luni, 2 martie 2015

Tinerii sportivi de la CDS NIKONS Iaşi au participat la Campionatele Naţionale de dans sportiv de la Cluj


Bogdan şi Andreea, la CN de dans sportiv de la Cluj

Pentru a doua oară în istoria sa, Crystal Dance Cluj și Federația Română de Dans Sportiv, împreună cu Ministerul Tineretului şi Sportului, au organizat, în zilele de 28 februarie și 1 martie 2015, la Cluj, ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Dans Sportiv.
''Alegerea Clujului drept gazdă a celei mai importante competiții naționale a dansului sportiv nu a fost una întâmplătoare din cel puțin două motive. Primul ar fi experiența dobândită cu ocazia organizării ediției din 2013 a <Naționalelor>, o ediție care a întrunit numai aprecieri pozitive din partea tuturor participanților, începând cu competitorii și încheind cu oficialii. Desigur, în luarea deciziei a contat și imensa onoare revenită Clujului prin alegerea sa drept Capitală Europeană a Tineretului pentru anul 2015. Faptul că orașul de sub Feleac a fost din nou alesul federației de specialitate vine ca o recunoaștere a valorii școlii clujene de dans, Crystal Dance fiind clubul cu cele mai bune rezultate pe plan național din județul Cluj. Într-un moment în care dansul sportiv românesc se mândrește cu titluri mondiale atât la secțiunea latino cât și la cea standard, locuri secunde la <Europene> și perechi medaliate la cele mai prestigioase concursuri din lume, certitudinea celor 1500 de copii ai <Familiei Crystal Dance> nu poate decât să bucure prin perspectiva asigurării unei baze de selecție superioare, garant al excelentelor rezultate ale anilor ce urmează'', au arătat organizatorii clujeni într-un comunicat de presă oferit mass-mediei.

* Magia dansului sportiv a încântat spectatorii prezenţi în Sala Sporturilor „Horia Demian”

Pe parchetul special instalat în spațiul de joc al Sălii Sporturilor „Horia Demian” din Cluj au participat la puternica competiţie de la nivel naţional un număr de 305 perechi din ţară, printre ei fiind şi reprezentanţii de la CDS NIKONS Iaşi (preşedinte: Mariana Niculiţă), antrenaţi de Amira Niculiţă.
Titlurile naţionale s-au acordat la 14 categorii de vârstă, la 6-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, 14-15 ani, 16-18 ani, 19-34 ani şi peste 35 de ani (seniori), atât la secţiunea standard, cât şi latino.
Perechile campioane și cele clasate pe locul secund au fost propuse pentru lotul lărgit al României, în vederea participării la Campionatele Mondiale de dans sportiv.
Conform uzanţelor din ultimii ani, arbitrajul Campionatul Național de la Cluj a fost asigurat şi de această dată de reputaţi specialişti de peste hotare şi din România.
Preşedintelui juriului a fost Cristian Parnescu, iar observatorul federal a fost Costinel Mihaiu. Au vegheat la bunul mers al competiției doi directori de concurs, bucureșteanul Gheorghe Răducan și sătmăreanul Varga Ottó. Secretariatul a fost asigurat de un trio sudat în ultimii ani, Alin Miron (Turda), Adina Răducan (București) și Elena Răuţă (București). Prezentatorii galelor au fost bucureșteanca Melania Istrate și clujeanul Cristian Grindean.
Referitor la competiţia propriu-zisă, să menţionăm că perechea Bogdan Albu Talancă – Andreea Bunduc (CDS NIKONS Iaşi) a concurat la categoria 16-18 ani, la standard (43 de perechi participante) şi latino (54 perechi participante). Chiar dacă s-au clasat în partea a doua a clasamentelor finale, sportivii ieşeni au meritul de a fi concurat într-o competiţie la nivel foarte înalt, participarea lor fiind una promiţătoare la vârsta lor ! Bogdan Albu Talancă concurează la categoria tineret (16-18 ani), iar partenera Andreea Bunduc doar la categoria juniori II (14-15 ani), dar ambii au concurat cu mult curaj la Cluj, la categoria 16-18 ani ! Iar viitorul în dansul sportiv le aparţine !
În final, antrenoarea de la CDS NIKONS Iaşi, Amira Niculiţă, ne-a declarat: „Bogdan şi Andreea au debut la Cluj în cadrul unui Campionat Naţional de dans sportiv. Competiţia a fost de nivel înalt, iar evoluţia lor a fost una promiţătoare, pentru un debut la nivel naţional. În luna martie, analizăm posibilitatea de a participa cu tinerii noştri dansatori sportivi şi la competiţiile de la Brăila şi Galaţi”.
DAN TEODORESCU (Surse: FR Dans Sportiv, Monitorul de Cluj şi Agerpres).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu