luni, 15 aprilie 2013

Incidente majore la marele derby din Giuleşti !



* Echipele RAPID BUCUREŞTI şi STEAUA BUCUREŞTI au terminat la egalitate, duminică, pe stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu, scor 1-1 (1-0), în derby-ul etapei a XXVI-a a Ligii I, meci marcat de incidente atât la început, cât şi spre final.
Golurile au fost marcate de Herea – min. 9, pentru Rapid şi Bourceanu – min. 81, pentru Steaua, la următoarele faze:
- 1-0: Herea transformă o lovitură liberă de la aproximativ 13 metri;
- 1-1: Bourceanu a adus egalarea cu un şut de la aproximativ 20 de metri, deviat de un fundaş rapidist.
Au evoluat echipele:
- Rapid: Pecanha - Voicu, Abrudan, Oros, N. Vasile - Grigore - Roman (Al. Coman '78), Dică (Al. Ioniţă II '90+5), Herea, Grigorie - Pancu (Al. Ioniţă I '67). Antrenor: Marian Rada.
- Steaua: Tătăruşanu - Georgievski (Tatu '22), Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Popa, Chipciu, Tănase (Prepeliţă '46) - Rusescu (Iancu '61). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
- Cartonaşe galbene: I. Voicu '23, N. Grigore '33, N. Vasile '69, Dică '76 / Georgievski '8, Tănase '45.
Meciul a fost arbitrat de o brigadă condusă de Sebastian Colţescu, ajutat la cele două linii de Aurel Oniţă şi Vasile Marinescu. Arbitru de rezervă a fost Florin Miron, iar observatori Claudiu Popa şi Aron Huzu.
Jucătorii echipei Rapid au intrat pe teren cu un banner cu mesajul: "FIFA UEFA FRF LPF WE NEED HELP - AJUTAŢI-NE". De asemenea, ei au purtat tricouri pe care scria: "Purtăm cu mândrie culoarea vişinie".
La meci au asistat aproximativ 10.000 de spectatori. Au fost prezenţi şi Gruia Stoica, omul de afaceri căruia acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, i-a propus să cumpere gruparea giuleşteană, Ioan Andone, Valeriu Argăseală, Anghel Iordănescu, Viorel Moldovan, Ion Taban, Dan Ostahie, precum şi fostul agent de jucători Ioan Becali împreună cu doi impresari străini.
Galeria Rapidului a afişat un banner cu următorul mesaj: "Thatcher a murit... Mitică te-ai pregătit?".
Partida a început cu o întârziere de aproximativ cinci minute, din cauza fumigenelor, făcliilor şi artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a şi peluza a doua. În jur de şase torţe au ajuns pe teren, în jumătatea echipei Steaua, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru a le îndepărta. La solicitarea arbitrului Sebastian Colţescu, organizatorii i-au avertizat pe suporteri prin staţia de amplificare, în două rânduri, să nu mai arunce cu artificii şi torţe în teren pentru că FC Rapid riscă sancţiuni.
Şi la începutul reprizei secunde s-au aprins torţe şi fumigene în peluza a doua, dar fără să fie aruncate pe teren.

* Chiricheş şi “MM” Stoica, loviţi de diferite obiecte aruncate din tribune !

Jocul a fost întrerupt aproximativ cinci minute, din minutul 83, din cauza obiectelor contondente aruncate de fani pe teren. După ce fundaşul stelist Iasmin Latovlevici a refuzat să execute un aut pentru că erau aruncate diverse obiecte spre el, s-a aruncat o sticlă în teren, iar Chiricheş a căzut lovit de un obiect mic. În direcţia managerului Mihai Stoica s-a aruncat inclusiv cu un scaun.
Arbitrul Sebastian Colţescu a decis întreruperea meciului, după care a avut loc un meleu între jucătorii şi oficialii celor două echipe. Arbitrul i-a invitat pe jucători la vestiare şi le-a cerut să nu mai stea în mijlocul terenului.
Jucătorii stelişti şi managerul Mihai Stoica au încercat să ducă o parte din obiecte către oficialii LPF, dar au fost împiedicaţi de jucătorii şi oficialii rapidişti.
Imediat după marcarea golului de egalizator, Mihai Stoica a ieşit de pe banca de rezerve şi a fost lovit de o sticlă aruncată din tribune.
Pentru calmarea spiritelor au intervenit pe teren atât stewarzii cât şi jandarmii.

* Laurenţiu Reghecampf: “Încercăm să câştigăm acest campionat pe teren şi de aceea am revenit pe gazon !”

Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, duminică seară, referitor la incidente, după remiza din meciul cu Rapid Bucureşti, că formaţia sa încearcă să câştige campionatul pe teren şi de aceea a revenit pe gazon după întreruperea jocului.
"Noi încercăm să câştigăm acest campionat pe teren, de aceea am şi revenit pe teren la zece minute de la incidente. Noi am decis cu toţii să revenim şi cred că a fost hotărârea cea mai bună. Decizia de a ieşi de pe teren a fost a arbitrului, dar îl felicit că a fost de acord ca meciul să se reia. Eu am spus dinainte ce am auzit de la suporteri şi am spus şi că noi venim aici să jucăm fotbal, nu să ne batem. Chiricheş a fost lovit din tribună la faza aceea, dar nu trebuie să mai vorbim despre asta, nu contează. E păcat că aceşti suporteri, care trebuie lăudaţi pentru felul cum au cântat, nu s-au comportat la fel şi până la finalul partidei", a spus Reghecampf.
Tehnicianul stelist a afirmat că nu ştie dacă managerul Mihai Stoica a fost lovit în meleul produs pe teren. "Nu am văzut dacă a fost lovit Mihai Stoica. Nu au fost agresiuni între jucători şi oficiali. La pauză am fost udat cu un pahar cu apă, e un gest urât, dar nu mai contează", a precizat Reghecampf.
Laurenţiu Reghecampf consideră că Steaua a făcut un meci bun: "În mare am făcut un meci reuşit, un meci bun, însă faptul că am primit gol în debutul primei reprize ar trebui să ne dea de gândit, pentru că nu putem să începem mereu meciurile de la 0-1. Trebuia să câştigăm acest meci mult mai devreme, nu la bara lui Iancu din final. Păcat că nu am reuşit totuşi să marcăm în ultimul minut".

* Marian Rada: “Nu s-a văzut nicio diferenţă între o echipă care se lăfăie în bani şi una săracă !”

Tehnicianul formaţiei Rapid, Marian Rada, a declarat, duminică seară, după remiza cu Steaua, că pe teren nu s-a văzut nicio diferenţă între o echipă "care se lăfăie în bani" şi una "care trăieşte de pe o zi pe alta".
"A fost un meci tensionat şi în teren şi în tribună, dar un meci pe care noi l-am jucat bine. Poate sunt subiectiv, dar cred că meritam să câştigăm. Dacă nu era acel gol norocos al adversarilor aş fi avut o seară mai plăcută. Eu sunt foarte trist pentru că noi am pregătit foarte bine meciul şi chiar voiam să câştigăm. Iată că în această situaţie delicată în care suntem am obţinut 12 puncte şi toţi cei care ne vedeau retrogradaţi s-au înşelat. S-a văzut vreo diferenţă între o echipă care se lăfăie în bani şi una care trăieşte de pe o zi pe alta? Eu zic că nu a fost nicio diferenţă", a spus Rada.
Întrebat dacă suporterii Rapidului au fost provocaţi, el a răspuns: "E clar. Membrii comisiilor de la Ligă trebuie să analizeze de la început totul, de unde au pornit aceste incidente, de la provocări. Pentru că suporterii noştri atunci când sunt provocaţi reacţionează. Nu vreau să vorbesc, parcă era unul dintre manageri pe teren. Cred că n-avea scaun în grădină şi s-a gândit să ia unul, l-am văzut cu un scaun. Totul a pornit de la declaraţiile de dinainte de meci, au spus că ei au informaţii că o să intre lumea pe teren să îi bată".
Rada a menţionat că îl felicită pe jucătorul stelist Alexandru Bourceanu pentru că a vrut ca meciul să continue, după întrerupere. "A fost singurul care a vrut să continue meciul, n-a vrut să aibă acea pată neagră pe care a avut-o un alt jucător al Stelei, Lovin. Bourceanu e un altfel de caracter în comparaţie cu Lovin", a precizat el.
Marian Rada a vorbit şi despre Chiricheş, jucător care a fost lovit de un obiect mic aruncat din tribune: "Chiricheş a continuat meciul, se mai întâmplă şi în străinătate ca unii jucători să fie loviţi din tribună, dar nu poţi ca din cauza gestului necugetat al unui suporter să nu mai joci fotbal".

* Rezultatele complete din Liga I de fotbal

Rezultate înregistrate în partidele disputate, vineri, sâmbătă şi duminică, în etapa a XXVI-a a Ligii I de fotbal sunt următoarele:
- Gaz Metan Mediaş - Astra Giurgiu 2-1
Au marcat: Eric '11, Roman '45+1 / Budescu '90+3
- CFR Cluj - Pandurii Târgu Jiu 2-3
Au marcat: Rada '55, Bjelanovici '90+4 / Ibeh '7, Matulevicius '67, Voiculeţ '71
- Oţelul Galaţi - CS Turnu Severin 2-0
Au marcat: Stromajer '45, Astafei '55
- Ceahlăul Piatra Neamţ - Concordia Chiajna 3-0
Au marcat: Golubovici '2, Monroy '31, Rusu '47
- Petrolul Ploieşti - Gloria Bistriţa 4-0
Au marcat: Sauvadet '23, Bokila '34, Morar '60, Mojica '71 (penalty)
Dinamo Bucureşti - Universitatea Cluj 1-1
Au marcat: Muşat '81 / Tony '74
- Rapid Bucureşti - Steaua Bucureşti 1-1
Au marcat: Herea '9 / Bourceanu '81.
Clasamentul la zi se prezintă astfel:
1. Steaua Bucureşti 26 20 4 2 60-21 64 puncte
2. Petrolul Ploieşti 26 13 9 4 40-21 48
3. Astra Giurgiu 26 14 5 7 50-26 47
4. Pandurii Târgu Jiu 26 14 5 7 40-35 47
5. Dinamo Bucureşti 26 13 7 6 39-27 46
6. FC Vaslui 25 11 7 7 35-26 40
7. Rapid Bucureşti 26 10 8 8 26-24 38
8. CFR Cluj 26 9 9 8 41-31 36
9. FC Braşov 25 9 7 9 31-34 34
10. Gaz Metan Mediaş 26 9 7 10 29-35 34
11. Oţelul Galaţi 26 8 9 9 29-31 31*
12. Universitatea Cluj 26 7 8 11 24-38 29
13. Ceahlăul Piatra Neamţ 26 7 6 13 32-43 27
14. Concordia Chiajna 26 6 7 13 21-41 25
15. Viitorul Constanţa 25 4 12 9 28-37 24
16. CSMS Iaşi 25 6 4 15 24-36 22
17. CS Turnu Severin 26 4 8 14 23-35 20
18. Gloria Bistriţa 26 3 8 15 18-48 17.
(*) - Echipa Oţelul Galaţi a început sezonul cu o penalizare de două puncte.
Luni, pe 15 aprilie, sunt programate ultimele două meciuri ale rundei cu nr. 26, ele fiind FC Vaslui - FC Braşov (ora 19.00 – pe DolceSport 1) şi CSMS Iaşi - Viitorul Constanţa (ora 20.30 – pe DigiSport 1, intrare generală pe stadionul din Copou - 5 lei / persoană).
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU
NOTĂ: Publicaţia SPORT FAN CLUB a adunat până acum 20.022 cititori. Mulţumim tuturor fanilor  noştri !

2 comentarii:

  1. Buna ziua, sunt Florin Chiriac cel care se ocupa de blogul http://sageatapopricani.blogspot.ro/ . Aveti cumva o adresa/cont/pagina de facebook? Vroiam sa va anunt ca v-am trecut in lista mea de bloguri! Felicitari pentru munca depusa! Cu respect

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma puteti contacta pe email la adresa teodanstef@gmail.com

    RăspundețiȘtergere