duminică, 9 septembrie 2018

Iaşul îi prieşte! Simone Tempestini a câştigat Cotnari Rally Iaşi Centenar şi a devenit noul campion naţional al României


Simone Tempestini şi Sergiu Itu au obţinut o victorie categorică în Cotnari Rally Iaşi şi şi-au asigurat matematic titlul cu o etapă înainte de încheierea Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop. Cei doi, aflaţi la bordul unui Citroen C3 R5, acelaşi cu care concurează şi în World Rally Championship, au avut doar o singură probă din cele 10 în care nu au fost pe prima poziţie, super speciala de la Râpa Galbenă, unde victoria i-a revenit lui Vali Porcişteanu.
Pe finalul rundei de la Iaşi cei doi nu au mai avut emoţii după ce singurul echipaj care mai rămăsese matematic în lupta pentru titlu, format din Valentin Porcişteanu şi Dan Dobre, aflat pe 2 atât în clasamentul general, cât şi în cel de etapă, a abandonat în penultima probă.
Podiumul a fost completat de campionul naţional en-titre Bogdan Marişca, al cărui copilot a fost de această dată Karoly Borbely, aceştia pilotând un Ford Fiesta R5, iar pe 3 au sosit Gergo Szabo şi Levente Csegzy (Mitsubishi Lancer Evo). Chiar la festivitatatea de premiere din parcul închis s-a produs predarea de ştafetă, de la Bogdan Marişca la Simone Tempestini.
După această etapă, a şasea din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, în care au câştigat 42 de puncte, Tempestini şi Itu au ajuns să acumuleze 208 puncte în clasamentul general FIA, în timp ce Porcişteanu şi Dobre au 146 de puncte.
La final, toţi piloţii au apreciat ca fiind excelentă calitatea macadamului de la Iaşi, organizarea raliului fiind din nou una de top, cum rar găseşti în România.
COTNARI Rally Iaşi Centenar a fost organizat de XS Motorsport, în parteneriat cu Compania Cotnari - Sponsor Principal, Primăria Municipiului Iaşi, Hotel Internaţional, Ford Iaşi - ATI Motors Holding, cu sprijinul Direcţiei Silvice Iaşi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Ambulanţă, Consiliul Judeţean, Prefectura Judeţului Iaşi.
COTNARI Rally - Iaşi este a şasea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri DUNLOP, organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

* Clasamentele finale ale rundei ieşene

Vă mai informăm că, în clasamentul pe echipe CNRD, ierarhia finală la COTNARI RALLY - IAŞI CENTENAR se prezintă astfel:
1. Napoca Rally Academy - 96 puncte
În componenţa: Simone TEMPESTINI / Sergiu ITU; Bogdan MARIŞCA / Karoly BORBELY; Mihnea MUREŞAN / Marcus ANDREOIU; Norbert MAIOR / Francesca MAIOR.
2.  DTO-Tellur R.T. - 60 puncte
În componenţa: Raul BADIU / Gabriel LAZĂR; Eugen CARAGUI / Robert FUS; Cristian DOLOFAN / Mihai SANDU; Bogdan NĂSTASE / Delia NĂSTASE; Valentin PORCIŞTEANU / Dan DOBRE (abandon).
3. Prorally Team Braşov - 59 puncte
În componenţa: Manuel MIHALACHE / Janos SOOS; Dan GÎRTOFAN / Tudor MÂRZA; Adrian GRIGORE / Vlad TERZI; Jean TATU / Eugen ROTARU.
4. Omega R.T. - 58 puncte
În componenţa: Adrian TESLOVAN / Vajk-Imre CSEH; Dan ZAHARIA / Dan PLUGARU; Cătălin GRIGORIU / Bogdan ROTARU; Radu NECULA / Adrian TEMES (abandon).
În clasamentul Open CNRD, primele zece echipaje (din 53 de participante plus 9 abandonuri) au fost:
1. Simone TEMPESTINI / Sergiu ITU (Citroen C3 R5) - timpul total a fost  01:15:45,1 ore - 25 PT;
2. Bogdan MARIŞCA / Karoly BORBEY (Ford Fiesta R5) - 01:19:26,6 ore - 18 PT;
3. Gergely Zsolt SZABO / Levente CSEGZY (Mitsubishi Lancer Evo) -  01:20:25,9 ore - 15 PT;
4. Dan GÎRTOFAN / Tudor MÂRZA (Skoda Fabia R5) - 01:20:32,4 ore - 12 PT;
5. Manuel MIHALACHE / Janos SOOS (Mitsubishi Lancer Evo) - 01:20:58,3 ore - 10 PT;
6. Constantin "Titi" AUR / Silviu MORARU (Skoda Fabia R5) - 01:22:01,7 ore - 8 PT;
7. Sebastian BARBU / Marc BANCA (Mitsubishi Lancer Evo) - 01:22:32,1 ore - 6 PT;
8. Răzvan NECHIFOR / Levente MAG (Mitsubishi Lancer Evo) - 01:23:25,9 ore - 4 PT;
9. Bogdan NĂSTASE / Delia NĂSTASE (Mitsubishi Lancer Evo) - 01:23:49,1 ore - 2 PT;
10. Cătălin GRIGORIU / Bogdan ROTARU (Ford Fiesta R5) - 01:24:08,1 ore - 1 PT.

* Principalele reacţii după Cotnari Rally Iaşi Centenar 2018:

Au fost consemnate următoarele declaraţii la finalul competiţiei:
- Gergo Szabo, ocupantul locului 3 la Cotnari Rally Iaşi Centenar: "A fost un week-end excelent pentru mine, nu am avut probleme cu maşina. Am mers impecabil de la început până la sfârşit. Şi din prima probă până la ultima am avut o luptă tare de tot cu ceilalţi piloţi. Am dat sută la sută în fiecare secundă şi ne-am bucurat de fiecare secundă petrecută pe probele de la Iaşi. Ne simţim minunat aici, unde aveţi cele mai tari probe pe macadam din ţară. Felicit organizatorii. Aveţi cel mai frumos raliu. Voi reveni mereu cu plăcere la Iaşi"
- Bogdan Marişca, fost campion naţional, ocupantul locului secund la Cotnari Rally Iaşi Centenar: "A fost un week-end greu. Am avut o maşină cu probleme, care a fost în week-end-ul trecut la un raliu şi a venit cu o garnitură de chiuloasă arsă, nu am mai avut ce să facem. Am fost obligaţi să luăm startul aşa, deşi echipa tehnică ne-a recomandat să nu riscăm. Ne-am asumat acest risc. Am mers ezitant la început, după care am prins curaj, am simţit mai bine maşina, ne mulţumeam şi cu podiumul, dar am ajuns la un nesperat loc 2 la un moment dat, printr-o conjunctură şi îmi pare rău pentru Vali Porcişteanu. Din păcate se întâmplă şi astfel de accidente. Felicitări lui Simone Tempestini pentru al treilea titlu al lui, felicitări şi copilotului Sergiu Itu pentru primul lui titlu de campion naţional. Mă bucur pentru aceşti copii, mai ales pentru că ei ne reprezintă la cel mai înalt nivel în Campionatul Mondial de Raliuri. Sunt convins că vor face treabă bună acolo. Mulţumim organizatorilor pentru cum au arătat probele".
- Simone Tempestini, campion naţional en-titre, câştigătorul Cotnari Rally Iaşi Centenar: "Am terminat Raliul Iaşului cu o victorie foarte importantă, aşa cum ne-am dorit. Am devenit campioni naţionali şi din cele şase etape desfăşurate până acum în Campionatul Naţional de Raliuri, noi am câştigat cinci. Cu o etapă înainte de finalul sezonului, suntem bucuroşi că am câştigat deja titlul naţional. E un mod frumos de a le mulţumi tuturor celor care ne-au stat aproape şi care ne-au susţinut până acum. Urmează să plecăm chiar zilele următoare în Turcia, unde se va desfăşura o etapă din Campionatul Mondial de Raliuri. Pentru noi este o experienţă plăcută şi o posibilitate de a vedea nivelul nostru în competiţii tari.
Sunt convins că România poate găzdui o etapă de ERC, dar este nevoie de implicarea tuturor factorilor de decizie. Sunt unele zone din România, cum este Iaşul, unde chiar poţi organiza un astfel de raliu".
- Dan Codreanu, manager Cotnari Rally Iaşi: "Sunt mulţumit şi fericit pentru că am încheiat cu bine încă o ediţie a Cotnari Rally Iaşi. Din spusele piloţilor, totul a ieşit foarte bine. Vremea a ţinut cu noi. A fost extraordinar ca şi temperatură, ca şi suprafaţă de contact la macadam. Noi avem multe planuri şi, dacă ni se oferă provocarea, cu siguranţă le vom pune în practică. Vreau să mulţumesc încă o dată tuturor susţinătorilor noştri, companiei Cotnari, ATI Motors - dealer Ford, Hotel Internaţional, Primăriei Municipiului Iaşi, tuturor partenerilor noştri logistici, partenerilor media şi echipei întregi, de la primul până la ultimul voluntar, care a muncit luni de zile pentru acest eveniment care face cinste Iaşului". (Sursa: FRAS)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu