vineri, 21 noiembrie 2014

Popicarii din Strasbourg au aterizat cu bine la Iaşi !



Sâmbătă, 22 noiembrie 2014, de la ora 13.00, la arena CFR Iaşi, Liga Campionilor la popice programează meciul dintre CFR Olimpia ACB Iaşi şi Racing Club Strasbourg (Franţa, de 21 ori consecutiv campioană naţională în Hexagon). Este prima manşă din cadrul optimilor de finală ale competiţiei, meciul retur urmând a avea loc la Strasbourg, pe 6 decembrie 2014.
Vineri după-amiază, pe 21 noiembrie, cursa de la Viena a aterizat la ora stabilită pe Aeroportul Internaţional din Iaşi, la bordul ei fiind şi cei şapte reprezentanţi ai campioanei Franţei la popice, Racing Club Strasbourg. Până la ora 15.20, nici un alt avion nu a reuşit să aterizeze la Iaşi, din cauza plafonului de nori aflat la mai puţin de 100 metri de sol. Dacă nu reuşea aterizarea la Iaşi, cursa de la Viena mergea la Bucureşti, după cum ne-au comunicat factorii de decizie ai Aeroportului ieşean. Totuşi, cursa aviatică Viena-Iaşi a reuşit să aterizeze cu bine la destinaţie şi prin grija clubului sportiv CFR Iaşi, cei şapte reprezentanţi ai echipei Racing Club Strasbourg au fost apoi conduşi la cazarea de la Pensiunea Aristocrat (manager: Romeo Hamăn), din zona Bucium, acolo unde au fost întâmpinaţi de directorul sportiv Dan Teodorescu. Au devenit „aristocraţi” pentru două zile de cazare popicarii Ion-Florin Bratu (37 ani, de origine română, din zona Fieni, dar care s-a reîntâlnit la Iaşi cu părinţii săi, cazaţi în aceeaşi locaţie), Romain Donnate (23 ani), Bruno Eibel (44 ani), Christian Hoferer (55 ani), Frederic Koell (32 ani), Julien Schmitt (25 ani). Echipa a fost însoţită de preşedintele clubului francez de popice, Gerard Janus, care este şi primarul comunei Fort-Louis, cu mandat 2014-2020, în vârstă de 61 ani.
După cazarea de la Pensiunea Aristocrat şi înainte de cina de vineri seara, conduşi de economistul clubului ceferist ieşean, Lucian Mihalache, francezii au făcut o scurtă vizită turistică în Iaşi, în zona Palatului Culturii, complexului Palas şi pe pietonalul de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, admirând Mitropolia, Primăria, Teatrul Naţional etc şi rămând cu impresii de neuitat după spusele lor. Pentru sâmbătă şi duminică, popicarii francezi au rugat să fie serviţi cu mâncare tradiţională românească, precum sarmale, tochitură cu mămăliguţă, ciorbă rădăuţeană şi clătite cu dulceaţă, cererea lor urmând a fi respectată, cu multă plăcere, de bucătarul pensiunii mai sus amintite din zona Bucium.
Sâmbătă, într-un meci care va fi arbitrat de Gheorghe Blasicz (Mediaş), echipa gazdă, CFR Olimpia ACB Iaşi va avea la dispoziţie un lot lărgit de 9 sportivi, alcătuit din Remus Antimirescu (41 ani), Ion Cercel (27 ani), Costică Ciurdea (46 ani), Iulian Gabriel Cucu (40 ani), Ioan Hordilă (44 ani), Mănel Manea (49 ani), Florin Opincă (35 ani), Bogdan Tudorie (21 ani), Gyula Veres (46 ani).
Oficialii echipei ceferiste, conform listelor oficiale NBC, sunt Remus Antimirescu (antrenor), George-Radu Pipa (preşedinte), Dan Teodorescu (director sportiv şi ofiţer de presă), Vasile Ţidularu (co-preşedintele secţiei de popice, alături de Vasile Botezatu) şi Gheorghe Zăgreanu (arbitru internaţional).
Încă nu i-am fixat pe primii şase, noaptea e un sfetnic bun”, ne-a declarat în această seară antrenorul Remus Antimirescu, cel care luni, pe 24 noiembrie, va fi prezent şi la emisiunea sportivă Arena, de la TVR Iaşi, la invitaţia jurnalistului Lucian Lucescu.
Meciul de sâmbătă, dintre ieşeni şi francezi, în afară de posturile locale de televiziune, va fi filmat în totalitate şi de un operator de specialitate, la solicitarea CS CFR Iaşi şi postat apoi pe „YooTube”.
La meciul de sâmbătă, de la arena CFR Iaşi, care se va derula în intervalul de timp 13.00-16.00, intrarea spectatorilor va fi liberă, iar toţi suporterii locali, dar şi din zona Moldovei, aşteaptă prima victorie a echipei ieşene de popice în Champions League.
De sâmbătă seară, după meciul din Liga Campionilor, timp de mai multe zile, arena CFR Iaşi va găzdui etapa a II-a din cadrul programului Pierre de Coubertin la popice, sub egida MTS şi FRPB, program care se adresează elevilor din ţara noastră şi celor care iubesc sportul popicelor, de la nivel juvenil.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu