joi, 20 noiembrie 2014

Programul Pierre de Coubertin, în derulare la CSŞ Anghel Saligny Iaşi


Ştefania Chiriac, la CSŞ Anghel Saligny Iaşi

Sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului şi a Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, în perioada 13 octombrie-25 noiembrie 2014, CSŞ Anghel Saligny Iaşi (antrenor coordonator: prof. Constantin Radu) derulează programul Pierre de Coubertin, pentru descoperirea talentelor locale. “Eleganţă, sport şi performanţă prin gimnastică ritmică”, iată deviza renumitului club sportiv din cartierul Bularga, care mai deţine o sală de antrenamente în cartierul ieşean Păcurari.
Selecţiile s-au desfăşurat la Iaşi, Bucureşti, Ploieşti, Arad, Constanţa şi Baia Mare, în două etape. La Iaşi, în prima etapă s-au selecţionat 50 de fetiţe de la grădiniţile şi şcolile locale, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani, de un colectiv de antrenori alcătuit din Cătălina Radu, Oana Cozma şi Alice Ţocu.
Etapa a doua are loc tot la Iaşi, în zilele de 20 şi 21 noiembrie 2014, în prezenţa noului director tehnic al FRGR, Ştefania Chiriac (21 ani), fostă gimnastă de performanţă şi absolventă a două facultăţi, cea de Educaţie Fizică şi Sport şi a Academiei de Studii Economice, ambele din Bucureşti. Aflată la datorie în sala de gimnastică din cartierul Bularga a CSŞ Anghel Saligny Iaşi, Ştefania Chiriac ne-a mai spus astăzi că urmează în prezent masterul “Comunicare în afaceri”, iar pe viitor se va înscrie la un alt master, “Sport şi performanţă”.
Mă simt foarte bine aici, la CSŞ Anghel Saligny din Iaşi, alături de antrenori foarte buni, care sunt dăruiţi profesiei. E foarte frumos la Iaşi, iar condiţiile de antrenament sunt foarte bune. Totul este la superlativ”, ne-a declarat noul director tehnic Ştefania Chiriac, care ocupă funcţia respectivă din cadrul FRGR din luna septembrie 2014.
Joi, în prezenţa directorului tehnic Ştefania Chiriac şi a celor trei antrenoare de la CSŞ Anghel Saligny Iaşi au fost selecţionate cele 10 fetiţe, care vor parcurge pe viitor programul de antrenamente de la clubul moldav de gimnastică ritmică, în etapa a II-a a proiectului. Ele se numesc: Nechita Mara (4 ani), Haba Carina (5 ani), Crăciun Teodora (doar 3 ani !!!), Melinte Francesca (4 ani), Lombadă Miruna (6 ani), Angheluş Elena (5 ani), Ilie Denisa (5 ani), Ilie Alexia (5 ani), Martinuş Ioana (5 ani) şi Albu Diana ( 5 ani).
Micile sportive selecţionate pentru etapa finală, drept premii, au primit diplome de merit, tricouri şi genţi sportive.
Şi vineri voi fi aici, la CSŞ Anghel Saligny Iaşi. Sper ca din fetiţele selecţionate astăzi, pe viitor să apară noile campioane din gimnastica ritmică ieşeană şi naţională”, ne-a mai declarant directorul tehnic al FRGR, Ştefania Chiriac, născută la Bucureşti în urmă cu 21 ani.
De menţionat că, pentru centrele de gimnastică din Ploieşti, Constanţa şi Bucureşti, etapa a II-a a proiectului Pierre de Coubertin s-a derulat în Capitală, iar centrele îndepărtate de Bucureşti, precum Iaşi, Arad şi Baia Mare îşi derulează etapa finală acasă, totul din motive financiare, după cum a mai menţionat aceeaşi Ştefania Chiriac.
Avem tineri foarte bine pregătiţi, care pot ocupa acum funcţii importante în cadrul Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică. Iată că, o fostă mare campioană a României la gimnastică ritmică, Ştefania Chiriac, este acum director tehnic la FRGR la doar 21 ani. Cu felicitări !”, ne-a mai spus în final, prof. Constantin Radu, antrenorul coordonator al CSŞ Anghel Saligny Iaşi, care solicită de mai mult timp, dar nu primeşte din păcate nici un răspuns, încă câteva posturi de antrenori în schema de personal a clubului din Bularga, pentru a putea face performanţă la nivel înalt la toate categoriile de vârstă, pentru cele peste 120 de sportive prezente zi de zi în sălile de antrenamente.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu