luni, 2 martie 2015

Actualitatea sportivă ieşeană (judo, şah, baschet): Cinci medalii pentru tinerii judoka de la CS Politehnica Iaşi



S-au încheiat, la Oradea, Campionatele Naţionale „U 21” de judo, cu participarea sportivilor de la CS Politehnica Iaşi. Echipa ieşeană, condusă de antrenorul Costel Năftică, a cucerit un total de 5 medalii, dintre care una de aur şi 4 de bronz. Pe prima treaptă a podiumului a urcat Alex Ferariu, la categoria 60 kg. Au cucerit medalii de bronz Andreea Ştefănescu – cat. 48 kg (care a învins-o pe colega de club Nicoleta Ilie, în lupta pentru treapta a treia a podiumului), Viaceslav Plămădeală – cat. 73 kg, Dorin Cotonoagă – cat. 81 kg şi Victor Bodişteanu – cat. 90 kg. Pe plan intern va urma Campionatul Naţional de seniori pe echipe, de la Satu Mare, din perioada 6-8 martie 2015.

* Şah la nivel internaţional la Iaşi



După cum ne-a comunicat antrenorul Vlad Ungureanu, în această perioadă se desfăşoară în Iaşi mai multe concursuri de şah, cu participare internaţională. Sâmbătă şi duminică, la Şcoala B.P. Haşdeu din cartierul Tătăraşi a avut loc Turneul Internaţional Cupa Moldovei,  cu 120 de copii la start şi participarea şahistilor din Cernăuţi (Ucraina), Bălţi (Rep. Moldova), dar şi din Iaşi, Vaslui şi Bârlad. 
Dumincă, la Şcoala din Popeşti s-a desfăşurat un concurs pe echipe între 15 şcoli gimnaziale din comunele ieşene.
Iar de luni până duminică (2-8 martie), în Sălile de Congres ale Palas Mall Iaşi, în organizarea Asociaţiei Judeţene de Şah Iaşi şi a CS Politehnica Iaşi se va desfăşura Campionatele Naţionale de Seniori - etapa semifinală, cu sprijinul Federaţiei Române de Şah, DJST Iaşi şi a partenerilor Aqua Carpatica, SC Antibiotice SA şi Orange România. La start s-au înscris peste 150 de sportivi, care vor lupta pentru calificarea în Finala C.N. (vor promova acolo primii 20). Concursul se va desfăşura zilnic, începând cu ora 15:00. Pentru mai multe informaţii se poate accesa site-ul www.ajsiasi.ro.

* Baschetbaliştii ieşeni, victorie importantă pe teren propriu


Sala Polivalentă a găzduit duminică meciul de baschet din Liga I (turneul semifinal) Politehnica CSŞ Unirea Iaşi-CSM VSKC Miercurea Ciuc 91-77 (20-13, 27-21, 19-15, 25-28). A fost o victorie importantă pentru echipa antrenată de Viorel Nănescu şi Mădălin Nicolae în lupta pentru promovarea la turneul final, ieşenii punctând prin Mădălin Nicolae 24, Vlad Popovici 21 (1x3), Alex Pădineanu 18 (6x3), Ionuţ Hurjui 9 (2x3), Liviu Rotariu 8, Alin Moldovanu 4 (revenit în arenă după o perioadă lungă de accidentare), Tudor Timofte 3, Tudor Gârbea 2 şi Dragoş Ţigănescu 2.
Celelalte rezultate ale rundei au fost: Dinamo Bucureşti - Rapid Bucureşti 94-45 şi CSU Ştiinţa Bucureşti - Phoenix Galaţi 53-71.
Pe 8 martie, în runda cu nr. 4, se vor disputa meciurile: CS Phoenix Galaţi - CS Dinamo Bucureşti, CSM VSKC Miercurea Ciuc - CSU Ştiinţa Bucureşti şi CS Rapid Bucureşti - CS Politehnica CSŞ Unirea Iaşi. Să ne dorim o nouă victorie ieşeană, de data aceasta în Giuleşti !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu