faţa echipei din România cu scorul de 2541 p.d. - 2408 p.d.:
- Dreiflüsse Bosna Passau : BAJRAKTEREVIC FIKRET - 448 p.d., GAVRIC NENAD - 428 p.d., FISCHL FRANZ - 423 p.d.,
SÖLDNER MANFRED - 421 p.d., ALTENDORFER GERHARD - 418 p.d., MACK  VLADO - 403 p.d. În afară de concurs: FELDMEIER  FRANZ - 402 p.d.
- Electrica Sibiu : MAILAT LIVIU - 429 p.d., HARAN SILVESTRU - 410 p.d., ŢOŢA RADU - 407 p.d., STOICHIŢĂ IOAN - 404 p.d., BALLASCH MIRCEA - 381 p.d., GELERIU  SORIN - 377 p.d. În afară de concurs: NECULĂESCU NICOLAE - 374 pd şi CREŢOIU ION - 359 p.d.
Să mai menţionăm că românca Monika Rausch a totalizat la antrenamentul de aseară exact 400 p.d., pentru a arăta că nu face de râs aici, la Passau, judeţul Sibiu !”.

* În luna mai, veteranii de la CFR Olimpia ACB Iaşi vor juca trei partide în Germania cu echipele din Passau şi Dingolfing

Vă reamintim că, în intervalul de timp 12-18 mai 2013, echipa de popice veterani CFR Olimpia ACB Iaşi, în componenţa Vasile Ţidularu, Ioan Dăscălescu, Florin Dăscălescu, Dumitru Penciuc, Sorin Cotlarciuc, Mihai Ispir şi Ioan Herman, va face şi ea un turneu internaţional în Germania, unde va juca trei partide cu echipele BSG 2000 Passau, Isar Dingolfing şi Dreiflüsse Bosna Passau. Din păcate, vor lipsi de la turneul din Germania doi titulari de bază ai formaţiei ieşene, Leontin Popp şi Giorge Covăseală, reţinuţi cu diferite probleme în ţară în acea perioadă. Pentru deplasarea echipei CFR Olimpia ACB Iaşi, dublă campioană naţională de popice veterani, la turneul din Germania, primul sponsor a devenit firma de construcţii SC Conagris Invest SRL Iaşi (manager general: ing. Ilie Serediuc, tel. 0751.294131), dar lista rămâne deschisă în continuare !

* Etapă de juniori, sâmbătă, la ora 11.00, la arena de popice CFR Iaşi

În altă ordine de idei, sâmbătă, pe 13 aprilie 2013, de la ora 11.00, arena de popice CFR Iaşi va găzdui ultima etapă dinaintea turneului final din cadrul Campionatului Naţional al juniorilor, cu participarea formaţiilor CFR Olimpia ACB Iaşi, ICMRS Galaţi şi CS Vlădeni Plus. Turneul final pentru echipele de juniori este programat în zilele de 17 şi 18 aprilie 2013, la Petrila, acolo unde campioana ultimelor patru ediţii, CFR Olimpia ACB Iaşi, este virtual calificată.
DAN TEODORESCU

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu