vineri, 5 aprilie 2013

Jocul de minifotbal face un pas mare la nivel internaţional !


În luna martie a anului trecut, la Praga, a luat ființă Federația Europeană de Minifotbal, for la înființarea căruia au contribuit 15 federații naționale. Președinte al European Minifootball Federation a fost ales Răzvan Burleanu, românul care s-a remarcat la nivel european pentru rezultatele organizatorice și competiționale obținute în fruntea Federației de Minifotbal din România.
La finalul acestei săptămâni la Birmingham, în Marea Britanie, va avea loc un alt moment care marchează istoria minifotbalului, și anume, fondarea Federației Internaționale de Minifotbal care va avea sediul permanent la Londra. Evenimentul îi va reuni pe reprezentanții federațiilor de minifotbal din America de Nord, America de Sud, Asia, Africa, dar şi de pe bătrânul continent, europenii fiind principalii promotori ai acestui frumos sport unde echipa națională a României este triplă campioană europeană.
Cu această ocazie vor avea loc şi alegerile pentru desemnarea conducerii noului for mondial, precum şi stabilirea strategiei de dezvoltare a minifotbalului la nivel internațional. Întrebat dacă va candida pentru o funcție de conducere, Răzvan Burleanu, președintele European Minifootball Federation ne-a declarat: ”Înainte de toate vreau să fac remarcat faptul că este un eveniment de maximă importanță pentru dezvoltarea minifotbalului la nivel internațional. Chiar dacă noi, europenii, suntem cei mai activi promotori ai minifotbalului la nivel mondial, vă asigur că însăși necesitatea înființării Federației Internaționale a venit ca urmare a dimensiunii tot mai mari pe care acest sport a căpătat-o pe tot mapamondul. Vorbim practic de un real fenomen social care cuprinde în prezent milioane de practicanți din toată lumea. În privința ocupării unei funcții de conducere, am ales să nu candidez pentru poziția de preşedinte dat fiind faptul că în momentul de față activitatea mea se concentrează pe promovarea minifotbalului la nivel național şi european şi pe instituționalizarea unui model de bună guvernanță sportivă la nivelul celor două foruri pe care le conduc”.
Răzvan Burleanu va ocupa totuşi una din funcţiile de vicepreşedinte care va reveni reprezentantului Europei în cadrul forului internaţional.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu