vineri, 28 noiembrie 2014

Totul pentru Radu !



Momente emotionante la Sala Polivalenta din Iasi. In timp ce Steaua se chinuia in Europa League, peste o mie de ieseni, dar si cativa fotbalisti si oameni cu sufletul de aur (nu doar din Generatia de Aur) au disputat un meci caritabil la Iasi pentru a ajuta la strangerea de fonduri necesare jucatorului Radu Ionut Avasâlcai, junior legitimat la CSMS Iasi, diagnosticat cu neoplasm rinofaringian.
S-au infruntat „Prietenii lui Prunea” si o echipa formata din fostii jucatori de la Poli Iasi si suporterii acestei echipe. Echipa „Prietenii lui Prunea”, din rândurile careia au facut parte, pe lânga Florin Prunea, Gheorghe Hagi, Miodrag Belodedici, Jean Vladoiu, Ioan Sabau, Liviu Ciobotariu, Nicolo Napoli si Raffael, solistul trupei Iris, s-au impus în final cu scorul de 9-7, primul si ultimul gol al meciului fiind marcate de Radu Avasâlcai, ce a evoluat la „tricolori“. Celelalte golurile ale echipei „Prietenii lui Prunea” au fost reusite de Vladoiu (3), Kereszy (autogol), Belodedici (2) si Hagi.
În urma acestui meci caritabil s-au strans aproximativ 7.000 de euro. Un tricou al echipei nationale, de la meciul România – Irlanda de Nord, cu autografele jucatorilor, donat de directorul pentru dezvoltare fotbalistica din cadrul FRF, ieseanul Ciprian Paraschiv, a fost licitat pentru suma de 1.500 de euro, iar fostul presedinte al FRF, Mircea Sandu, a donat 1.000 de lei.
Dupa meci, Gica Hagi a dat cateva declaratii emotionante anuntandu-si sustinerea neconditionata pentru Radu. "Am venit pentru ca m-a sunat Florin Prunea. M-a rugat sa vin si nu puteam sa nu fiu alaturi de acest copil, care trece prin momente atat de grele. In aceasta lupta crunta pe care o duce el cu boala, trebuie sa fim alaturi cu totii de el. Sunt convins ca si acesti suporteri minunati pe care i-am vazut in seara asta la Iasi ii vor da putere lui Radu sa invinga boala si sa joace din nou fotbal. Nu am mai jucat demult fotbal, acum e relaxant, dar intotdeauna eu m-am simtit bine pe teren. Acum incercam sa ajutam fotbalul din afara terenului si e mai greu. Nu e important acum ce face Steaua, eu cred ca se va califica in primavara europeana, dar important acum este ce face acest copil", a spus Gica Hagi.
Prezent la Iasi, Miodrag Belodedici a declarat ca situatia fotbalului românesc are mult de suferit din cauza problemelor cu care se confrunta multe echipe de club si de arestarea unor patroni. „Situatia fotbalului românesc este umbrita de arestarile patronilor unor cluburi! Vedem foarte multe probleme în fotbalul nostru, mai ales de ordin financiar. Nimeni nu stie cât vor dura aceste probleme financiare. Chiar nu stiu cum se vor rezolva. Nici nu stiu câte echipe din prima liga vor mai începe returul de campionat. Este o situatie cu care nu ne-am mai întâlnit pâna acum“, a spus Miodrag Belodedici.
Fostul jucator al echipei nationale a mai precizat ca în aceste conditii Steaua Bucuresti a câstigat deja campionatul: „Cu atâtea echipe care au probleme, eu cred ca Steaua deja a câstigat campionatul! Cu cine sa se mai bata când contracandidatele au atâtea probleme?!“.
Miodrag Belodedici a mai precizat ca se asteapta ca echipa nationala de fotbal a României sa se califice la Campionatul European: „Eu sunt foarte încrezator ca la urmatorul turneu final ne vom califica. Avem sanse foarte mari. Au facut meciuri foarte bune, au câstigat multe puncte si sunt convins ca vom reusi sa ajungem la Europene“.
(Sursa: BZI)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu