joi, 20 noiembrie 2014

Participări internaţionale pentru sportivii de la CS CFR Iaşi



Liga Campinionilor la popice programează sâmbătă, 22 noiembrie 2014, de la ora locală 13.00, prima manşă din optimile de finală ale competiţiei.
La arena CFR Iaşi se va derula meciul dintre CFR Olimpia ACB Iaşi şi Racing Club Strasbourg (Franţa, de 21 ori consecutiv campioană naţională în Hexagon).
Oaspeţii vor sosi la Aeroportul Internaţional din Iaşi în ziua de vineri, la ora 15.20, cu cursa Viena-Iaşi. Vor fi preluaţi la aeroport de clubul ceferist ieşean şi se vor caza la Pensiunea Aristocrat (manager: Romeo Hamăn), din zona rezidenţială Bucium.
Popicarii echipei din Strasbourg care vor evolua în partida tur de la arena CFR Iaşi vor fi Ion-Florin Bratu (37 ani, de origine română, din zona Fieni), Romain Donnate (23 ani), Bruno Eibel (44 ani), Christian Hoferer (55 ani), Frederic Koell (32 ani), Julien Schmitt (25 ani). Echipa va fi însoţită de preşedintele clubului francez de popice, Gerard Janus, care este şi primarul comunei franceze Fort-Louis, cu mandat 2014-2020, în vârstă de 61 ani. Din lotul lărgit al echipei franceze mai face parte şi românul Ştefan Gogoriţă (originar din Galaţi), care însă nu va face deplasarea pentru meciul tur, de la Iaşi.
Într-un meci care va fi arbitrat de Gheorghe Blasicz (Mediaş), echipa gazdă, CFR Olimpia ACB Iaşi are la dispoziţie un lot lărgit de 9 sportivi, alcătuit din Remus Antimirescu (41 ani), Ion Cercel (27 ani), Costică Ciurdea (46 ani), Iulian Gabriel Cucu (40 ani), Ioan Hordilă (44 ani), Mănel Manea (49 ani), Florin Opincă (35 ani), Bogdan Tudorie (21 ani), Gyula Veres (46 ani).
Oficialii echipei ceferiste, conform listelor oficiale NBC, sunt Remus Antimirescu (antrenor), George-Radu Pipa (preşedinte), Dan Teodorescu (director sportiv şi ofiţer de presă), Vasile Ţidularu (co-preşedintele secţiei de popice, alături de Vasile Botezatu) şi Gheorghe Zăgreanu (arbitru internaţional).
La meciul de sâmbătă, de la arena de popice CFR Iaşi, intrarea spectatorilor va fi liberă.
În tribune se va afla şi fostul popicar al formaţiei ieşene, Paul Rohotin, care după ce a evoluat în prima ligă din Germania (1. Bundesliga) la echipele de top din Bamberg şi Straubing, îşi va negocia în aceste zile revenirea, din 2015, la CFR Olimpia ACB Iaşi.
Programul complet al partidelor de sâmbătă, 22 noiembrie 2014, din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la popice este următorul:
1. Szegedi TE (Ungaria, deţinătoarea trofeului) - ”Medvescak” Zagreb (Croaţia)
2. SKV Rot-Weiss Zerbst 1999 (Germania) - “NIS PUT” Nis (Serbia)
3. KK Belgrad (Serbia) - KK Makpetrol Skopje (Macedonia)
4. BSV Voith St. Pölten (Austria) - KK Zadar (Croaţia)
5. Zeleziane Podbrezova Sport (Slovacia) - SKK Rokycany (Cehia)
6. CS CFR Olimpia ACB Iaşi (România) - Racing Club Strasbourg (Franţa)
7. KK  Neumarkt-Imperial-Life (Italia) - CS CFR Cluj (România)
8. KK Zapresic (Croaţia) - KS ”Alfa-Vector” Tarnowo (Polonia).
Partidele retur sunt programate pe 6 decembrie 2014.
În manşa a doua a optimilor de finală, ieşenii vor evolua la arena „Bowling Hall” de pe 36, rue du Languedoc, din Strasbourg (Franţa) pe o arenă cu 4 piste pe plăci tip FUNK. Ei vor fi însoţiţi în Franţa de un grup de circa 20 suporteri !
În sferturile ede finală, programate pe 24 ianuarie 2015 (turul) şi 14 februarie 2015 (returul) se va juca după sistemul: învingătoare meciul 1 – învingătoare meciul 8, 2-7, 3-6 şi 4-5.
Câştigătoarele din sferturi vor promova la turneul final de patru (FINAL FOUR), de la Straubing (Germania), din perioada 28-29 martie 2015.

* Halterofilul ieşean Ilie Ciotoiu va debuta la Campionatele Europene din Cipru

Secţia de haltere de la CS CFR Iaşi, condusă de antrenorul Dănuţ Fron, a reuşit într-un timp extrem de scurt să „scoată” în Europa un sportiv extrem de talentat, pe Ilie Ciotoiu (doar 19 ani), care în prezent este cu dublă legitimare CFR Iaşi-CSM Cluj. Component al lotului naţional olimpic al României, ieşeanul Ilie Ciotoiu va evolua la acest sfârşit de săptămână la Campionatele Europene de juniori (U 20) şi tineret (U 23) de la Limassol (Cipru), unde va reprezenta România la categoria 56 kg.
Conform celor declarate de Dănuţ Fron, sportivul ieşean Ilie Ciotoiu va intra în concurs duminică, pe 23 noiembrie şi are şanse reale să urce pe podium, spre o medalie de bronz sau chiar argint !
După aceste „Europene” de haltere din Cipru, Ilie Ciotoiu, împreună cu ieşeanca Mădălina Ţibichi (doar 15 ani, categoria 58 kg) vor reprezenta clubul sportiv CFR Iaşi la finalele Campionatelor Naţionale de seniori de la Oneşti, programate în perioada 2-6 decembrie 2014.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu