vineri, 14 septembrie 2018

La Trofeul Municipiului Iaşi la tenis: trofeele probei de dublu au plecat în Argentina!


Vineri, pe 14 septembrie 2018, sferturile de finală ale probei de simplu de la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis masculin nu au adus nimic bun pentru sportivii români Călin Manda şi Vasile Antonescu, ei fiind eliminaţi după nişte jocuri extrem de palpitante. Rezultatele consemnate au fost următoarele:
- Kirill KIVATTSEV (Rusia) - Călin MANDA (România) 7-5, 6-3;  
- Maxime PAUWELS (Belgia) [3] - Vasile ANTONESCU (România) [8] 6-3, 5-7, 7-6 (7/3);
- Lucas GERCH (Germania) - Oleksii KRUTYKH (Ucraina) 6-1, 6-3;       
- Juan Bautista OTEGUI (Argentina) - Gabriel Alejandro HIDALGO (Argentina) 6-2, 3-6, 7-6 (7/5).
La puţine minute după terminarea partidelor de simplu, Antonescu şi respectiv Hidalgo au trebuit să dispute finala probei de dublu, alături de partenerii lor, Luncanu şi Egea.
Ambii au fost obosiţi în această finală de dublu, dar cel mai tare s-a resimţit Vasile Antonescu, care a încheiat meciul de simplu, din sferturi, după 3 ore de joc!
De la ora 17.00, terenul 1 de la arenele CFR Iaşi a găzduit finala probei de dublu, care s-a încheiat după două seturi identice, în favoarea oaspeţilor din Argentina, astfel: Franco Emanuel EGEA / Gabriel Alejandro HIDALGO (Argentina) [1] - Vasile ANTONESCU / Petru-Alexandru LUNCANU (România) [2] 6-2, 6-2.
Evoluţia scorului în cele două seturi a fost următoarea: 0-1, 3-1, 3-2, 6-2 (setul I), respectiv 0-1, 1-1, 1-2, 6-2 (setul al II-lea).
Arbitrul de scaun a fost francezul Herve Madramany, dar care locuieşte în Bucureşti de mai mulţi ani. Supervisorul ITF a fost bucureşteanul Andrei Bardan, iar directorul de turneu ieşeanul Vergil Aghion.
În lotul juvenil al copiilor de mingi s-au găsit tinerii jucători de la cluburile CFR Iaşi şi Vergilius Iaşi, coordonaţi de antrenorii Vergil Aghion şi Raluca Aghion. Viitorii campioni ai tenisului ieşean şi românesc au fost: Tudor Amititeloaie, Elena Aghion, Robert Schipor, Mihai Zagnat, David Miron, Rareş Cantoriu, Tudor Popescu, David Galan, Sabin Onufriciuc, Caterina Cordoneanu.
La festivitatea de premiere care a urmat, coordonată de directorul sportiv şi ofiţerul de presă Dan Teodorescu, trofeele şi alte premii sportive au fost oferite de firma RODOTEX Iaşi (manager general: Florin Dobrea, care a asistat la meci). Primăria Municipiului Iaşi a fost reprezentată de consilierul pe probleme de sport, Ionel Popa.
Trofeele au fost înmânate finaliştilor de Daiana Dobrea, Andrei Bardan, Vasile Botezatu şi Herve Madramany. DJST Iaşi a oferit diplome de excelenţă celor patru finalişti.
A urmat fotografia de grup, iar cei patru tenismeni finalişti au oferit apoi fanilor "sportului alb" autografe şi s-au fotografiat cu susţinătorii lor.
Sâmbătă, în semifinalele probei de simplu, de la ora 11.00, se vor disputa partidele:
- Terenul 1: Lucas GERCH (Germania) - Maxime PAUWELS (Belgia) [3];           
- Terenul 2: Juan Bautista OTEGUI (Argentina) - Kirill KIVATTSEV (Rusia).
Duminică, 16 septembrie 2018, în ultima zi a turneului organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis, cu sprijinul firmei RODOTEX Iaşi, va avea loc finala probei de simplu, pe terenul 1, care va debuta la ora 11:00 şi va fi arbitrată de bucureşteanul Mihai Dumitrescu. Intrarea spectatorilor la arenele de tenis CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, este liberă, pe toată durata turneului.
DAN TEODORESCU

Un comentariu: