marți, 4 septembrie 2018

La Nürnberg, "ZIUA Z" va sosi pe 6 octombrie 2018, la ora 12:00. Toată lumea trebuie să se "adăpostească" la Centrul Cultural Româno-German!

În Germania, la Nürnberg, Centrul Cultural Româno-German de Ajutor şi Integrare îşi va deschide oficial porţile în data de sâmbătă, 6 octombrie 2018, la ora 12:00, în Petersauracherstraße nr. 47-49.
La invitaţia şi propunerea doamnei Ionela van Rees-Zota, nimeni alta decât preşedintele Asociaţiei Dacia e.V. din Nürnberg, dar şi managerul general al Agenţiei de Presă "Aşii Români" şi al publicaţiei "Vocea Ta" şi cu acordul celui în cauză, acest Centru Cultural va primi numele primului și singurului romȃn care a zburat vreodată în spațiul cosmic, dr. ing. Dumitru-Dorin Prunariu, care va fi prezent la manifestarea "tricoloră" din inima Europei, în anul Centenarului Marii Uniri.
Amănuntele legate de această manifestare de mare importanţă pentru toţii românii care trăiesc şi muncesc în Germania ni le oferă, în continuare, chiar doamna Ionela van Rees-Zota, sufletul acestui eveniment care se apropie cu paşi repezi de "cosmodromul" din Nürnberg:  
"Cei care doresc să participe la această inaugurare şi cred că va fi multă lume, pot veni la Centrul nostru chiar de la ora 11:00, deoarece se urmăreşte ca la fix ora 12:00 să fie tăiată panglica!
Ar fi foarte bine dacă măcar o parte din oamenii care ne vor onora cu prezenţa ar putea fi îmbrăcaţi în costum naţional popular şi ar fi de dorit să aducă cu ei şi un obiect pentru a fi donat tombolei noastre.
Banii de la tombolă vor fi donaţi Centrului Cultural, iar fiecare persoană care va veni la inaugurare nu va pleca acasă cu mâna goală! Cu siguranţă vor mai fi şi alte premii surpriză, puse la dispoziţie de sponsorii noştri inimoşi. Tot în cadrul manifestării din 6 octombrie va mai exista şi un spectacol inaugural, dar şi o expoziţie fotografică inedită, cu imagini unice ale primului şi singurului cosmonaut român, dr. ing. Dumitru-Dorin Prunariu, care va fi alături de noi, la Nürnberg.  
Aceste fotografii de colecţie sunt oferite de editura Paideia - editura cărţilor de cultură - "emblematic România - un mesaj bun de la români, despre România", fotografii care pot fi achiziţionate apoi la preţul de 20 Euro, cu autograful oferit în cadrul manifestării de la inaugurarea Centrului de cosmonautul român dr. ing. Dumitru-Dorin Prunariu, prezent la faţa locului. O parte din aceşti bani vor merge în visteria şi patrimoniul Centrului Cultural Româno-German din Nürnberg, pentru binele tuturor.  
Vreau să mai mulţumesc din inimă tuturor voluntarilor care au muncit la acest Centru, pentru ca totul să fie pus în ordine; de asemenea mulţumesc sponsorilor şi donatorilor care au contribuit la naşterea acestui important Proiect, pentru toţi românii din Germania. Mulţumesc oficialităţilor oraşului Nürnberg pentru susţinere, mulţumesc de asemenea Instituţiilor de Stat din România care ne-au ajutat ori de câte ori a fost nevoie. Şi a fost nevoie de multe ori...
".
Vă mai informăm că programul oficial de funcţionare al Centrului Cultural Româno-German de Ajutor şi Integrare va fi următorul:
- Luni - Miercuri: orele 9-13 şi 15-18;
- Joi - Vineri: orele 15-18;
- Sâmbătă: orele 9-13.
- Duminică: închis.
"În afara acestui program oficial, va exista şi un program zilnic pe ore, deja stabilit şi distribuit, iar ziua de duminică va fi rezervată în special pentru evenimente culturale, care vor fi derulate în decursul timpului", ne-a mai declarat doamna Ionela van Rees-Zota, care a mai menţionat: "La inaugurarea din 6 octombrie poate veni oricine, de orice naţie, de la mic la mare! Iar dacă cineva doreşte să ajute la organizarea acestei manifestări, de la inaugurarea Centrului Cultural din Nürnberg, rog să mă contacteze la telefonul 0160 33 73 128, prefixul Germaniei fiind 0049. Vă mulţumesc şi vă aştept să tăiem împreună panglica inaugurală, alături de domnul dr. ing. Dumitru-Dorin Prunariu!".
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu