joi, 25 aprilie 2013

Pisică din Dealul Copoului, înger şi demon pentru naţionala României de fotbal în sală



Miercuri şi joi, Sala Sporturilor din Călăraşi a găzduit dubla partidă amicală de futsal dintre naţionalele de tineret ale României şi Macedoniei. Ieri, primul joc s-a încheiat la egalitate, 1-1 (0-1), golul tricolorilor fiind reuşit de ieşeanul Radu Pisică.
În această seară, România a pierdut a doua confruntare în faţa Macedoniei, cu scorul de 3-4 (3-3), după ce în repriza secundă acelaşi Radu Pisică a ratat o lovitură de pedeapsă de la 10 metri, iar oaspeţii, mai norocoşi, au înscris golul victoriei tot dintr-o lovitură de pedeapsă de la 10 metri ! Prima repriză, în care s-au înscris 6 goluri, evoluţia scorului a fost următoarea: 0-1, 1-1 (Radu Pisică – de la CSMS Iaşi), 2-1 (Liviu Ruxandari – de la CSMS Iaşi), 2-2, 2-3, 3-3 (Răzvan Togan – de la City’us Tg. Mureş). A urmat repriza secundă, unde românii au ratat multe ocazii la poarta macedonienilor, iar oaspeţii au înscris golul victoriei în min. 38.  
Pe banca tehnică a naţionalei de tineret a României s-a aflat şi Nelu Stancea, antrenor principal la echipa ieşeană din Dealul Copoului şi secundul spaniolului Sito Rivera la cârma naţionalei României, atât la tineret cât şi la seniori.
Astăzi am avut un meci mult mai bun dintre România şi Macedonia, noi am jucat mai bine decât ieri, dar am ratat o sumedenie de ocazii la poarta oaspeţilor. Pentru naţionala de tineret a ţării noastre urmează o pauză competiţională, în schimb, cu naţionala de seniori, care se pregăteşte pentru barajul de promovare la turneul final din Belgia, de anul viitor, urmează un turneu în Thailanda, în perioada 26 mai – 2 iunie, foarte util pentru echipa noastră de fotbal în sală”, ne-a declarat în această seară antrenorul Nelu Stancea, la finalul disputei de la Călăraşi.
Pentru cele două partide contra Macedoniei, naţionala de tineret a Românie a avut la dispoziţie următorul lot de 14 jucători: Toni Petrişor TONIŢA (CS United Galaţi), Petre TĂTAR (CF Clujana Cluj Napoca) – portari, apoi Liviu RUXANDARI, Radu PISICĂ (ambii de la CSMS Iaşi), George BULEANDRĂ (CS United Galați), Andrei PETCU (Smart Ionescu Bucureşti), Valentin ION, Mihail SIN, Sorin Mihai NIŢU, Eduard BĂDOI (toţi de la CS United Clinceni), BIRO Attila (ACS Odorheiu Secuiesc), Costică NICHITEAN (Futsal Ceahlăul Izotec), Ionuţ POPESCU (Dunărea Călăraşi), Răzvan TOGAN (City'us Tg. Mureş).
După aceste două jocuri de la Călăraşi, internaţionalii ieşeni de tineret, Liviu Ruxandari şi Radu Pisică, împreună cu antrenorul Nelu Stancea, vor reveni acasă pentru a pregăti cât mai bine întâlnirea din prima etapă a turneului play-off. Marţi, pe 30 aprilie, de la ora 18.30, în direct pe Digi Sport 2 se va juca partida Spicom Sfântu Gheorghe - CSMS Iaşi. Manşa a doua a disputei va avea loc la Iaşi, în jurul datei de 12 mai. Până atunci, însă, se vor disputa meciurile tur-retur din semifinalele Cupei României la futsal, din careul de aşi făcând parte şi CSMS Iaşi, alături de CFF Clujana Cluj şi galonatele City-us Tg. Mureş şi Spicom Sf. Gheorghe.
Tragerea la sorţi pentru semifinalele Cupei României va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, la sediul FR Fotbal din Bucureşti.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu