marți, 4 septembrie 2018

Ieşeanul Bogdan-Ionuţ Apostol, în echipa României de Cupa Davis

Sursa foto: FRT

La solicitarea lui Gabriel Trifu, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Federaţia Română de Tenis a anunţat marţi, 4 septembrie 2018, jucătorii nominalizaţi pentru întâlnirea cu Polonia, din turul 3 al Grupei a II-a, Zona Europa-Africa a Davis Cup by BNP Paribas.
La Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în zilele de 15 şi 16 septembrie 2018, România va fi reprezentată de Marius COPIL (locul 82 ATP la simplu), Bogdan-Ionuţ APOSTOL (locul 598 ATP la simplu), Adrian UNGUR (675 ATP la simplu), Horia TECĂU (locul 15 ATP la dublu) şi Florin MERGEA (locul 539 ATP la dublu).
Fiecare club afiliat de FRT va avea două bilete gratuite la acest meci, care vor putea fi ridicate de la casa Sălii Polivalente din Cluj-Napoca.
De remarcat că, pentru ieşeanul de 22 ani Bogdan-Ionuţ Apostol, legitimat acum la CSM Bucureşti, dar care a început tenisul de câmp în urmă cu 16 ani la arenele CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Vergil Aghion, este prima "chemare" la naţionale României de Cupa Davis, acolo unde colegii de lot sunt nume grele din tenisul mondial.
"Este o mare onoare pentru mine această convocare la echipa României de Cupa Davis, acolo unde voi lupta şi eu, pentru culorile ţării mele. Datorită acestei convocări, nu pot a fi prezent şi la arenele CFR Iaşi, la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis, la turneul internaţional de 15.000 dolari din calendarul mondial ITF, deşi mi-am dorit mult acest lucru. Însă pentru mine, onoarea de la reprezenta România în Cupa Davis este pe primul loc. Cu siguranţă că, în anii care vor urma, voi evolua şi eu în continuare la turneele futures de la Iaşi, cu rugămintea ca autorităţile locale să nu le abandoneze şi să le finanţeze în continuare. Municipiul unde m-am născut şi unde este familia mea poate să fie cunoscut în lume şi prin Trofeul Municipiului Iaşi la tenis de câmp", ne-a declarat Bogdan-Ionuţ Apostol.
În aceste zile, Bogdan-Ionuţ Apostol se "încălzeşte" la turneul futures de la Braşov, cu premii de 15.000 dolari, unde a obţinut victorii frumoase în primul tur, la simplu şi dublu (alături de Luca George Tatomir).
Pentru meciul de la Cluj-Napoca, echipa Poloniei va fi alcătuită din sportivii Hubert HURKACZ (locul 109 ATP la simplu), Kamil MAJCHRZAK (188 ATP la simplu),
Wojciech MAREK (1786 ATP, are doar 17 ani), Lukasz KUBOT (locul 13 ATP la dublu), Marcin MATKOWSKI (locul 72 ATP la dublu). Căpitanul nejucător al polonezilor este Radoslaw SZYMANIK.
În turul 3 al Grupei a II-a, Zona Europa-Africa a Cupei Davis, alături de România - Polonia, se mai dispută meciul Egipt-Finlanda, tot în perioada 15-16 septembrie 2018.
De menţionat că, în perioada 14-16 septembrie, în Grupa Mondială din Cupa Davis se dispută partidele din play-off, astfel: Argentina - Columbia, Marea Britanie - Uzbekistan, Austria - Australia, Elveţia - Suedia, Serbia - India, Canada - Olanda, Ungaria - Cehia, Japonia - Bosnia
& Herţegovina.
Tot în intervalul de timp 14-16 septembrie 2018, în semifinale sunt programate meciurile Franţa - Spania şi Croaţia - SUA.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu