luni, 24 noiembrie 2014

La "BCU", sportivul popicar Sorin Cotlarciuc şi-a lansat două cărţi beletristice



Duminică, pe 23 noiembrie 2014, în superba Sală „P. B. Haşdeu” din cadrul Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iaşi, medicul stomatolog şi sportivul popicar de la CFR Olimpia ACB Iaşi SORIN-CONSTANTIN COTLARCIUC şi-a lansat ultimele două volume: „Meandrele destinului” şi „Pelerinul (Sonete euharistice)”, ambele apărute în acest an la editura PIM.
Manifestarea literară de la „Biblioteca” de la Fundaţie a fost organizată de Societatea pentru Cultură şi Literatură Română în Bucovina – Filiala Iaşi, împreună cu Cenaclul „Nectarie” din comuna Vama – Bucovina – judeţul Suceava, în cadrul ediţiei a XL-a a „Amiezii Culturale Bucovinene”.
Într-o sală arhiplină, cu peste 60 de participanţi la manifestare, printre ei fiind şi colegii popicari veterani de la CFR Olimpia ACB Iaşi (Vasile Ţidularu, Aurel Roiu, Ioan Herman, Ioan Dăscălescu), dar şi Dan Teodorescu (director sportiv şi ofiţer de presă la CS CFR Iaşi), au fost trecute în revistă realizările literare ale scriitorului Sorin Cotlarciuc, după ce moderatorul Liviu Papuc a deschis adunarea, iar secretarul Nicolae Chiţan a prezentat ultimele acţiuni din cadrul societăţii şi în primul rând donaţie de carte pentru românii din Cernăuţi (Ucraina).
Au luat cuvântul în faţa celor prezenţi şi au analizat activitatea literară a medicului stomatolog, scriitorului şi sportivului Sorin Cotlarciuc maestrul Horia Zilieru, Valeriu Stancu, Emilian Marcu, Vasile Diacon, Vasile Larco, Vasile Vajoga, Mihai Batog-Bujeniţă, Mihai Haivas, Gheorghe Bălăceanu, Dan Teodorescu, Ioan Mugurel Sasu, Mihai Ghenghea (care a făcut ilustraţiile la volumul Pelerinul), Constantin Moldovan (care este şi primarul comunei Mănăstirea Humorului).
Mulţi colegi de cenaclu ai lui Sorin Cotlarciuc l-au „săgetat” pe cel care face o navetă profesională între Vama şi Iaşi, de mai mulţi ani, şi cu reuşite epigrame ! Au mai recitat din versurile autorului Constantin Moldovan şi Dan Teodorescu.
În final, dr. SORIN-CONSTANTIN COTLARCIUC a menţionat: „Meandrele destinului este de fapt o trilogie şi o cronică a familiei mele şi am scris până acum doar prima carte. La Pelerinul am căutat să scriu despre o călătorie sufletească, într-o lume mai bună, lumea de dincolo. Vă mulţumesc că aţi fost prezenţi, la această lansare de carte. Mulţumesc soţiei Eugenia, cumnatului Mihai Ghenghea şi vărului Ioan Mugurel Sasu pentru ajutorul acordat. Mulţumesc organizatorilor acestui frumos eveniment !”.
De menţionat că în cadrul manifestării de duminică au mai fost prezentate publicului două reviste extrem de performante în sfera literaturii din Bucovina, ele fiind Surâsul Bucovinei (revistă de istorie, literatură şi umor editată de Cenaclul NECTARIE din Vama – Suceava, în care Dan Teodorescu scrie şi publică o pagină de poezie) şi „Revista română” (fondată la 1861 de A.I.Odobescu, editată de ASTRA – Despărţământul Mihail Kogălniceanu – Iaşi, care este o revistă a românilor de pretutindeni).
După seria de autografe oferită publicului cititor de către scriitorul Sorin Cotlarciuc şi după mai bine de două ore şi jumătate de manifestare literară, „invazia bucovinenilor” la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” de la Fundaţia ieşeană a luat sfârşit, într-o atmosferă de prietenie şi civilizaţie europeană.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu