vineri, 28 noiembrie 2014

Penicilina Iaşi-Unic Piatra Neamţ, un tradiţional derby voleibalistic al Moldovei


Cristina Lungu
Vasile Stângă

Adversare cu câţiva ani în urmă pentru un loc în Cupele Europene, Penicilina Iaşi (locul 12) şi Unic Piatra Neamţ (locul 9) se întâlnesc din nou sâmbătă, 29 noiembrie, de la ora 10.30, în etapa a VIII-a din Divizia A1 de volei feminin, dar având acum alt obiectiv. Ieşencele au acumulat doar 2 puncte şi au nevoie de victorie pentru a se apropia de formaţiile care şi-au propus salvarea de la retrogradare. Elevele lui Rareş Puni sunt conştiente de importanţa partidei din Sala Polivalentă ieşeană şi s-au pregatit în consecinţă.
Am aflat că formaţia din Piatra Neamţ va fi însoţită la Iaşi de o galerie numeroasă. Facem şi noi un apel la iubitorii sportului din Iaşi de a veni sâmbătă dimineaţă, de la ora 10.30, la Sala Polivalentă pentru a susţine în număr cât mai mare echipa noastră. Publicul a fost de fiecare dată un factor important în stimularea echipei in jocurile importante şi de cele mai multe ori a contribuit la obţinerea rezultatelor dorite. Avem nevoie de cât mai mulţi spectatori şi nutresc speranţa că Mihaela Stângă, Ana Maria Berdilă, Cristina Lungu, Melinda Sipos, Liliana Curcă şi celelalte ne vor oferi un spectacol atractiv şi un succes pe măsură” a declarat Vasile Stângă, preşedintele executiv al clubului Penicilina Iaşi. 
Partida de la Iaşi va fi arbitrată de cuplul Florin Vasile-Bosi (Bucureşti) – Gigi Dumitru (Baia Mare) şi observată de Eugen Achihăei, din Botoşani.
Celelalte partidei ale rundei mai sus menţionate sunt:
- Vineri, 28 noiembrie: CS Dinamo Romprest Bucureşti - CSM Satu Mare (se joacă la Satu Mare, de la ora 17.30, în direct pe Digi Sport).
- Sâmbătă, 29 noiembrie: CS Volei Alba Blaj - "U" Cluj, SCM "U" Craiova - CSU Medicina CSŞ Târgu Mureş, CSM Lugoj - CSM Bucureşti.
- Luni, 1 decembrie: Ştiinţa Bacău - CSM Târgovişte (de la ora 18.00, în direct pe Digi Sport).

* CS Ştiinţa Miroslava, din judeţul Iaşi, vicecampioană de toamnă în Divizia A2 Est

Turul de campionat din Divizia A2 de volei feminin s-a încheiat cu CS Ştiinţa Miroslava (antrenor: Cătălin Ştirbu) pe locul 2, după 4 victorii consecutive şi o singură înfrângere în patru seturi, la Piteşti, în etapa a V-a. Pe prima poziţie se află Dinamo Romprest II Bucureşti, satelitul primei formaţii din prima ligă, dar care nu are drept de promovare pe prima scenă a voleiului românesc.
Clasamentul turului de campionat arată astfel:
1. Dinamo Romprest II Bucureşti     5          2          2          1          0          14:9     11  
2. CS Ştiinţa Miroslava                     5          2          2          0          1          13:7     10
3. SCM Piteşti                                   5          3          0          1          1          12:7     10
4.  CS Rapid Bucureşti                      5          2          1          1          1          11:9     9
5. CSM 2007 LPS Focşani                5          1          0          1          3          6:13     4
6. CSU Galaţi                                    5          0          0          1          4          4:15     1
Prima rundă a returului este programată pe 17 ianuarie 2015 şi programează meciurile: CS Rapid Bucureşti - CS Ştiinţa Miroslava, SCM Piteşti - CSM 2007 LPS Focşani, CS Dinamo Romprest II  Bucureşti - CSU Galaţi.
În Divizia A2 Vest de volei feminin, la finalul turului ierarhia se prezintă astfel: 1. CSŞ 2 CNE Baia Mare – 10 pct (setaveraj: 12:8); 2. CET Govora CNMB Râmnicu Vâlcea – 10 pct (13:9); 3. CSU Oradea - 8 pct; 4. CSU Medicina CNUE II Târgu Mureş - 7 pct; 5. ACS Agroland Timişoara - 5 pct (9:13); 6. CSU Politehnica Timişoara – 5 pct (8:12).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu